Drijvende markt in Bangkok op Khlong Chak Phra (Virjintah / Shutterstock.com)

Taling Chan Floating Market in Bangkok is oorspronkelijk begonnen in 1987 ter ere van koning Bhumibol’s 60ste verjaardag. Nu begint deze drijvende markt langzaam aan steeds populairder en een uitstekend alternatief, in het weekend tenminste, te worden voor de bekende Damnoen Saduak.

Minder toeristisch en in Bangkok heeft het genoeg attracties om een ​​halve dag door te brengen en is veel meer authentiek dan de grote bekende markten. In tegenstelling tot andere, nieuwere, drijvende markten die eigenlijk meer kanaal markten zijn, heeft Taling Chan een flink aantal boten.

De ingang van de markt is voorzien van een groen dak en voornamelijk gewijd aan planten, bloemen en tuingereedschap, maar daarna begint het drijvende gedeelte. Natuurlijk is een groot deel daarvan gericht op voedsel, hapjes, drankjes en meer voedsel, het proeven en uitproberen is allemaal onderdeel van het plezier. Ga eens eten echt Thaise stijl, benen gekruist, zittend aan lage tafels op houten vloeren en bestel reuze garnalen, papaya salade, kleef rijst, … ga zo maar door. Als zitten op de vloer is niet iets wat je trekt (begrijpelijk!), er zijn ook enkele restaurants met plastic tafels en stoelen in de buurt van de spoorbrug.

Taling Chan Floating Market (Matt Hahnewald / Shutterstock.com)

Soms zullen er optredens zijn van een dans groep en/of een Thais klassiek muziek ensemble. Andere activiteiten variëren van het krijgen van een massage tot het voeden van grote meervallen. Je ziet veel longtail boten passeren en als je wilt kun je ook op een kalong tour gaan!

 • Openingstijden: zaterdag en zondag, 08:00-17:00 uur
 • Hoe kom je er: Met een taxi is de makkelijkste manier, maar je kunt ook met de BTS naar Wongwian Yai Station en vanaf daar met een taxi (ongeveer 17 minuten) of met de bus. 

Ingezonden door Koen

7 reacties op “Taling Chan Floating Market: Een drijvende markt in Bangkok op Khlong Chak Phra”

 1. Peter zegt op

  Er zijn heel veel “Floating Markets”in de omgeving van Bangkok, deze zijn allemaal gratis.
  Toen wij afgelopen februari in Pattaya waren en daar de “Floating Market”wilden bezoeken moest er 300 Baht p.p. betaald worden.
  Gelijk maar omgedraaid en bij de ingang enige zaken aangeschaft.

  • Henri zegt op

   Klopt Peter, ik heb er ooit ook eens gestaan en toen ik hoorde dat ik moest betalen zijn mijn vrouw en ik terug weggegaan.

   Wat doe je normaal op een markt? Juist, wat inkopen doen en wat geld uitgeven. Schandaling dat je daarvoor aan de ingang moet betalen. Trouwens, als ik me niet vergis was het voor mijn vrouw gratis. Weer de arme farang die mocht dokken.

 2. chris de boer zegt op

  Ik woon er om de hoek en bezoek deze markt eigenlijk elk weekend. Kan dat lopend af.
  Koen vergat te vermelden dat bus 79 bij de ingang van de markt stopt. Deze buslijn loopt van Central World via Sanam Luang (en Khao San Road) en westelijk busstation Sai Tai helemaal naar Putthamonton Sai 4.
  Maximum prijs 20 baht en altijd lekker koel in de bus….

 3. Koen Olie zegt op

  Dank je wel, Chris, de 79 neem ik soms vanaf Pinklao naar Siam Square. Ik wist wel dat daar in de buurt komt, maar niet dat ie stopt bij de ingang, handig!

 4. henry zegt op

  Je kan er ook een boottrip doen naar de orchideefarms. Kostprijs 99 baht.

  • carla goertz zegt op

   van waar uit kan je die boottrip doen naar de orchideefarm ?

   • chris zegt op

    MIdden in de markt is een boekingskantoor; de boot vertrekt 50 meter verder.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website