Sumeth anu / Shutterstock.com

Het is niet de meest voor de hand liggende excursie vanuit Hua Hin, maar omdat een aantal dames uit onze kennissenkring volhielden dat de drijvende markt van Amphawa een ruime omweg waard was, ging op zondagochtend om zes uur de wekker.

We moesten er vroeg zijn, anders zou het te warm zijn. Dat bleek op zich juist, maar de markt gaat pas om tien uur open. Voordeel was wel dat we nu gemakkelijk konden parkeren (20 baht) op het terrein van Wat Amphawa Chetiyaram. Dan maar met een long boat een tocht gemaakt over de Mae klong (400 baht). Varen in Thailand is op zich al een belevenis, maar het doel van de tocht was dat beslist: Wat Bang Kung. Het verhaal achter deze grappige tempel is mij niet helemaal duidelijk, maar een van de monniken is in zijn jongere jaren militair geweest en heeft als een soort ‘oprotpremie’ een aantal vliegtuigen meegekregen en mogelijk ook een kudde voor Thailand vreemde dieren. In het wild kom je hier niet veel dromedarissen tegen, toch? Ik geef mijn versie overigens graag voor een betere.

De tempel is ook een belangrijk bedevaartsoord voor boeddhisten. Op het terrein staat een kapel met een fraai Boeddhabeeld uit de late Ayutthaya-periode. De kapel wordt overeind gehouden (of andersom) door een gigantische bhodi-boom.

Inmiddels kunnen we terecht op de drijvende markt van Amphawa. Deze ligt overigens niet zo ver van de beroemde zuster Damnoen Saduak Met dit verschil dat ik de hele dag in Amphawa niet meer buitenlanders ben tegengekomen dan ik op de vingers van één hand kan tellen.

Wat Bang Kung

We komen Amphawa binnen via de achteringang. Net daarvoor bekruipt me een Giethoorn-gevoel. We varen door smalle sloten met aan weerskanten huizen en boerderijtjes. Giethoorn is overigens welvarender, terwijl punters met een V8-motor al jaren worden geweerd ten faveure van een elektrische aandrijving.

De drijvende markt is in feite het enige dat niet drijft. De long tails drijven en wat schuitjes waar inktvissen en garnalen op worden gegrild, maar de markt zelf is gebouwd op palen (en drijft dus niet).

Amphawa is beslist een bezoek waard, zowel vanuit Hua Hin (130 km) als vanuit Bangkok (75 km). Er is voor elk wat wils te vinden, zeker waar het gaat om eten en drinken. De sfeer is gemoedelijk, de mensen uitermate vriendelijk en de prijzen relatief laag. Exact hoe een markt hoort te zijn.

5 reacties op “Waarom niet naar de drijvende markt van Amphawa?”

 1. Lex zegt op

  Wij waren daar toevallig ook afgelopen vrijdag, heel erg leuk, Maar wij waren eerst bij de markt, waar de trein dwars door de markt rijdt, Daarna zijn wij bij diverse tempels geweest en hebben een prachtige boot tocht gemaakt door de natuur. Wij waren daar met Paul en Bussaya uit Cha-am die Hans Waarschijnlijk ook heel goed kent. Zij hebben een klein reisbureautje onder de naam Gids Bussaya. Bussaya is een gids die Nederlands spreekt.

  • Jan zegt op

   Beste Lex
   waar was die prachtige boot tocht door de natuur?
   hebben jullie de trein makt, de boot tocht, en de Amphawa markt in een dag gedaan vanuit Bangkok?
   ik had plannen om deze binnenkort nl ook te gaan doen.

   groet
   Jan

 2. Enrico zegt op

  Deze markt is alleen in de weekeinden: vrijdag, zaterdag en zondag. Leuk is dat de drijvende markt van Amphawa tot 20:00 open is. In het donker vormen de verlichte boten een schitterend schouwspel. Tip: overnacht in deze omgeving.Er zijn tal van leuke resorts aan de Mea Klong Rivier: niet verwarren met de Mekong.
  Combineer het met de spoorwegmarkt van Samut Songkram, en de katholieke kathedraal van Ban Nok Kwaek. Maak en fietstocht over de kleine weggetjes door het tuinbouwgebied. De gewassen groeien op smalle percelen in het water. Men is druk aan het werk vanuit de bootjes. Overal zijn de bootjes onderweg. Genieten van het uitzicht vanaf de smalle bruggetjes.

 3. Paul christiaans zegt op

  Het is nu 2021 en we zitten nog steeds met ons corona probleem, maar heel langzaam denken wij dat we de goede kant opgaan, en hopen we dat we over misschien 6-7 maanden weer al deze mooie dagtoers en rondreizen kunnen doen.
  Wil je vast in de stemming komen , kijk dan even op mijn website http://www.gidsbussaya.nl
  En hopelijk gaan we dan weer naar Amphawa en al die andere prachtige plekjes in ons mooie Thailand
  Tot dan Bussaya

  • Ruud NK zegt op

   Hallo mijheer Christiaans ik zit hier al een paar maanden mij te vervelen omdat ik geen idee heb waar ik zonder restricties heen kan gaan.
   Is het mogelijk om nu een toer te boeken voor 2 personen zonder al die restrities?? Zijn de restaurants en markten weer normaal open rond HuaHin?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website