In Thailand kijkt men niet op een waterval meer of minder. Hoeveel zouden er zijn in dit land? Honderd, tweehonderd of misschien wel duizend, variërend van imposante majestueuze watervallen tot eenvoudige, maar niet minder indrukwekkende neerwaartse waterstromen.

Ik kan eindeloos genieten van dat stromende water, het is rustgevend en doet je beseffen hoe mooi de natuur kan zijn.

Bua Tong Waterfalls

Een Engelse vriend van mij , die recent met zijn Thaise vriendin vanuit Chiang Mai een aantal dagtripjes maakte, vertelde mij over deze waterval. Het is geen spectaculair voorbeeld van een Thaise waterval, maar zij hebben er toch een vermakelijke middag doorgebracht.

Er zijn 5 niveaus en elk van hen is een geweldige plek om te zitten en te genieten van je omgeving. De rotsen bestaan voornamelijk uit kalksteen met een bijna roomwitte kleur en doordat kalksteen lijkt het water ook kristalblauw. Het geheel vormt een prachtig contrast met de groene bomen.

Er zijn geen plaatsen om te zwemmen, maar je kunt afkoelen door gewoon in een van de kleine ‘poelen’ aan de voet van de waterval te gaan zitten. Maar niet alleen zitten, want de bedoeling is natuurlijk wel, dat de bezoeker naar de top van de waterval klimt. Die tocht gaat dan stroomopwaarts over de rotsen, die door het kalksteen niet glad zijn zodat het gemakkelijk klimmen is. Je hebt zelfs geen schoenen nodig met die rotsen, die soms als puimsteen aanvoelen, maar ook af en toe een beetje stekelig kunnen zijn. Er wordt enige hulp geboden door een touw langs de route, maar reken er wel op, dat je het niet geheel drooghoudt.

De top van de waterval

De prijs voor de klimtocht is een prachtig uitzicht over de omgeving  van bergen en bossen. Het is de plek waar de Thaise bezoekers picknicken en er is zelfs een kleine poel waar kinderen zich in kunnen vermaken.

Heilige plek

Eenmaal op de top kijk dan ook uit naar de borden, die naar een heilige bron leiden, Nam Phu Chet Si. Van het kristalheldere water in deze bron wordt beweerd, dat het een heilzame werking heft. Er zijn stokken met bekers beschikbaar en water uit de bron te halen, niet om te drinken, maar over je heen te gieten. Of het inderdaad een heilzame werking heeft zal moeten blijken, maar in ieder geval geeft het enige verkoeling als het warm weer is.

Routebeschrijving

Neem vanuit Chiang Mai wegnummer 1001 richting Phrao. Men passeert de Mae Jo Universiteit en enkele dorpjes, waar je kunt rusten, eten en drinken. Met nog zo’n 18 kilometer te gaan wordt de waterval op een metalen bord aangekondigd, dan een poosje later weer een bord, die aangeeft, dat men nu rechtsaf moet gaan. Daarna kan men de waterval niet meer missen.

Ten slotte

Er zijn meerdere websites, die informatie over de Bua Tong waterval verschaffen. Op de site van de Blond travels, waarvan ik ook delen van de tekst heb gebruikt, staat een aantal mooie foto’s, zie: www.theblondtravels.com/bua-tong-sticky-waterfalls-chiang-mai


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

1 reactie op “Dagtrip naar de Bua Tong waterval bij Chiang Mai”

  1. Wim Wuite zegt op

    Als je naar de waterval gaat maak dan ook even een stop 1km voor voordat je de waterval berijkt.
    Aan de rechterkant is een tempel , na een stijle klim kun je ook een mooie cave bezoeken.
    Wil je de dag mooi afsluiten rij dan na terugkeer op de grote weg rechtsaf .na plusminus 10km sla je rechtaf onder een tempelboog door enkele km verder kom je bij een prachtige tempel in Lanna stijl.

    Groetjes Wim.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website