Pattay Beach nog niet af

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Stranden
Tags: ,
19 december 2018

Eigenlijk zou men Pattaya Beach op dit moment in twee gedeeltes kunnen onderscheiden. Vanaf de Nua Road (Pattay Noord) tot Pattaya Klang (Pattaya Central) en vandaar tot de Walking Street.

Komend vanaf de Nua Road is het een mooi gezicht zoals het strand erbij ligt. Het trottoir wat ervoor ligt, is breed en toegankelijk voor minder validen. In beperkte mate is er zelfs een mogelijkheid om de auto te parkeren.

Hoewel een jarenlange studie, zelfs ondersteunt door een universiteit voor veel geld, over het te gebruiken zand qua soort en kleurstelling, is men daar niet in geslaagd. Misschien door inklinking en onder invloed van de zon dat het één kleur gaat krijgen? De tijd zal het leren. Maar de gemiddelde strandbezoeker zal dat een zorg zijn. Hoe de toekomstige afkalving van het strand wordt tegengegaan, is mij volslagen onduidelijk. In de eerste weken bij de ophoging en verbreding van het strand spoelde een groot gedeelte rechtstreeks terug in zee door hevige regenval en golfslag.

De ligbedden staan drie rijen dik strak in het gelid aan het strand. Na elke 5 ligbedden een smal paadje. Ervoor heeft ieder een klein plastic tafeltje. Het ziet er netjes maar wat steriel uit. Ook door die paar bezoekers was er weinig te “beleven”. Wel prettig als je dit zoekt.

In de omgeving van de Pattaya Klang wordt het veel drukker mede door de aan-en afvoer van Chinezen naar Koh Larn. Voorbij de afslag naar Pattaya Klang is het eerste stuk veel rommeliger. Men kan daar tot ongeveer Soi 10 op het strand zitten op verschillende soorten meubilair. Bij een ander strandgedeelte vraagt men voor de ligbedden 100 baht en voor de “ouderwetse” lig/klapstoelen 40 baht. Beter even van tevoren informeren hoe dat hier geregeld is. Verderop staan grote afscheidingswanden opgesteld. Het laatste stukje tot de Walkingstreet zijn geen afscheidingen, maar men kan daar niet zitten. In het tweede gedeelte kan niet geparkeerd worden. Daar tegenover zou men in  het Central Festival de auto of motorbike kunnen stallen en teruglopen voor een geschikte plek op het strand.

Het eerste gedeelte ziet er het meest verzorgt uit met mooie hotels en restaurants aan de overkant. Het tweede gedeelte is anders en nog niet af. Je kunt op een aantal plaatsen zo een bar binnen wandelen. Voor elk wat wils in Pattaya.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Pattay Beach nog niet af”

 1. Bob Verhoeven zegt op

  Wanneer zal alles definitief af zijn?

  • l.lagemaat zegt op

   Dat blijft altijd een vraagteken in THailand.

   Iets afmaken of onderhouden is niet de sterkste kant van dit mooie land.

 2. hugo zegt op

  Moderator: Onleesbaar door te veel schrijffouten en/of het ontbreken van leestekens. Dus wordt niet geplaatst.

 3. bob zegt op

  En update u over dongtan beach, het strand en de nieuwe weg er langs?

  • l.lagemaat zegt op

   Uit mijn hoofd omdat ik daar een poosje niet meer geweest ben.

   Links aan het begin is een goede parkeerplaats voor auto’s gemaakt tot ongeveer ter hoogte van de Sandbar rechts.
   Daarna kan men lopend over de weg langs het strand lopen, geen verkeer toegestaan tot 17.00 uur.
   Er zijn minder strandstoelverhuurders toegelaten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website