Ben je de drukke strandleven van Pattaya zat dan hoef je niet heel ver te reizen voor een prachtig strand waar je kan genieten van een oase van rust. Het paradijselijke Toei Ngam Beach ligt in het Sattahip district op een half uurtje rijden van Jomtien.

De naam van het strand is afgeleid van de Toei plant (Pandanus kaida Kurz). Het strand is eigendom van de Thaise marine en wordt goed onderhouden. Heb je even genoeg van het strand dan kan je het naastgelegen Marine museum bezoeken.

He strand is toegankelijk 06.00 tot 21.00 uur. Je komt er door Highway No.3  naar de Thai Navy Headquarter te nemen, richting Sattahip. Ga er zeker eens kijken, het is de moeite waard.

Rating: 1.00/5. From 2 votes.
Please wait...

10 reacties op “Toei Ngam Beach, een prachtig strand nabij Pattaya”

 1. Van Sevecotte Patrick zegt op

  Kan er iemand mij een route beschrijving geven om van naklua naar toei plant te rijden met de fiets hartelijk dank grtjs patrick

  • Maryse zegt op

   Beste Patrick,

   Ooit van Google maps gehoord? Geven ze meestal drie mogelijke routes. Kun je lekker zelf kiezen. Lijkt me heel handig als je fietst.

   • nl th zegt op

    Beste Maryse,
    Als je een beetje bot advies geeft. Graag dan ook relevant informatie graag!
    Je kunt ook afvragen of het toegankelijk is?
    Mijn kritiek op dit onderwerp is dat er de indruk wordt gewekt je kan het strand op wat niet zo blijkt te zijn en ik vindt dat je dat moet vermelden om te voorkomen dat iemand er heen gaat wat niet kan, dan wordt het ook geplaatst.

 2. willem zegt op

  Super tip. Dankje

  Voor de golfers onder ons. Op het navy Headquaters kamp bij is er ook een 9 holes golfbaan. Dar kun je zonder caddie voor een hele gunstige prijs een rondje golfen. Geen topklasse baan maar om te oefenen prima.

 3. nl th zegt op

  Geachte redactie,
  Bij dit onderwerp heb ik een vraag?
  Is er een van jullie daar geweest en hoe is of zijn jullie daar binnen geweest?
  Ik weet dat ik met de thaise familie op vloot dagen eerst geweigerd werd om een boot op te gaan dat alleen voor thai’s toegankelijk was, daarna zijn we naar dat strand gegaan waarbij je bij de ingang van de militaire gebied als farang je de toegang ontzegt werd en er alleen thai’s in konden.
  Bij mijn tweede keer is het wel gelukt daar ik in gezelschap van (hoge) militair was.
  Nu kan het zijn dat na mijn laatste bezoek veranderingen hebben plaats gevonden dat het nu wel kan waar ik geen weet van heb.
  vriendelijke groet.

  • robin zegt op

   ben er ook geweigerd paar jaar geleden

   Dit jaar moet ik daar in de biuurt op een trouwfeest komen. Er moet speciaal toegang voor een farang gevraagd worden

 4. Leon zegt op

  De toegang daar is nagenoeg onmogelijk. Omdat ik gewoon brutaal was, en op de brommer, gewoon samen met een auto door reed ben ik er wel eens geweest. Voor de duidelijkheid, harder dan 20 heb ik nergens gereden. Het hele gebied heb ik doorkruist daar. Eenmaal binnen is er niet veel controle meer. Veel militairen wonen daar. Je kan er een hapje eten bij een stalletje. Er is ook oefenmateriaal voor brandbestrijding. Maar dat was “secret” toen ik me wat dom hield en vroeg wat dat was. Wat zuidelijker zijn er 2 uitkijkpunten. Khao Laem Pu Chao is er een van. De andere ligt wat hoger, en geeft een mooi beeld over de haven. Khao Krom Luang heet dat dacht ik. Ook veel apen in dat gebied. De terugweg was wel lachen. Ik nam de meest zuidelijke weg in dat gebied. En dus kwam ik daar bij de slagboom. “Where you go”. Sattahip. “No”. Oke, klaproet. “No”. Even stilte. En naar de grond wijzend: Phom non. Tsja, meer dan een paar woorden Thais ken ik ook niet. De twee bewakers overlegde in het thais. Gelukkig kozen ze voor de makkelijkste weg, en opende de slagboom. En onder de woorden “you go” ben ik maar vertrokken. Wie weet wat me overkomen was als ze moeilijk zouden doen. Later in mijn kamer zat ik te denken dat ik toch wel wat risico had genomen. Immers ik was niet altijd op de verharde wegen geweest. Ook op zandwegen waar zo te zien niemand reed. Op enig moment was ik op 50 meter afstand van diverse helicopters. Dat is toch lastig uitleggen. Als ik had gewild, dan had ik ze kunnen aanraken. Iets in me zij me dat ik beter kon omdraaien. Later ben ik nog wel eens daar geweest, maar eigenlijk alleen maar naar de viewpoints geweest.

 5. rori zegt op

  Ik geef de voorkeur aan SAI KAEW Beach. Dichterbij en ook op het navykamp.
  Vanaf de Teco Lotus Jomtien een 15 kilometer.
  Bij de poort de auto of motor links de parkeerplaats oprijden. Naar het kantoortje lopen en een pas halen. ID kaart achterlaten of copie. Geen centje pijn. Voor de vork naar links rechts wat winkels en etenstalletjes. Daar staan ook de bathbussen die je op speciale dagen gratis naar het strand rijden.
  Anders gewoon over de berg kustweg naar het strand rijden

 6. Ron zegt op

  Van Jomtien naar Sattahip stad(je) geraken kan je met witte songtaew op Sukhumvit Rd voor 40 baht
  MAAR om van daar zonder eigen/huurwagen naar dat mooie strand te geraken blijkt niet mogelijk
  of je moet een taxichauffeur huren die dan heel de dag bij je blijft want je moet nog terug geraken ook

 7. Mart zegt op

  Vandaag stukje rijden .
  Denk laat ik is op dat strand gaan kijken nou dat lukt dus niet .
  Elke weg die je neemt staat een controle post en wordt je terug gestuurt .
  Dus zal een mooi strand zijn maar als toerist kom je er niet .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website