De drijvende markt van Damnoen Saduak ten westen van Bangkok is één van de populairste excursies in Thailand.

Dagelijks vertrekken er bussen met toeristen vanuit Bangkok om een bezoek te brengen aan dit dorp aan het water. De Damnoen Saduak Floating Market (ตลาดน้ำ ดำเนินสะดวก) biedt de bezoekers een spektakel van honderden groente- en fruitverkopers die in de vroege ochtend tot de middag met hun boten door de kanalen varen.

Damnoens Saduak is oorspronkelijk de naam van het kanaal die is gegraven tijdens het bewind van koning Rama IV. Hij heeft dit kanaal laten graven om de Taachin rivier en de Maklong rivier met elkaar te verbinden.

De meeste hotels en boekingskantoortjes in Bangkok kunnen een excursie naar de Floating Market voor je regelen. Het is ook mogelijk om de markt op eigen houtje te bezoeken. De vroegste bus vertrekt om 6.00 uur in de ochtend vanaf de Southern Bus Terminal in Bangkok. In ongeveer 2,5 uur reis je naar Damnoen Saduak en je bent er dus ruim voordat de reisgezelschappen aankomen. Als je de markt al om 6.00 uur ’s ochtends wilt bezoeken, zit er niets anders op dan te overnachten in Damnoen Saduak.

Video: Damnoen Saduak

Hieronder zie je een leuke impressie van Damnoen Saduak:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website