Meningen over de maatregelen op het strand van Pattaya (video)

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Stranden
Tags: , ,
5 januari 2016

Op woensdag is een groot deel van het strand van Pattaya vrij van strandstoelen en parasols. Wil je op het strand liggen dan moet je zelf een handdoek meenemen. Het voordeel daarvan is dat het strand er maagdelijk uit ziet en je het hele strand kan overzien. Maar zijn de toeristen er wel zo blij mee?

Paul Strachan van Pattaya Mail TV interviewde een aantal toeristen waaronder een Nederlandse vrouw. Er werd naar hun mening gevraagd over hoe zij de nieuwe strandmaatregelen in Pattaya ervaren. Bovendien geeft het een aardig kijkje hoe het strand er nu op bepaalde delen uitziet.

Video: Meningen over de maatregelen op het strand van Pattaya

Bekijk hier de video:

[youtube]https://youtu.be/GFmREGFxyu0[/youtube]


» Laat een reactie achter


19 reacties op “Meningen over de maatregelen op het strand van Pattaya (video)”

 1. Erik zegt op

  Ze zouden van de gelegenheid gebruik kunnen maken om het strand gelijk schoon te maken ,zoals het bijvoorbeeld op Scheveningen gebeurt..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 2. Hans zegt op

  Een idiote maatregel, gebaseerd op ………..dan kan je volop genieten van het strand én het zand. Ook in Hua Hin en Koh Takiab en vele andere stranden zijn deze maatregelen van kracht. Goed idee om toeristen weg te jagen, terwijl een behoorlijk deel van de bevolking zijn inkomen verkrijgt dankzij de toerist, strandventers, restaurantjes op het strand, taxi’s, hotels, supermarkten, Hua Hin vilamarket, én niet te vergeten de politielui die met graagte de buitenlanders op scooters en in auto’s controleert dat levert immers altijd wat op!
  Ben benieuwd waneer deze strand maatregel afgeschaft zal worden, immers men doe alle mogelijke moeite om sneltreinen te gaan laten rijden, een Ferry Boot verbinding vanuit Koh Takiab naar Pataya v.v. Om de toerist trekken, maar ………..afijn vul zelf maar aan en in!
  Groet Hans

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
 3. hugo zegt op

  Voor mij zelf maakt het niet zoveel uit maar sommige personen houden er toch aan om regelmatig in de schaduw te kunnen zitten en niet altijd in volle zon.
  Anderzijds zoals Erik ook zegt ze zouden beter enkele mensen het volledige strand laten opkuisen, er ligt glas, plastiek, stenen, enz….
  Ook zou een komaf mogen gemaakt worden met de herstellingen aan de voor 2 jaar vernieuwde wandelweg en ook hier meer zitbanken voorzien alsook geen bromfietsen (ook niet van politie en redders)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 4. bob zegt op

  Waarom praat men altijd over ALLEEN Pattaya. Voor Jomtien en Na-Jomtien geldt hetzelfde.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 5. wimpie zegt op

  Als er geen parasols zijn ga ik helemaal niet meer naar het strand en ga ik wel bij het zwembad liggen.
  Een uurtje in de zon en ik ben roodverbrand ..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
 6. Fransamsterdam zegt op

  Drie maanden lang zes dagen per week op je luie reet op het strand liggen en dan klagen dat je één dag geen hapje en drankje, parasolletje en hoedje en toetertje kan laten aanrukken.
  Meteen dreigen met economische sancties, ‘anders gaan we naar Vietnam of Cambodja’.
  Volgens mij is er sowieso een zonnesteekje aan je los als je al 30 jaar naar Pattaya komt vanwege het strand.
  Het liefst zou die mevrouw zien dat het weer net zo fijn werd als vroeger, toen het strand nog bij de hotels hoorde.
  Ik heb wel eens geopperd om eenmaal in de 14 dagen op woensdag in de Sois 6, 7 en 8 een ééndaags Songkran te organiseren. Dan hebben die mensen wat te doen op zo’n dag, komen ze een keer in beweging, en kan het Songkran in april met een aantal dagen worden ingekort.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +11 (obv 11 stemmen)
  • Leo Th zegt op

   Moderator: niet chatten svp.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 7. dyna zegt op

  De situatie op Dongtan -Jomtienbeach is afschuwelijk . Vele oude klanten komen niet terug . Bij zoveel drukte en zoveel engheid . Je kunt amper tussen de stoelen lopen, En natuurlijk niet alleen op woensdag, op de andere dagen mogen er maar 4 rijen stoelen staan met ca 40 stoeljes i.p.v. 50 .. Dat verjaagd pas toeristen naar naburige landen- Cambodia en Vietnam- met lange brede witte stranden en zeer veel plaats.
  Het idee erachter moet ik nog altijd zoeken . Het jaagt in ieder geval vele toeristen weg ! En dat kan toch niet de bedoeling zijn. Gisteren zag ik voor het eerst en uniek voor Thailand burgerlijk verzet in Jomtien – met zette er een rijen stoelen bij en dat allemaal . Ben benieuwd hoe dat afloopt ! Succes in ieder geval – de toerist/expat staat achter je .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 8. marian zegt op

  Sinds 2 weken zelfs op ons stille strand hat mae rumphung bij Rayong, triest voor de eethuisjes, ze hebben veel werk om alles in te klappen en verdienen een dag niets, en de meeste hier zijn oudere en die hebben echt geen zin om op een handdoekje te gaan liggen in de zon, ik tenminste niet, ik zie echt nog steeds de logica er niet van in,

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 9. Joop zegt op

  Men vergeet dat de jongens , die daar werken , veelal uit Cambodja of Myanmar komen. Zij werken elke dag van 6 uur ‘s morgens tot 18.00 ‘s avonds tegen een zeer karig loon. Mogen deze jongens ook een dagje vrij? Zij zijn blij met deze maatregel.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
  • dyna zegt op

   het is 9000 bath + tips en ze missen vooral in het hoogseizoen een hele dag salaris. De andere dagen zijn er minder stoelen dus minder tips. Dus ze zijn echt niet blij !

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
  • Alex zegt op

   Wat een onzin! Ik ken berschillende jongens (uit Miyamar) die in de strandpalviljoens aan Dongtan Beach werken. Zij verdienen hetzelfde als de Thai, en zijn helemaal niet blij met de vrije dag, dat kost hen geld wat ze hard nodig hebben voor hun familie en ze weten niet wat ze op die vrije dag moeten doen. Zijn zijn er NIET blij mee!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 10. martin stalenhoef zegt op

  Ik kan vertellen dat het erg goed is in Pattaya als vergelijkt met Koh Lanta daar is het helemaal verboden geen strandstoelen ,geen parasol,geen tafels en stoelen Dus ik als restaurant eigenaar op het strand is het natuurlijk een waardeloze maatregel met een dag per week zouden wij allemaal erg blij zijn op Koh Lanta
  en dat die jongens van Cambodja of Myanmar een slechter loon hebben is ook uit de lucht grgrepenHet is n.l. sinds een half jaar verplicg´ht om die hetzelfde loon te geven als een Thai personeel en dat is natuurlijk goed en er zijn heel veel controles met hoge boetes als je daar niet aan houdt
  Maar als je naar Koh Lanta komt kun bij mij ook binnen zitten Black Coral Klong Dao Beach Koh Lanta

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 11. Alex zegt op

  Het is een onbrijpelijke maatregel, die de toeristen niet begrijpen en de Thaien ook niet. Veel mensen komen naar Thailand voor een strand vakantie, en dat is inmiddels waardeloos geworden: veel minder stoelen en bedden, alles hutje-op-mutje, en woemsdag gesloten! Hoe jaag ik de toeristen weg? En ze treffen niet alleen de toeristen maar ook de Thaien: de strandexploitanten, de restaurateurs, de jongens en meisjes die in de horeca of in de strandpaviljoems werken, velen zijn al ontslagen.
  Ikzelf woon hier al een aantal jaren, dus voor mij niet zo’n probleem. Maar mensen die hier op vakantie komen en naar het strand willen klagen steen en been, en kijken al uit naar alternatieve bestemmingen. Met alle plannen die het ministerie van toerisme ontwikkeld om juist het toerisme te stimuleren, brengen ze het met dit soort idiote maatregelen volledig om zeep! Triest voor de Thaise ondernemers en werknemers, en triest voor de toeristen!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
 12. goort zegt op

  Ik heb op zich niet zo’n mening over een dag geen parasols, ik denk zelf dat als je hier een tijdje vakantie komt vieren, dat je best een dagje cultuur kunt inlassen.
  Maar het grootste probleem van Pattaya, Jomtien stranden is de enorme hoeveelheid vuil, afval, flessen, achtergelaten picnic resten die je hier aantreft.
  Dus ik ben het volledig eens met de schrijver die zegt: gebruik die dag om het strand op te kuisen.

  Ik begrijp niet dat de overheid niet inziet dat deze rotzooi gasten afschrikt, en men zou ook een boetesysteem moeten invoeren dat wanneer je zooi achterlaat je een “ticket” krijgt.
  En ik denk dat ook een behoorlijke dagelijkse opruimploeg de investering dubbel en dwars waard is.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 13. Pedro & zo zegt op

  Een v/d grrotste voordelen sinds deze veranderingen van kracht zijn is wel;

  Die z.g. Jetski maffiosi zijn vrijwel uitgebannen.
  Voorheen waren de argeloze toeristen binnen een 1/2 a 1 uurtje zo,n 3.000 a 4.000 $ kwijt aan deze Jetski maffiosi die samenwerkten met de….ehhh lokale hermandad.

  Jaren van prostesteren door diverse ambassades van de USA, Europa, Australie enz. enz leken vruchteloos.
  Nu dus uiteindelijk niet mede dankzij de militaire coup van mei 2014.

  Die vele Jetski,s zijn gereduceerd van zo,n 40 a 50 tot ongeveer 10 in Pattaya !!!

  Deze coup had al met al een ophanden zijnde burgeroorlog voorkomen tevens ook verdere genadeloze uitbuiting van argeloze vakantiegangers.
  Helaas voor die paar luie strandstoeltoeristen, maar ja je kan ook niet iedereen het naar de zin maken in deze tijden……toch.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 14. Thallay zegt op

  In Pattaya en Jomtjen is het slechts één dag per week, een mooie gelegenheid om je huid wat rust te gunnen en wat anders te doen. In Ban Amphur zijn de strandstoelen van het strand verbannen, waardoor het veel aantrekkelijker is geworden. Er is een strook met strandstoelen en parasols voor de luiaards en een heerlijk strand voor de liefhebbers zowel voor toeristen als thai.
  De regel is ook ingevoerd omdat het personeel, veelal uit Myanmar en Cambodja recht hebben op een vrije dag per week, die ze echter van de uitbaters niet kregen en de 7e overwerkdag ook niet werd uitbetaald.
  Ik ben het eens met iedereen dat deze dag prima aangegrepen kan worden om het strand schoon te maken, een van de redenen om de regel in te voeren, beter is natuurlijk als de toeristen het niet smerig maken en hun troep zelf opruimen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 15. bob zegt op

  Korte opmerking: Waarom kan het op een speciale Thaise feestdag wel of de woensdag voor nieuwjaar. Het is raden naar de reden die ook nergens wordt aangekondigd en op het laatste moment wordt medegedeeld: Morgen mogen wij open dus kom a.u.b. anders werken wij voor niets want niemand weet het. Thaise regels zijn ondoorgrondelijk en worden te pas en te onpas door schijnbaar één ambtenaar vastgesteld.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 16. Thailand John zegt op

  Hier op deze site zie je al hoeveel verschillende meningen er zijn en dat brengt ook geen verbetering.
  In algemeen belang van de bevolking en de toeristen zou het heel fijn en goed voor Thailand zijn als men deze krank zinige maatregel zou terug draaien. Zorg er voor dat er voldoende ruimte is voor mensen die op hun handoek willen liggen of in hun eigen stoel die ze meebrengen kunnen zitten.verscherp de controle op de jetski’s geen malafide praktijken en oplichting en dat zou het Imago van Pattaya ook sterk verbeteren.
  Maar veel al zijn de maatregelen die men neemt nadelig voor bevolking en toeristen en buitenlanders die hier wonen.Als Thailand zo door gaat zorgen ze er zelf voor dat het toerisme nog verder gaat dalen.En dat zou gewoon jammer zijn en niet nodig.Men zou beter en sneller e,e,a, terverbetering doorvoeren en beter en sneller werken .Zodat het niet maanden of jaren aansleep.En laat een ieder voor zich zelf beslissen of men op het strand wil liggen of zitten. En maakt het snachts schoon en opgelost alle problemen en ieder een blij.Want eigelijk zie ik ook niet het nut van deze maatregel.Die eigenlijk alleen averechts werk. Dus bestuurders van alle badplaatsen en stranden luisters ook eens naar de mensen en toeristen, dat zou heel fijn zijn.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website