Strandperikelen in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Stranden
Tags: ,
19 mei 2015

Nieuwsgierig als ik ben, reed ik afgelopen zondag langs het strand van Pattaya. Het gedeelte waar de mensen konden zitten was van de zee afgeschermd door zandzakken.

Veel ruimte om te zitten was er niet en toonde ook geen gezellig “badplaatsen” gezicht. Ik kon niet ontdekken waar de beloofde verbreding van het strand begonnen was. Wel stonden enorme pompen opgesteld om het overvloedige regenwater uit de stad weg te pompen. Maar dit ongezuiverde water werd zo op zee geloosd, wat een hoop afval met zich meebracht.

Het stadsbestuur klaagde dat een aantal strandstoelhouders zich niet of nauwelijks aan de afspraken hield, zoals het aantal ligstoelen of een woensdag zonder stoelen en zonneparasols op het strand. Zouden de strandhouders zich een eerste keer daar niet houden, dan zou de boete 500 baht bedragen. Bij een tweede keer zouden zij een week geschorst worden en na een derde keer een maand. Strandhouders, die daarna betrapt zouden worden, werd de vergunning ingetrokken. Zover de theorie.

De praktijk bleek weerbarstiger te zijn en het schijnt, dat het de ambtenaren aan motivatie ontbreekt om hier tegen op te treden zolang er geen militaire ondersteuning aanwezig is.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Strandperikelen in Pattaya”

 1. Cor van Kampen zegt op

  Ik woon zelf al 10 jaar inThailand. De laatste 6 jaar nooit meer naar het strand geweest in pattaya.
  Er is eigenlijk geen strand en het is niet meer zoals vroeger. De verkeersdrukte is giganties toegenomen.
  Ik kom alleen nog maar in Pattaya omdat ik in speciaal winkels de voeding kan kopen die ik wil hebben.
  Zeker niet in het weekend. Ik heb het strand bijna voor de deur, maar 25 Km van Pattaya.
  Cor van Kampen.

 2. Eddy uit Oostende zegt op

  Ging vroeger 2 X per jaar naar Thailand en bezocht Pattaya dan regelmatig omdat er daar een duikersclub is.De laatste jaren laat ik Pattaya links liggen Op jomtien beach vuil strand en water.Om de 2 min komt iemand langs om te bedelen om iets te verkopen.Luidruchtige en stinkende auto’s met daarbij veel luide music.Ga nu naar Sihanouckville Cambodia waar het veel rustiger is,mooier en geen stinkende auto’s Mijn volgende bezoek is Vietnam naar Da Nang.Ko chang is ook zeer rustig ,maar veel is er daar niet te beleven en duur.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website