Aleksandar Todorovic / Shutterstock.com

De Floating Market (drijvende markt) in Damnoen Saduak ligt op iets meer dan 100 kilometer buiten Bangkok en staat bij veel toeristen en bezoekers van de Thaise hoofdstad op het programma.

Sommige Thailandgangers zullen wellicht zeggen dat het te toeristisch is, maar dat neemt niet weg dat het een unieke ervaring blijft. Ik zou een bezoek aan de drijvende markt daarom ook aan iedereen aanraden. De Floating Market in Damnoen Saduak is niet de enige in de omgeving van Bangkok, maar het is wel de meest bekende en het staat op het programma van elke touroperator in Bangkok.

Klongs

De handelaren verkopen de handelswaar (fruit, groenten en souvenirs) vanaf hun bootjes en peddelen door de vele Klongs (grachten) die elkaar kruisen. Een deel van de charme is dat de meeste handelaren gekleed gaan in traditionele donkerblauwe kleding met de iconische driehoekige strooien hoed, de favoriet van de Thaise boeren. Neem je fotocamera mee, want je kunt leuke sfeervolle foto’s maken. Hoewel je de veel buitenlandse toeristen zult tegenkomen, tref je er ook locals aan. Damnoen Saduak is namelijk een echte markt.

Excursie naar de Floating Market

Normaal gesproken ben ik geen fan van rondleidingen, maar ik moet toegeven dat er duidelijke voordelen zijn als iemand anders alles voor je regelt en programma opstelt. De Floating Market in Damnoen Saduak is niet heel gemakkelijk te bereiken. Wanneer je besluit om met een excursie te boeken en je te laten rondleiden door een gids, blijft je een hoop moeite bespaard.

puwanai / Shutterstock.com

Markt in de gracht

De meeste hotels en boekingskantoortjes in Bangkok kunnen een excursie naar de Floating Market voor je regelen. De bussen hebben een Engelstalige gids en stoppen meestal wel even onderweg, zodat je de kans krijgt om wat geld uit te geven bij de kraampjes langs de weg. Als je bij de markt bent aangekomen brengen de typische Aziatische boten je door het labyrint van kanalen naar de ‘Talat khlong’ (wat letterlijk vertaald ‘markt gracht’ betekent). De reisgezelschappen arriveren meestal gelijktijdig, wat wel wat afbreuk kan doen aan de ervaring. Toch blijft het grappig om de verplicht lachende, zwaaiende kinderen en dorpelingen te passeren, voordat je de eigenlijke markt bereikt.

Op de markt krijg je de gelegenheid om fruit, Thaise lekkernijen, handwerk en souvenirs te kopen, terwijl de handelaren met je mee peddelen. Houd je handen en armen altijd binnen de boot. De grachten zijn smal en de boten varen dicht langs elkaar, waardoor ze regelmatig tegen de kant aan stoten. Er zijn wandelpaden en bruggen die uitzicht bieden op de hele markt en er zijn, net als overal in Thailand, genoeg plaatsen om wat te eten te kopen. De markt begint om 6.00 uur in de ochtend en gaat door tot ongeveer 22.00 uur in de avond. De meeste reisgezelschappen komen ongeveer om 9.00 uur in de ochtend aan. Op de terugweg naar Bangkok doen de meeste tourbussen nog twee plekken aan, de stad Nakhon Pathom en het Rose Garden Country Resort, die beide wel leuk zijn om te bezichtigen.

Op eigen gelegenheid naar de Floating Market

Het is ook mogelijk om de markt op eigen houtje te bezoeken. Hiervoor dien je vooraf wel het een en ander te plannen. De vroegste bus vertrekt om 6.00 uur in de ochtend vanaf de Southern Bus Terminal in Bangkok. In ongeveer 2,5 uur reis je naar Damnoen Saduak en je bent er dus ruim voordat de reisgezelschappen aankomen. Als je de markt al om 6.00 uur ’s ochtends wilt bezoeken, lang voordat het druk wordt, dan zit er niets anders op dan te overnachten in Damnoen Saduak.

1 reactie op “Floating Market in Damnoen Saduak”

  1. Wim zegt op

    Vind entree vrij duur en idd erg toeristisch


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website