Bill Mah (links) met Ken Fraser - (foto: Andrew Drummond)

Een Canadese man uit Edmonton is de zevende mysterieuze dode in Chiang Mai. De Canadees, Bill Mah (59) is overleden na het gebruik van het zwembad van het Downtown Inn in Chiang Mai.

Eerder werden een Brits echtpaar en een Thaise gids dood aangetroffen in hun kamers. Een 23-jarige Nieuw-Zeelandse vrouw die in het Downtown Inn logeerde, overleed in het ziekenhuis na heftig braken en stuiptrekkingen.

De Canadese man had geen hartklachten en was voor zover bekend gezond. Zijn dood werd niet openbaar gemaakt. Op zijn overlijdensakte werd door de Thaise autoriteiten een natuurlijke dood vermeld. Dit ondanks het feit dat er nog geen resultaten bekend zijn van de toxicologische tests die zeven weken geleden zijn uitgevoerd.

De heer Mah verbleef in het nabijgelegen People’s Place Hotel in Chiang Mai en maakte gebruik van de faciliteiten het Downtown Inn, waaronder het zwembad.

Ken Fraser, was samen met zijn vriend Bill Mah op golfvakantie. “Zijn dood is een compleet mysterie. Hij leek fit en had geen hartproblemen. We hebben niets gehoord over de oorzaak van zijn overlijden. Daarom hebben wij de Canadese consul gevraagd om de zaak te onderzoeken.”

Bill Mah is op 26 januari j.l. overleden en verbleef op dat moment al twee weken in Chiang Mai. Op 24 januari tijdens een etentje met een vriend ging hij aan het einde van de avond terug naar zijn hotel. “De volgende ochtend klaagde hij over gebrek aan slaap als gevolg van pijn op de borst”, aldus de heer Fraser. Ze besloten om naar het Chiang Mai Ram Hospital te gaan. “Hij bleef daar gedurende 24 uur. Artsen voerde tests uit om te bepalen of hij een hartaanval had gekregen. De tests bleken negatief. Op de ochtend van de 26e was de pijn op de borst minder en de arts stelde als diagnose acid reflux (brandend maagzuur) en stuurde hem weg met medicijnen voor die kwaal.”

Bill werd later door zijn vrienden dood aangetroffen op de hotelkamer. Zijn vrienden hebben geprobeerd om hem te reanimeren maar tevergeefs. In het ziekenhuis werd hij vijftien minuten na zijn aankomst dood verklaard.

“Van het personeel van het Chiang Mai Ram ziekenhuis kregen we te horen dat hij niet aan een hartaanval is gestorven. Het ziekenhuis noemde de doodsoorzaak verdacht en wilde pas een conclusie trekken na ontvangst van de toxicologische rapporten.”

De nabestaanden van de heer Mah sluiten zich aan bij de familieleden van de andere slachtoffers. Zij denken dat er in Chiang Mai een ernstig virus actief is, die de hartspier aantast. Tevens beschuldigen zij de Thaise autoriteiten er van dit, omwille van het toerisme, in de doofpot te stoppen.

Bron: Andrew Drummond

No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Zevende dode in Chiang Mai mysterie”

 1. Robert zegt op

  Boze geesten. Geen twijfel mogelijk. 😉

  • mmm, Chiang Mai staat op mijn lijstje voor mijn aanstaande trip. Ik begin te twijfelen.

   • hans zegt op

    Ben is 10 dagen in Chiang Mai geweest, ok ervaring en desillussie rijker, vind maar niks daar, moet wel eerlijk zijn was me eerste keer in thailand,,dus kende de knalle van de zweep niet

    • @ Hans, ik ben het niet met je eens. Chiang Mai is prachtig, erg relaxed. Meer het ‘echte’ Thailand.

     • hans zegt op

      khun peter, goed lezen hoor is belangrijk heb ik al ismogen lezen van jouw, was me eerste keer in thailand op changmai en pattaya, dus wel beetje verschil, als je denkt dat jenog wat in hebt te halen,

      • hans zegt op

       Peter,

       ik leg het ook niet goed uit, kwam dus dus van changmia later naar PAT, had me er ook compleet niet in verdiept in thailand, had helemaal geen behoefte om over de grens te gaan.

       Mijn (duitse) buurman op de nederlanse campingseisoensplaats zat al 3 jaar aan me kop te zeuren dat ik met hem mee moest gaan naar de philippijnen om zijn oude vriend te bezoeken. Dus einde seisoen, ik zeg we gaan in de winter

       Om lang verhaal kort te maken, hij mocht niet van zijn vrouw, kom aan de praat met iemand, ik wil naar thailand, ga je mee, blanco het vliegtuig ingestapt, tja en dan kom je zo maar in eens in hele andere wereld. de rest laat zich wel raden dus

     • Henk van't Slot zegt op

      Inderdaad Changmai is schitterend,maar niet te vergelijken met Pattaya.
      Ga er regelmatig een midweekje naar toe,boek altijd het Changmai Plaza Hotel.
      Aan de buitenkant ziet het er saai uit,dit veranderd als je door de gebrandgeschiderde glazen deuren de lobbie in komt,lijkt wel een paleis.
      Betaal 1700 bath per dag voor een suite,en het staat om de hoek van de Nichtmarket.
      Als je de weg weet is er van alles te doen in de donkere uren,ik ontvlucht juist dit hele gebeuren,dus hang daar lekker de tourist uit,olifantje rijden,watervalletje bekijken,en de berg op.

 2. Thailand’s Department for Disease Control says it can find no links between the deaths of the six cases it had examined of people visiting Chiang Mai in January and February and no link to the Downtown Inn owned by a millionaire former Mayor of the city. But they had found evidence of the Coxsackie virus in Sarah and ‘Echovirus’ in another. Four of the deaths were due to myocarditis.
  People can contract the Coxsackie and Echo virus from food, water, in the air, and even objects such as bed linen or taps (faucets).

 3. Dick van der Lugt zegt op

  De zevende dode? Ik tel er vijf: Brits echtpaar, Nieuw-Zeelandse, reisgids en nu deze Canadees.

  • @ Dick, dit is een vervolg op een artikel wat ik eerder geschreven heb: https://www.thailandblog.nl/steden/mysterieuze-dood-van-toeristen-chiang-mai/

   • Nieuw-Zeelandse Sarah Carter (23)
    de Amerikaanse Soraya Vorster (33
    een Française
    bejaarde Brits echtpaar
    een 47-jarige Thaise vrouw
    Bill Mah (59)

    Dat zijn er zeven.

    Lees anders even het blog van Andrew Drummond: http://tinyurl.com/4nl37zw
    Hij gaat er nog veel uitgebreider op in.

 4. Annette zegt op

  Hallo ik ben Annette wiertz,
  Ik woon met mijn man Martin wiertz vijfjaar in thailand Chiangrai.
  We gaan vaak naar Chiangmai, Ik schrik van de mail die ik zo juist heb gelezen.
  Wat is er nu waar over een virus??????
  En hoe kunnen wij ons beschermen er tegen???

  Gr, Annette en Martin Wiertz.

  • hans zegt op

   Hoi Annette, don’t worry be happy ga ff terug naar boven en klik de log aan van khun peter d.d. 21 maart 7.26

  • Het is niet helemaal duidleijk wat er aan de hand is. Een aantal slachtoffers hadden ook bij dezelfde Japanner gegeten. Verder zou je kunnen denken aan legionella (veteranenziekte).
   Geen paniek en de (Engelstalige) media volgen lijkt me het beste.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website