Bestaat er zoiets als de perfecte schoonheid? Iets wat je nooit meer loslaat? Een beeld wat zo mooi is dat het een bepaalde emotie oproept. Het gevoel dat je een bevoorrecht mens bent omdat jij dit mag zien?

Ja, het bestaat! Het heet Ang Thong (Mu Koh Angthong National Marine). Het is een nationaal park op 31 km ten noordwesten van Koh Samui. Het beschermde gebied omvat een oppervlakte van 102 km² en bestaat uit 42 eilanden.

De kalkstenen rotsen op de eilanden zijn weelderig begroeid. Op de witte stranden staan wuivende palmen, de eilanden zijn omringd door koraalriffen. De kleur van het zeewater is helder turquoise. Een tropisch paradijs. Als je geluk hebt, kan je er zelfs dolfijnen zien, want aan het einde van het jaar zoeken dolfijnen beschutting in de wateren bij Ang Thong.

Thale Nai lagoon, Mae Koh island, Ang Thong National Marine Park, Thailand

Thale Nai lagoon, Mae Koh island, Ang Thong National Marine Park

De naam van het park, Ang Thong, oftewel ‘Gouden Kom’, verwijst naar de blauw-groene zeewaterlagune Talay Nai. Het is een soort meer die wordt omringd door steile begroeide kalksteenrotsen. Vanaf het strand van Koh Mae Ko is het schilderachtige meer te bereiken. Het is wel even klimmen via een nauw en vrij steil pad (niet geschikt voor ouderen en wanneer je slecht ter been bent).

Wat je zeker moet doen is een klim naar het uitkijkpunt op 400 meter hoogte, ook deze is nogal steil. Je wordt dan beloond met een uitzicht dat echt weergaloos te noemen is. Je bereikt dit punt vanaf het strand van Koh Wua Talab. Geniet van spectaculaire rotsformaties, spierwitte stranden, wilde dieren, een ongekende fauna, geheime grotten en verborgen lagunes.

Het Ang Thong National Park lijkt bijna onwerkelijk, een soort sprookje. Het verhaal gaat dat Alex Gardner, schrijver van de bestseller ‘The Beach’, hier op Ang Thong zijn inspiratie opdeed. Het boek is later verfilmd, met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol. De beelden voor de film zijn niet geschoten op Ang Thong maar op Ao Maya op Kho Phi Phi. Daar ben ik ook geweest maar Ang Thong is zelfs nog veel mooier dan Maya beach.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website