Verkoop en bouw van condo’s in Pattaya en omgeving

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond, Pattaya, Steden
Tags: ,
4 april 2016

Volgens het Pattaya Research & Forecast Report werden in 2015 in deze badplaats 6.675 condo’s (appartementen) geregistreerd. Maar in dat jaar 2015 werden wel minder condo’s gebouwd dan in het jaar daarvoor.

In dezelfde tijd werden meer dan 30.000 condo’s gepland, die in 2017 opgeleverd dienen te worden. Wel werd geprobeerd een aantal condo’s voor de maand maart klaar te hebben in verband met belastingmaatregelen van het gouvernement.

Het rapport vermeldt tevens, dat de economische situatie in Thailand invloed heeft op zowel de kopers als op de projectontwikkelaars. Voor de laatste groep geldt dat voordat zij nieuwe projecten starten, kijken naar het aantal onverkochte nieuwe condo’s als de hoeveelheid gebruikte condo’s. Door de zwakke roebel is de grootste groep kopers, de Russen, afgehaakt. Ondanks dat feit zijn de condo’s aan de Wongomat beach sinds 2014 in prijs gestegen, terwijl de gemiddelde prijzen in Jomtien het laagst zijn gebleven.

Sommige nieuwe infrastructurele ontwikkelingen zouden van invloed kunnen zijn op de toekomstige verkoopprijzen van de condo’s. Het gouvernement heeft verschillende toekomstige plannen op de plank liggen. Gedacht wordt aan een nieuwe ferrypier vanaf Pattaya naar Pranburi, een autoweg Pattaya – Map Ta Put en een hoge snelheidstrein van Bangkok naar Rayong, waar men vermoedelijk dit jaar al aan beginnen wil.

Chinese ontwikkelaars zijn een nieuwe groep op het gebied van de condo bouw, maar de Chinezen zijn niet de grootste groep kopers van de condo’s. Dit jaar 2016 wordt veel extra’s aangeboden om de condo’s te kunnen verkopen, zoals een compleet nieuwe inboedel en een uitgebreide garantie op het geheel. Wel heel bijzonder was, bij de koop van een condo van de Rivieragroep aan de second road van Jomtien, de kans om een Mercedes 200 SL sportauto te winnen. Deze werd inderdaad vorige maand door een van de kopers gewonnen.

Echter veel projectontwikkelaars verminderen het aantal geplande te bouwen condocomplexen in afwachting van het aantrekken van de markt. De huidige bestaande condo’s worden wel afgebouwd en opgeleverd.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Verkoop en bouw van condo’s in Pattaya en omgeving”

 1. Jacques zegt op

  Het appartementencomplex op de inleidende foto had ook mijn aandacht gehad. Ziet er aantrekkelijk uit maar op het bouwterrein zelf is nagenoeg niets van de bouw te zien. Volgens ter plaatse verkregen info zal het nog een paar jaar duren voor dit complex af is. Men probeert eerst voldoende kopers te krijgen en dat is niet een onverstandige zet. Ik zag wel een complex ernaast dat wel bijna klaar was, maar daar waren de prijzen absurt hoog en voor jan modaal niet betaalbaar.

 2. joop. zegt op

  Mijn vriendin is toevallig een week naar Pattaya op Fam. bezoek en ook gelijk wat kijken voor een woning {condo } voor huur of koop ,en ze vertelde mij via de foon dat er zoveel leeg staat overal vooral in Jomtien.
  Ze denkt dat er meer leeg staat dan dat er verkocht is.
  En ze blijven maar door bouwen,hoe bekostigen ze al die leegstand ?
  In de toekomstige verkoopprijs ?

 3. william zegt op

  Ik ben de afgelopen maand elke ochtend door pattaya heen gefietst, en zie veel leegstand, en ze blijven maar door bouwen, als je zoals ik een maand verblijft vind je gemakkelijk een onderkomen voor ca. 200 a
  250 euro voor de hele maand. een koopje toch !!

 4. Jos zegt op

  De prijzen van sommige condo’s swingen de pan uit (veel te duur) zeggen dan dat grondprijs duur is van de bouwproject. Wat het probleem de kwaliteit is niet beter! En ze maken ook veel kleine plaatsen bv .22 sq meter. studio .Ben 14 dagen terug gaan kijken Unixx condo , 53 sq m. 2 slaapkamers, 2 badkamers, de plaatsen heel klein en ik vroeg de prijs de thai zei 5 miljoen up, je kent dat wel, vergeet niet er komt nog wat bij , de landoffice prijs je meubels.

  • Jacques zegt op

   Ja ze zijn lekker bezig Jos en nu je toch prijzen noemt,. Ik was bij het complex naast die van de foto en dat heet beachfront jomtien residence en de condo’s varieerden daar van de kleinste, een studio van 43 vierkante meter, voor 3 miljoen bath ( 77 duizend euro’s) tot een penthouseflat (2 verdiepingen met zwembad), ter grootte van 360 vierkante meter, voor bijna 131.000 miljoen Thaise bath = zo’n 3.3 miljoen euro’s.
   Daarbij moet je rekenen op extra “maandelijkse” kosten, maintenance fee voor de kleinste flat van 1505 bath = zo’n 37,52 euro.
   Voor de penthouseflat 12.565 Thaise bath = 313 euro. De sinking fund pot wordt door iedere koper gevuld “eenmalig” met 500 thb per vierkante meter.
   Dus voor de kleinste studio 21.500 Thb = 535 euro en voor de penthouse flat 180.000 thb= 4.487 euro.
   Ik zag nog op het lijstje dat de prijs per vierkante meter verschillend berekend werd namelijk voor de studio is de meter prijs 69.000 bath en voor de penthouse flat 363.524 bath, kennelijk ander beton gebruikt !!!!!!!! Ja ja mooier kunnen ze het niet maken wel duurder.

 5. Peter zegt op

  Zelf ook al een tijdje aan het rondkijken, schrik ondanks dat ontwikkelaars schermen met certificering toch wel van toegepaste materialen: bekeek de in aanbouw zijnde Dusit Tower aan de 2nd Road Jomtien waar de raamkozijnen de dikte hebben van een conservenblik om nog maar niet te spreken over het hang en sluitwerk. Duurzaam bouwen is daar toch een heel ander begrip dan hier. En dan moet ik iedere keer weer wennen aan dat de opgegeven m2 van een Condo inclusief die van het balkon zijn.
  Maar ja, die prachtige uitzichten……..daar blijf je voor vallen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website