Mannen die als vrouwen gekleed zijn, iemand die met een (hopelijk rubber) moker een klap op zijn hoofd krijgt, iemand wiens gezicht met modder wordt ingesmeerd, iemand die beentje wordt gelicht. Dit zijn zomaar enkele scènes uit Thaise televisieprogramma’s, waarbij het publiek (zichtbaar, geen ingeblikt geluid) zich opperbest amuseert.

Een expat zei daarover eens: Thais zijn net kleine kinderen. Blijkbaar sprak het soort humor hem niet aan. Willy Walden en Piet Muijselaar zal hij ook wel niet gekend hebben, want die komieken traden in jurk op als juffrouw Snip en juffrouw Snap (1937-1977) En wat te denken van de act van André van Duin, waarin hij een lullige bromfietshelm draagt.

Wie wel eens spelletjesprogramma’s op de Thaise tv heeft gezien, komt misschien tot dezelfde conclusie. Kandidaten vallen in het water, vallen van een mechanische stier – er wordt veel gevallen in die programma’s. Bij een songcontest krijgt de verliezer een lading witte meel over zich heen. En het publiek lacht zich rot.

Parlementariërs lijken soms ook op kibbelende kleuters. Vers in het geheugen liggen nog de beelden van het duw- en trekwerk toen een parlementslid door politie uit de vergaderzaal werd verwijderd en beelden van een ander parlementslid dat twee stoelen richting voorzitter gooide.

Een enkele keer duikt de uitdrukking ‘Thais zijn net (kleine) kinderen’ op in reacties op Thailandblog. Aanleiding om die hier in de vorm van een – ja, we weten het – prikkelende stelling voor te leggen en aan jullie te vragen: Zijn Thais net kleine kinderen? Of vind je dat helemaal niet? Leg uit waarom wel of waarom niet? Graag argumenten, voorbeelden, geen kreten.

30 reacties op “Stelling v/d week: Thais zijn net kleine kinderen”

 1. cor verhoef zegt op

  De gemiddelde Thai heeft kennelijk een voorkeur voor slapstick-achtige humor. Althans, die indruk krijg je wanneer je naar de Thaise tv kijkt. Dan zouden we ook kunnen stellen dat de gemiddelde Nederlander net een klein kind is, want Paul de Leeuw was jaren lang een kijkcijferkanon en ik geloof niet dat die man in de categorie valt van humor die mensen aan het denken zet, of, provoceert. Dat deed ie wel, door gasten in zijn programma te kakken te zetten en miljoenen smulden ervan -maar geen humor waarvan je zegt:” wow, hier is over nagedacht”.

  Het is naar mijn idee een verkeerde stelling omdat ie zo generaliserend is. Hij gaat uit van “de Thai”. Ik ken zat Thai die nooit tv kijken omdat ze er geen bal aan vinden wat daar dagelijks vertoond wordt. Ik ken nog meer Thais die zich plaatsvervangend kapot schamen wanneer ze geconfronteerd worden met de beelden van politici die stoelen naar elkaar smijten tijdens een parlements sessie.

  Dus nee, deze stelling gaat er bij mij niet in.

 2. Jan zegt op

  Ik heb dit soort programma’s veel moeten zien. Vaak ook tijdens lange busreizen.
  Onderbroekenlol. Je ontkomt er dus niet altijd aan maar het is niet mijn keuze.

  Het zegt desondanks niet veel over het Thaise volk ~ ik schat in dat dit soort grollen ook in Nederland een bepaald publiek zal bekoren.
  Ik vind het kinderlijk gedoe maar als het de mensen raakt… laat het dan maar zo.

  We moeten accepteren dat we daar vreemdelingen zijn en we worden echt niet gevraagd naar onze mening. Slikken of stikken..

 3. Ad Koens zegt op

  Wat een onzin ! Uiteraard zijn Thaise mensen geen kleine kinderen ! In tegendeel, wij Nederlanders zouden nog een hoop kunnen leren qua respect en fatsoen. (En ja, er lopen ook onfatsoenlijke Thaise burgers rond, net als in Nederland). Dat zelfde geldt voor Belgen, die worden door Nederlanders ook vaak voor “anders” aangezien. Hier geldt het zelfde. Wat is het verschil met TV-programma’s als Whipe Out, de show van Linda en Tineke Schouten. Als er 1 volk uitblinkt in “onderboekenlol” dan zijn wij het wel. (En ook dat kan op z’n tijd leuk zijn !). Los van het feit dat ik trots ben op Nederland en heel erg blij ben dat ik Nederlander ben. Maar ja, klagen zit in ons bloed nou eenmaal. Dus heel snel ophouden met dit soort onzin en dat kleinerende gedrag. Prachtig (vakantie)land, prachtige mensen ! En je weet het: wie goed doet, goed ontmoet. Wellicht ligt het daar wel aan … … . Ad.

 4. H van Mourik zegt op

  Het is totaal niet te vergelijken betreffende de Nederlanders en de Thaien!
  Zoals b.v. Willy Walden en Piet Muijselaar die komieken traden in jurk op als juffrouw Snip en juffrouw Snap (1937-1977) En wat te denken van de act van André van Duin, waarin hij een lullige bromfietshelm draagt.
  De (meeste) thaien kijken in hun vrije tijd óók naar cartoons en kinderprogramma’s op de t.v.,en genieten hiervan.
  Ook zie ik regelmatig volwassen thaien met het speelgoed van hun kinderen spelen,
  en naar het nieuws op de t.v. en/of kranten kijken ze enkel als er iets ergs is gebeurt.
  M.a.w. De motivatie en interesse bij de gemiddelde Thai ligt érg laag.
  Als diegene die dit willen tegenspreken omdat zij met een thaise zijn getrouwd…o.k.
  Maar ik zie dagelijks zoveel kinderachtige handelinge bij de thaien van 12-jaar tot de bejaarde thaien aan toe, en dit kunnen we écht niet vergelijken met de Nederlanders.
  Het is niet voor niets.,dat de openbare bibliotheken vol liggen met stripboeken,
  en bij de enkele leesboeken die veelal gaan over Rama 1,2,3 etc zijn vaak pagina’s met
  plaatjes of foto’s uitgescheurd.
  De laatste jaren zal er wel iets verandering in gaan komen.,aangezien bij de huidige Thaise tieners de meisjes beter doorleren en verstandiger worden, en hierdoor niet meer zo geïnteresseerd zijn in die kinderachtige flauwekul.,de tienerjongens daartegenover blijven ver achter bij deze tienermeisjes!
  Dit komt omdat bij deze thaise tienerjongens de motivatie op een laag pitje zit.qua studeren en werken.
  Ikzelf heb daarom ook weinig Thaise vrienden (mannen).,veelal enkel vrouwen!

 5. chris zegt op

  Zijn de Thai net kleine kinderen? Neen, of ja, maar niet meer dan Nederlanders, Belgen of Chinezen. Zijn Thai langer onzelfstandig en gedragen zij zich meer als kinderen terwijl ze toch een volwassen leeftijd hebben bereikt? Mijn antwoord (en het antwoord van mijn Thai vrienden die ook in andere landen van de wereld hebben gewoond) is ja.
  Op het gevaar af dat ik Tino uitnodig tot een nieuwe discussie over de Thai cultuur zou ik willen stellen dat meer Thai dan Nederlandse jongeren ‘klein’ worden gehouden door hun ouders. Mijn Thai collega’s praten tegen de studenten alsof het kinderen zijn en gebruiken soms ook de term Dek, kind. Ik heb dat in 10 jaar lesgeven op een Nederlandse universiteit nog NOOIT meegemaakt. Ik ben zelf zelfstandig geworden door uit huis te gaan toen ik 18 was, met mijn eigen studiebeurs waarvoor ik zelf verantwoordel;ijk was. Niet studeren betekende geen studiebeurs en dus werken. Zelfstandig word je door – gesteund door je ouders, familie en vrienden – je eigen mening te vormen; niet zelden tegengesteld aan die van je ouders. Thai jongeren luisteren naar hun ouders en de ‘stoute’ Thai jongeren (ik ken ze vanuit mijn klassen hier) doen dingen waarvoor zij niet uit durven te komen. Ze zijn bang voor de sociale druk om af te wijken van de culturele norm. En de norm is gehoorzamen en langzaam, met steun en goedkeuring van ouders (soms zelfs nog over je huwelijkspartner) een eigen leven opbouwen naar het voorbeeld van je ouders.

 6. Marcus zegt op

  Thai kunnen moeilijk de gedachten bij serieuze zaken houden. Het loopt al snel weg in een grap en een grol en dan omdraaien en weglopen. Ben het dus wel met de stelling eens de (niet zo veel) goede niet te na gelaten,

 7. Farang tingtong zegt op

  Zijn de Thai net kleine kinderen? nee joh grote onzin, toen ik voor het eerst een show op de Thaise tv zag met daarin mensen verkleed in de meest vreemde kostuums, toen had ik ook zoiets van omg wat is dit. Nu honderden shows en jaren later weet ik niet beter meer dit is echt Thaise humor, mijn vrouw is helemaal weg van Mum Jokmok en Note Udom oja en die kleine dikke op de foto zijn naam is kottie geloof ik, en ik betrap mijzelf er wel eens op dat ik zit mee te lachen als er zo n show aan staat.
  Nee het heeft niets met kinderachtig te maken denk ik het is gewoon een ander soort humor dan onze westerse humor, de humor in Nederland in de jaren 70 had wel iets weg van de humor in Thailand nu.
  Mijn vrouw vind Andre van Duin nog steeds heel leuk terwijl ik denk als ik hem weer op tv zie met zijn bloemkolen of willempie wat een ouwe kinderachtige humor, ik denk dan ook dat de reden is dat men wel eens zegt de Thaien zijn net kleine kinderen.
  Onze humor is anders en veel harder geworden dan die van vroeger en nu zien we in Thailand schuddebuiken om humor die bij ons uit de tijd is.
  Als je de parlementariërs uit Thailand met de onze in Nederland vergelijkt verschilt het niet zo veel met elkaar,al gaat men in Thailand wat fisieker te werk, maar wie herinnerd niet de zin…doe is effe normaal man doe zelf normaal man…, dus als het hierom gaat ben ik het wel met de stelling eens, maar dan had er beter kunnen staan de parlementariërs zijn net kleine kinderen.
  Ik ben het dus niet met de stelling eens dit is de humor van het land maar ik vind het geweldig leuk om te zien als deze mensen zo ontzettend veel plezier hieraan beleven.
  En tja wanneer ben je kinderachtig, ik heb wel eens iemand horen zeggen ..je bent pas echt volwassen als je kinds word.

 8. Wessel B zegt op

  Het blijft mijns inziens toch vooral een verschil in gevoel voor humor, al dan niet cultureel bepaald. Subtiele woordgrapjes of fijnzinnig cynisme zijn nou eenmaal niet aan de meeste Thai besteed. Dat ligt niet aan de Thai; in ons land begrijpen de meest allochtonen ook absoluut niet wat er nou zo leuk is aan al die Nederlandse cabaretiers. Mijn Antiliaanse ex-vriendin kon en kan met de beste wil van de wereld niet om ook maar één van hen lachen.

  Toch gloort er ook enige hoop. Vorig jaar zag ik ergens in Ayutthaya de comedy Khun Nai Ho (Engelse titel: Crazy Crying Baby), met in de hoofdrol Chompoo. En ondanks het feit dat het niet moeilijk is te zien waarom deze film nooit de Europese bioscopen zal halen, heb ik mij toch prima vermaakt bij deze film, met al zijn geestige personages en humoristische plotwendingen.

 9. Nico Vlasveld zegt op

  Volgens mij is de meervoudvorm van de bewoners van Thailand niet THAIS maar THAI..
  Thais is de taal en het bijvoeglijk naamwoord.
  Overigens leuke site met veel gevarieerde informatie.
  Succes er mee.

 10. Tino Kuis zegt op

  Moderator: u dient op de stelling te reageren.

 11. Caro zegt op

  Op basis van humor of TV vergelijken en oordelen over ” de Thai” lijkt me onzinnig Meeste programmas in Nederland zijn ook van laag pulp nivo.
  Wel is mijn observatie dat Thai gauw ( glim) lachen en vriendelijk zijn, maar of dat kinderlijk is.? Mogelijk naief , makkelijk te ( mis) leiden door roddel en politico.
  Ook denken ‘ ze’ niet vaak vooruit. Plannen en toekomst is, behalve voor waarzeggers, mordu, geen grote belangsteling. Je leeft bij de dag, en dat heeft ook zijn voordelen, tegenover de Nederlandse somberheid en zwartkijkers.

  Caro

 12. mat zegt op

  Ja, ik ben het met de stelling eens, niet alleen vanwege de tv programma’s (mijn vriendin lacht zich rot met die onzin)maar het zelfde op het werk.
  Ik run een bar, en moet er gewoon iedere avond zijn, als ik niet kom, werken ze niet, of ze doen dingen waarvan ze weten dat ze die niet mogen doen, net zoals bij ons op de lagere school als de leraar uit de klas gaat.
  De Thais hebben gewoon een lagere iq dan de gemiddelde Europeaan, dat is wetenschappelijk bewezen (82 tegenover 100 gemiddeld) en dat verklaart misschien de voorkeur voor heel simpele dingen, zoals een vrouw met een grote snor!!!!!!

  • top martin zegt op

   Misschien vinden sommige expats dat wel heel, heel erg aangenaam dat de Thai een laag IQ heeft ? En om die reden zijn ze misschien ook in Thailand; vraag aan jouw ? Ga ik er van uit voor het gemak, dat het klopt wat je zegd over het IQ. Veel expats krijgen dat nl. niet klaar bij mensen met een hoger IQ ,wat ze hier in Thailand wel klaar krijgen ? Ik vind de Thai helemaal niet kinderachtig. Hij lacht om wat hij of zij leuk vind. En dat is heel goed zo. Mijn vrouw kijkt op de TV haar Thaise soap programma en heeft pret to over haar oren. Ik kijk op mijn PC, Europa TV, gratis via het I.-Net, meestal dokumentaire. And so what ? Ik vind het helemaal niet kinderachtig als je gewoon doet waar je zin in hebt. In andere delen van de wereld hebben we hiervoor zelfs speciale dagen waarop je helemaal uit je dak mag gaan. Dat heet daar, carnaval.
   Wat we in het bv. Brazil Carnaval Rotterdam elk jaar beleven en wij daar heel normaal vinden wordt in Thailand aangetwijfeld ?. Te gek voor woorden. top martin

  • Hans K zegt op

   http://sq.4mg.com/NationIQ.htm

   Dezw website geeft de IQ test over 80 landen gemeten weer, valt nog wel mee met de slimheid van die thai.

   Het is mij vaker opgevallen dat met name in de Isaan de opleidingen danwel lager/korter zijn maar de levenswijsheid van jongeren als je er serieus mee aan het praten komt beslist niet kinderachtig is, waarvan ik nog wel is dacht als oudere westerling die snotblagen hebben nog gelijk ook.

   Als ze dan compleet in een deuk liggen van de stompzinnigste aktie (in mijn ogen) op
   T.V. kan ik dan ook niet altijd rijmen. maarja “leven en laten leven”moet je maar denken.

 13. rene Geeraerts zegt op

  Inderdaad deze stelling klopt perfect en ook wij Belgen en Nederlanders bezondigen ons er soms aan. Het is in Thailand altijd een breuk lachen met de fopper gefopt. Het level van humor is erg erg bedroevend.
  Maar wat ik een stuk erger vind is dat in Thaise series geweld en geschreeuw altijd een boventoon voeren evenals mekaar bedriegen maar het geweld van man tegen vrouwen of tussen vrouwen onderling vind ik stuitend.
  No erger kan het: kijk naar de cartoonprogrammas voor kinderen verschrikkelijk gewelddadig. Niks opvoedkundig aan en dat kan ik weten want ik ben pedagoog en spreek een aardig mondje Thais.
  Het was al eens in the BKK Post dat de thaise TV media het land onderuit halen en toen ik het las vond ik het overdreven maar na al die jaren: ja inderdaad.
  Dat de Thai een lager IQ hebben betwijfel ik erg maar dat hun opleiding geen enkel niveau haalt dat kan ik U bewijzen. Alleen de duur betaalde Internationale Scholen hebben ENIG niveau zonder van de daken te schreeuwen en absoluut niet vergelijkbaar met Belgie en / of Nederland

  • Farang tingtong zegt op

   @rene Geeraerts

   Met het gevaar van chatten,Wat heeft scholing /IQ met deze stelling te maken, ik ken mensen met een lage opleiding die toch heel volwassen zijn en zeker niet kinderachtig, er zijn ook dingen die je niet op school kunt leren. Waarom word elke stelling hier op dit blog op een bepaald punt altijd maar weer zo negatief benaderd, wat maakt uit dat in Thailand de scholen van een lager niveau zijn dan bij ons de perfecte westerling, en wat heeft het met opvoeding te maken, als ik zie hoe respectvol ik door de Thaise jeugd word behandeld dan zijn ze daar toch een paar zijstraten verder dan wij in ons geweldige Nederland, nee van dit soort pedagogische gelul gaan mijn nekharen recht omhoog staan.
   Voor de Thaise mensen is dit amusement,niks kinderachtig aan laat ze lekker genieten, zolang ze het verschil maar nooit vergeten tussen realiteit en werkelijkheid toch?

 14. Sake zegt op

  Thais nett kinderen?

  Een anekdote:
  Zo’n 2 maanden geleden bezochten wij ( m’n vrouw-ik en een stel vrienden) Koa Chai. Prachtig natuurpark en schitterende watervallen. Daar vlakbij is een dorp in Italiaanse stijl gebouwd. Prachtig om door te lopen, niks kopen want het is harstikke duur. Je kunt daar ook naar een bioscoopje en een 3D filmpje bekijken. Je ziet dan monsters op je afkomen terwijl je stoel heen en weer schudt. M’n vrouwtje wilde daar perse naar toe maar onze vrienden voelden er niks voor zo’n hoge prijs te betalen voor een vermaak van 10 minute, langer duurde het filmpje niet. M’n vrouwtje bleef drammen, ik wil daar naar toe, kom nou, de groep hield vol en weigerde waarna m;n vrouw met een pruillip zich van de groep onttrok en nog net zei: “Ik ga naar huis neem de bus”.
  Daarna nam ze de benen, haar vrienden keken me vragend aan en ik zei laat maar lopen, ze komt wel weer bij. Kennelijk was het eentje teveel van het goede en rende haar achterna uiteindelijk kwamen ze met z’n tweetjes terug en kreeg ze haar zin. Iedereen ging naar de film. Ik zei tegen haar: “Je bent nog erger dan een kind van 5 dat z’n zin niet krijgt”. Had ik beter kunnen laten want heb de hele dag geen woord meer van haar gehad. Net kleine kinderen? Ja, maar wel lief (na rak) zeggen we dan. Lach maar… waar gebeurd.

  • Renévan zegt op

   Ook zo iets, laatst was mijn vrouw een computer kabel van een computer van haar werk kwijt. Kon wel eens in een doos met luidsprekers voor de computer zitten. Gekeken en die zat er niet in. Belt ze later van haar werk of ik nog een keer wil kijken, kabel zit er echt niet in. Komt s’avonds thuis en doos moet weer van de kast voor de derde keer. Ik zeg tegen haar dat drie keer nu wel genoeg is. Is ze opeens verdwenen en ligt ze kwaad op bed. Vraag ik wat er aan de hand is, ik had niet mijn stem mogen verheffen. Dat noem ik nu kinderachtig gedrag net als het bovenstaand geval. Van meerdere farang (voor mij geen scheldnaam) die een Thai partner hebben weet ik dat dit in mijn ogen kinderachtige gedrag regelmatig voorkomt. Het hebben van een ander gevoel voor humor (onderbroekenlol) is heel wat anders. De grootste lol hebben om met wat mensen 6 uur lang in een privé cabine kareoke te doen zal ik ook wel nooit begrijpen. Is wel lekker rustig de volgende dag want dan is mijn vrouw doorgaans haar stem kwijt.

 15. Chris Bleeker zegt op

  Vindt deze stelling een uitlokking op reacties,en eigenlijk zonder enige inhoud, heb dit soort stellingen in “ons” zo,… geweldig,prachtig,sociaal, intellectueel,democratisch ( e ) rechtsstaat, een land vol met waarden en normen, ten tijde over het hoofd gezien,….wat een gemiste kans om mijzelf denigrerend te kunnen uiten

 16. Franky R. zegt op

  Ik vind de stelling redelijk onzinnig.

  Ik zag op Thailandblog een Youtube-filmpje van een Thaise standup-comedian. Ben helaas zijn naam kwijt, maar zijn neus zou van een fors formaat zijn. Misschien weet iemand wie ik hier bedoel.

  Ook humor mét een moraal. Dus het is niet alleen maar ‘pies, poep en pijn’-niveau.

  De gemiddelde Thai houdt van slapstick. Net zo goed waren de films van de Dikke en de Dunne [Laurel en Hardy] veel bekeken op de buis in Nederland, of niet dan?

  En zo kun je elk volk met kinderen vergelijken.

  Ik vind Amerikanen net opgeschoten zestienjarigen. Vol bravoure en altijd een grote bek, totdat iemand hen een tik verkoopt.

  Japanners zijn net twaalfjarige met hun kinderlijke nieuwsgierigheid, maar dat bracht ook vele uitvindingen voort. al heb ik nog steeds mijn bedenkingen bij de digitale wc-pot [google het maar even].

  Nederlanders zijn weer geen kinderen, maar drammerige, immer zeurende oudjes…

  • Farang tingtong zegt op

   Hallo Franky,

   De naam van de Thaise standup-comedian is Note Udom, hij is de nummer 1 Stand-up comedian van Thailand.

   • Franky R. zegt op

    Note Udom,

    Erg leuk om te kijken en hij beidt ook nog een inzicht in de Thaise manier van denken…

 17. Patrick zegt op

  Vergeleken met de gemiddelde lengte van de Nederlander zijn de Thai inderdaad kleine kinderen

 18. top martin zegt op

  Ik vind deze stelling regelrecht belachellijk. De opvatting van humor in Thailand is door hun kultuur heel anders als bv. in Europa en special Nederland. Dan mag je voor het gemak en voorbeeld eens naar bv. de engelse humor kijken inplaats verweg naar Thailand. Ik wacht nu nog op de stelling, of wij expats het voor nodig vinden in Thailand links te rijden in het verkeer.
  De stelling zou dan kunnen luiden; vinden wij expats het raar, dat Thais links rijden ?. De Thai vindt zijn humor O.K. en links rijden normaal. Misschien zijn wij kinderachtig dat we zulke vragen gaan stellen ?. top martin

 19. Frank zegt op

  Misschien gaat dit teveel over de televisie.

  Kinderachtig ja !

  * Hello Kitty stickers op je gloednieuwe witte Toyota Vios.

  * Hoezen met grote oren over je stoel in een Isuzu DMax.

  * Wimpers op je koplampen van je Chevrolet Captiva.

  Dit zijn dan 3 dingetjes wat mij opvalt, alleen al in het verkeer 😉

 20. Thaillay zegt op

  Farang voelen zich de meerdere boven Thai. En niet alleen boven Thai. Kijk wat ze aanrichten in de wereld en in het verleden hebben gedaan. Zonder enig respect voor een ´primitieve´ cultuur vol geestelijke rijkdom. Farang willen materiele rijkdom en zoeken dat met geweld. Slim of een teken van armoede

 21. Elisabeth zegt op

  Elke pyama en Tshirt zijn beestjes erop,ook tasjes erg kinderlijk.De thaise dames hebben een knuffel dier in bed.

  • Farang tingtong zegt op

   De thaise dames hebben een knuffel dier in bed, ja hihi dat kan je wel zeggen, een knuffeldier uit Nederland 1meter90 schoon aan de haak, ik heb ook een onderbroek met een olifantje er op grappig he?

 22. Moderator zegt op

  Wij sluiten de reactiemogelijkheid. Iedereen bedankt voor de reacties.

 23. Willem van Doorn zegt op

  Thais zouden “net kleine kinderen zijn”. Maar wat zijn we zelf? Dit is de zoveelste wij-contra-zij stelling, de zoveelste bekritikastering (onze bekritikastering) , de zoveelste betutteling (onze betutteling), de zoveelste betweterij (onze betweterij, onze ten voorbeeldstelling, onze gewaande gidsfunctie).
  Stel we hebben een te bewijzen gelijk ook nog, en de Thai zouden daar nota van nemen en gelijk omschakelen bovendien, dus even saggarijnig, kritikasterend en verzuurd worden, gewoon zo worden als wij zijn. Zou dan Thailand ons nog even lief zijn als dat nu het geval is?
  Is het niet zo dat wij ons zo welbevinden in Thailand doordat de Thais ons laten zijn (dus verdragen en verduren) zoals wij zijn? Of hebben zij (stiekem?) ook een blog, een blog waarin zij over ons betweteren, zij zichzelf ten voorbeeld stellen, zij te kennen geven dat we ons maar het beste door hen zouden kunnen laten gidsen?
  De televisie in Nederland. Wat die ons, in onze op de bank doorgezakte schoot werpt, daar ergeren we ons aan en dat maakt ons saggarijnig. Wat de TV in Thailand brengt daar vermaken de Thais zich mee. Dat is nogal een verschil. Een verschil in ons voordeel?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website