puwanai / Shutterstock.com

Als je naar Thailand gaat, mag een bezoekje aan een van de vele drijvende markten niet ontbreken. Het is een unieke ervaring waarbij je heerlijk eten kunt proeven en handgemaakte souvenirs kunt kopen terwijl je over de kanalen vaart. Hier vind je een lijst met de leukste drijvende markten in Thailand die toeristen kunnen bezoeken.

Drijvende markten zijn een iconisch onderdeel van de Thaise cultuur en een belangrijke toeristische attractie. Maar hoe zijn ze eigenlijk ontstaan?

Het concept van drijvende markten in Thailand gaat terug tot meer dan 200 jaar geleden, toen Thailand nog bekend stond als Siam en de belangrijkste vorm van vervoer over water was. Mensen die langs de rivieren woonden, zoals de Chao Phraya-rivier die door Bangkok stroomt, gebruikten de rivieren als een manier om hun handel te drijven.

In de beginjaren van de drijvende markten kwamen de lokale bewoners samen op boten om hun producten te verkopen. Dit konden verse groenten en fruit zijn, maar ook handgemaakte goederen en ambachtelijke producten. De markten waren niet alleen een plek om handel te drijven, maar ook een sociale gelegenheid waar mensen konden bijpraten en nieuwe vrienden konden maken.

leukste drijvende markten in Thailand

Aleksandar Todorovic / Shutterstock.com

Naarmate Thailand zich ontwikkelde en het wegennetwerk verbeterde, namen de drijvende markten geleidelijk af in populariteit en aantal. Tegenwoordig zijn er echter nog steeds veel drijvende markten in Thailand te vinden, die nu voornamelijk gericht zijn op toeristen. Toch zijn er ook nog steeds enkele markten die voornamelijk door de lokale bevolking worden bezocht en waar de traditionele manier van handel drijven nog steeds centraal staat.

Drijvende markten zijn een belangrijk onderdeel van de Thaise cultuur en geschiedenis. Ze vertegenwoordigen niet alleen de traditionele manier van handeldrijven, maar zijn ook een unieke en kleurrijke ervaring voor reizigers die op zoek zijn naar authentieke Thaise cultuur en tradities.

Sanit Fuangnakhon / Shutterstock.com

5 leukste drijvende markten in Thailand

Damnoen Saduak Floating Market
De Damnoen Saduak Floating Market is de meest bekende drijvende markt in Thailand. Het ligt op ongeveer 100 kilometer van Bangkok en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Hier vind je talloze kraampjes waar je traditionele Thaise gerechten kunt proeven, zoals pad thai en mango sticky rice. Maar ook kun je hier terecht voor souvenirs, zoals houtsnijwerk en handgemaakte sieraden.

Amphawa Floating Market
De Amphawa Floating Market is vooral populair bij de lokale bevolking en ligt in de buurt van Bangkok. Hier vind je vooral heerlijk eten en lokale specialiteiten, zoals zeevruchten en gebakken insecten. Je kunt hier ook een boottocht maken door de kanalen en genieten van het prachtige landschap.

Taling Chan Floating Market
De Taling Chan Floating Market is een kleine markt gelegen in Bangkok en is vooral populair bij de lokale bevolking. Hier kun je voornamelijk heerlijk eten proeven, zoals gegrilde vis en papajasalade. Je kunt hier ook genieten van traditionele Thaise muziek en dans.

Khlong Lat Mayom Floating Market
De Khlong Lat Mayom Floating Market is een van de nieuwere drijvende markten in Thailand en ligt in de buurt van Bangkok. Hier vind je kraampjes die lokale producten verkopen, zoals vers fruit en groenten, evenals handgemaakte souvenirs. Je kunt hier ook een boottocht maken door de kanalen en genieten van het prachtige landschap.

Bang Nam Phueng Floating Market
De Bang Nam Phueng Floating Market ligt in de buurt van Bangkok en is vooral populair bij de lokale bevolking. Hier kun je vooral heerlijk eten en lokale specialiteiten proeven, zoals Thaise desserts en vers fruit. Je kunt hier ook fietsen huren en de omgeving verkennen.

Kortom, een bezoek aan een drijvende markt in Thailand is een unieke ervaring die je niet wilt missen. Of je nu op zoek bent naar heerlijk eten, lokale producten of gewoon een ontspannen dag op het water, deze drijvende markten hebben voor elk wat wils. Dus, als je naar Thailand gaat, zorg er dan voor dat je een van deze markten bezoekt en geniet van alles wat ze te bieden hebben!

Bronvermelding: Deze informatie is afkomstig van de website van Tourism Authority of Thailand (https://www.tourismthailand.org/Attraction/Floating-Markets-in-Thailand–52).

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website