Burapa bike week Pattaya 2013

Gisteren zag ik de poster hangen in een restaurant, die het grootste evenement van het jaar op motorgebied in Pattaya aankondigde. Motorliefhebbers en andere belangstellenden in Pattaya staat de Burapa Bike Week 2013 te wachten in het weekend van 15 tot 17 februari aanstaande.

Burapa Motorclub Pattaya

Terwijl ik mijn bestelling afwachtte gingen bij het woord Burapa mijn gedachten terug naar een tiental jaren geleden, toen er tegenover mij in de straat een Thais gezin woonde. Nou ja, gezin, zeg maar gerust een hele familie. Twee echtparen met elk twee kinderen en verder nog een aantal onbestemde familieleden, dat in samenstelling nogal eens wisselde. Beide mannen waren lid van de Pattaya Burapa Motorclub, de ene zelfs een tijdlang “President”. Het was dan ook niet ongewoon, dat vooral in de weekends onze straat vol stond met allerlei machtige “choppers”, zoals die hier genoemd worden. Was altijd leuk en gezellig, wij gingen er als vrienden mee om.

Liefdadigheid

Het waren geen “Hell’s Angels”, integendeel, aardige mensen, die naast hun hobby van motorrijden veel goede dingen deden. Ik ben met de club naar Chiang Mai geweest voor een Bike Week, maar er reed ook een grote vrachtwagen mee, die in Pattaya ingezamelde kleding vervoerde. Die kleding werd in een aantal dorpen in de bergen onder vooral kinderen verdeeld. Ik heb ook meegewerkt aan de inzameling van geld, kleding en voedsel, die de Burapa Motorclub Pattaya direct na de tsunamiramp organiseerde. Een grote succesactie, dat in de landelijke en plaatselijke media geroemd werd als voorbeeld van hoe je jouw medemensen kunt en moet helpen in nood.

Pattaya Bike Week

De familie ging uiteindelijk verhuizen en het contact ging verloren, maar steeds als ik het woord Buraoa zie, moet ik aan hen denken. De Pattaya Bike Week wordt alweer voor de zesde keer georganiseerd en is de grootste samenkomst van motoren in Zuidoost-Azië. Honderden, zo niet meer dan 1000 motoren maken in het weekend van 15 tot 17 februari een rondrit door Pattaya en omstreken en ze zien voorbijkomen is een geweldige sensatie.

De route

Het weekend in Pattaya is het hoogtepunt van het evenement, maar de totale trip van de week begint al op 10 februari in Singapore. Die dag wordt het eerste traject verreden naar Butterworth in Maleisië. Vervolgens worden pleisterplaatsen Surat Thani (11 februari), Hua Hin (12 februari), Kanchanaburi (13 februari) aangedaan, waarna men op 14 februari in Pattaya aankomt. Vrijdag 15 en zaterdag 16 februari vindt dan het hoogtepunt in Pattaya plaats. De groep vanuit Singapore zal, denk ik, niet echt groot zijn, maar in Pattaya sluiten zich werkelijk honderden motorliefhebbers aan om gezamenlijk in en rondom Pattaya een toertocht te maken. Op zondag 17 februari vertrekt dan de oorspronkelijke groep weer via Hua Hin, Surat Thani, Songkhla en Kuala Lumpur naar Singapore.

Om een indruk te krijgen van dit grootse evenement in Pattaya, kijk hieronder naar een video van de Burapa Bike Week van vorig jaar. Op YouTube staan nog enkele leuke video’s hierover van vorige jaren.

[youtube]http://youtu.be/u8LpoKh5-5k[/youtube]

4 reacties op “Burapa bike week Pattaya 2013 (video)”

 1. Guus zegt op

  Is er al bekend wat de te volgen route in Pattaya is en hoe laat dat dan is ?

 2. Rob zegt op

  Wie o wie weet waar precies de stoet Butterworth aan doet. Ik ben dan in Penang en zou dan even langs kunnen gaan om te gaan kijken. En zou iemand kunnen aansluiten bij de groep?

 3. Sjaak zegt op

  Ik denk dat ze in de middag van 10 februari in Butterworth zijn. Het zijn ongeveer 700 km vanaf Singapore…
  Ben benieuwd. Als ik eraan denk ga ik op twaalf februari naar de Pethkasem Road en hoop ze voorbij zien te rijden. Lijkt me echt leuk te zijn….

 4. Gringo zegt op

  Ik vond aardige aanvullende info over de Burapa Bike Week, dat georganiseerd wordt op het terrein van Silverlake Vineyard:
  http://www.pattayamail.com/localnews/burapa-bike-week-rolls-into-silverlake-vineyard-feb-15-16-20910


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website