Terminal 21 in aanbouw- Andreas Marquardt / Shutterstock.com

Naar verluidt zal het 7,5 miljard baht kostende Terminal 21 in Pattaya op 19 oktober geopend worden.

Daarvoor moest wel een groot terrein ontruimd worden. De grote blikvanger aan de Pattaya Nua Road is het grote 250 meter lange, opstijgende vliegtuig. ’s Avonds opgesierd met bontgekleurde led lichtjes.

Het concept is hetzelfde als in Bangkok en Korat. Elke etage heeft een eigen thema. Het is als het ware een rondreis door de wereld. Frankrijk staat voor mode en cosmetica, Engeland kent mode, sportartikelen en supermarkten, Italië biedt op de volgende etage wellness en beauty, banken en elektronica, Tokio biedt een vorm van lifestyle, boetieks, cafés en restaurants, San Francisco biedt food court en restaurants en tenslotte op de hoogste verdieping Hollywood met een bioscoop en game zones.

Zal deze shoppingmall met zijn ruim 500 winkeltjes aan kleding, mode-accessoires, levensmiddelen en elektronica meer te bieden hebben dan bijvoorbeeld CentralFestival? Misschien dat hier en daar een ander merk verkocht wordt en er een scherpe prijsstelling gehandhaafd moet worden. Wel heeft indertijd bij de aankondiging van de bouw van Terminal 21 geleid tot een update van de omgeving.

In 2016 werd het huidige Central Marina voor een miljard baht gemoderniseerd. Het 43 jaar oude Tiffany gebouw heeft een verjongingskuur ondergaan net als de omgeving van de Soi Drinking Street met “Goody-Restaurant”.

Op dit enorme winkelcentrum is tevens een hotel gebouwd: “Het Grande Centre Point Pattaya “(www.centrepoint.com). Dit luxe hotel met 29 etages bevat 396 kamers en heeft een eigen uitgebreid zwempark. Echter dit hotel volgt een “geen alcohol beleid”. Er word geen alcohol geschonken maar Gasten mogen hun eigen drankjes meenemen, ook bij de diners zonder “kurkengeld”.

Hoewel Terminal 21 enerzijds een aanwinst voor de stad lijkt te zijn, zou de infrastructuur van Pattaya wel eens een ander licht over de stad kunnen laten schijnen.

6 reacties op “Winkelcentrum Terminal 21 in Pattaya op 19 oktober geopend”

 1. johank zegt op

  Quote atikel; “Hoewel Terminal 21 enerzijds een aanwinst voor de stad lijkt te zijn, zou de infrastructuur van Pattaya wel eens een ander licht over de stad kunnen laten schijnen.

  Wat wordt hier mee bedoeld?

  • l.lagemaat zegt op

   Bij de dolfijn rotonde komen verschillende wegen samen.

   Wil men over de Pattaya Nua naar de Pattaya Beachroad moet men rechtdoor langs de Dolfijn rotonde
   Wil men naar de nieuwe Terminal 21 dan moet men over dezelfde weg Pattaya Nua naar de parkeerplaatsen.
   Wil men over de Pattaya Nua naar Naklua Road dan moet men om de Dolfijn rotonde rechtsaf, veel Chinezen willen naar de sex shows in Soi 33 dus daar moeten de bussen gelijk weer rechtsaf slaan, wat tot opstoppingen leidde!

   3 verkeersstromen met hun eigen belang! Los van de bewoners en andere belanghebbenden.

   Daarnaast zal de Terminal 21 en hotel een gigantische hoeveelheid water nodig hebben, wat zonder dit projekt 2 jaar geleden al tot schaarste leidde en de waterdruk verlaagd werd.

   Ook de hoeveelheid afval zal gigantisch toenemen evenals de afvoer van afgewerkt water.

   Hoewel er sprake is van een grote nieuwe afvalverbrandings verwerkingsbedrijf blijft nog een berg afval over waar men geen oplossing voor weet. Terminal 21 zal de afvalberg nog vergroten!

   De infra structuur zal onder grote druk komen te staan, waardoor de “aanwinst”door Terminal 21 wel eens kan verdampen!

 2. harry zegt op

  Is de lengte van het opstijgende vliegtuig niet een beetje aan de erg lange Kant?Zie het vliegtuig op
  moment dagelijks,schat het zo een 25 a 30 meter.
  Bovendien is het langste vliegtuig tot nu toe gebouwd
  nog onder de 80 meter.

  • willem zegt op

   De Antonov AN-225 Mriya is 84 meter lang.

  • l.lagemaat zegt op

   Bedankt, dit zijn Thaise cijfers!

 3. brabantman zegt op

  Dit zal ongetwijfeld nog meer chaos op de wegen rondom dit gebeuren ten weeg brengen.
  Waarom een dergelijk toestand niet buiten de stad neergezet wordt is mij een raadsel.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website