Hua Hin is niet alleen bijzonder geliefd bij toeristen, maar ook bij de Thaise bevolking. De meeste Thai waarderen Hua Hin vooral als een romantische en mondaine vakantiebestemming.

Hua Hin kreeg dit imago ongeveer 100 jaar geleden. De Koninklijke familie en welgestelde Thai, voornamelijk uit Bangkok, brachten er toen hun vakantie door. Het is zelfs de oudste badplaats van Thailand en heeft daardoor tal van prachtige huizen aan de kust, villa’s en een aantal mooie vintage zomerpaleizen.

Hua Hin is juist zo’n populaire bestemming omdat het relatief goed en snel bereikbaar is vanaf de hoofdstad. In het weekend, let op de nummerborden van de auto’s, zie je veel Thaise toeristen uit Bangkok, die er voor een weekend of een korte vakantie zijn. Hua Hin trekt bezoekers uit binnen- en buitenland door de uitstraling van een liefelijk en charmant stadje aan zee. Die indruk begint al als je aankomt op het pittoreske en historische stationnetje.

Hua Hin kent geen grote diversiteit aan bezienswaardigheden. En misschien is dat maar goed ook. Deze badplaats heeft daardoor haar authenticiteit grotendeels behouden. De gemoedelijke sfeer die Thailand zo populair heeft gemaakt vind je hier nog terug.

De 10 belangrijkste bezienswaardigheden in Hua Hin en omgeving hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

1. Het treinstation van Hua Hin
Het prachtige treinstation van Hua Hin is gebouwd onder het bewind van koning Rama VI. Het ligt op slechts korte afstand van het stadscentrum. De aangrenzende Koninklijke wachtkamer is tevens een bezichtiging waard, helaas mag je niet naar binnen. De felgekleurde houten gebouwen hebben een authentiek Thais concept en design. Toch brengt het ook een soort Victoriaans gevoel over. Zelf als je niet per trein naar Hua Hin reist, moet je er echt even een kijkje gaan nemen. Het station van Hua Hin is de meest gefotografeerde bezienswaardigheid in Hua Hin.

2. Het Maruekhathaiyawan paleis – Cha-Am
Zoals veel historische gebouwen in Hua Hin, werd ook dit zomerpaleis aan zee aan het begin van de jaren 1920 gebouwd onder het bewind van koning Rama VI. Het werd ontworpen door een Italiaanse architect. Het beschikt over vele veranda’s, traliewerk en overdekte promenades met goud beslagen teak, van het daarvoor afgebroken paleis Hat Chao Samran. De prachtige passages naar zee zijn een van de vele bijzondere kenmerken van het complex.

Blanscape / Shutterstock.com

3. Hua Hin Night Market
De markt ligt in het stadscentrum, tussen Petchkasem Road en de spoorlijn. Ze beslaat een lange straat en begint vanaf 18:30 uur. De verkopers plaatsen hun kraampjes langs deze straat en bieden diverse inheemse producten aan. Je vindt er over het algemeen wat je zou verwachten van een Thaise markt. Wanneer je langs de kraampjes wandelt kom je ook een keur aan uitstekende visrestaurants tegen.

4. Wat Huay Mongkol – Khao Takiab
Deze boeddhistische tempel is de thuisbasis van een enorm standbeeld dat in opdracht van koningin Sirikit werd gebouwd. De beeltenis van Luang Phor Thuad is zelfs het grootste standbeeld ter wereld. Het bevindt zich temidden van een soort park. Elk weekend komen er vele bezoekers op af. Luang Phor Thuad is een legendarische Thaise monnik. Hij werd vereerd voor zijn verlichting en zijn vermogen om wonderen te verrichten. Velen geloven dat de amuletten met zijn afbeelding, veiligheid en voorspoed garanderen in tijden van nood.

Khao Takiab

5. Het Klai Kangwon paleis – Hua Hin
Koning Rama VII bouwde dit paleis als een zomerhuis voor zijn koningin. Het ligt aan het strand, ten noorden van het centrum van Hua Hin. Het is ontworpen in een Europese stijl met een duidelijke Spaanse flair. Het paleis werd voltooid in 1929. Momenteel wordt het nog steeds door de Koninklijke familie gebruikt als zomerpaleis, maar door de slechte gezondheid van de Koning zijn zij er nog maar zelden. Het paleis is later nog eens uitgebreid in opdracht van de vorige koning, Zijne Majesteit Koning Bhumibol (Rama IX). Direct na zijn huwelijk in 1950 was dit zomerpaleis in Hua Hin de bestemming van zijn huwelijksreis.

6. De apenberg Khao Takiab – Khao Takiab
Khao Takiab is een van de populairste bezienswaardigheden in de provincie Prachuap Khiri Khan. De vertaling van Khoa Takiab is ‘Chopstick Mountain’. Het kan zijn dat het ook wordt aangeduid als ‘Monkey Mountain’. Dit komt door de vele apen die op de berg leven. De berg is ook de thuisbasis van de tempel op de top van de heuvel. Ze biedt een sensationeel uitzicht op Hua Hin. Het begin van de klim naar de tempel wordt gemarkeerd door een grote bel en een trap naar het belangrijkste heiligdom. Dit heiligdom heeft een structuur die lijkt op een pagode.

Khao Sam Roi Yot National Park

7. Khao Sam Roi Yot National Park en Tham Phraya Nakhon Pranburi
Veel bezoekers aan de regio nemen de tijd om deze interessante nationale parken te bezoeken. In de bergen en waterrijke gebieden in de omgeving van Hua Hin vind je een overvloed aan wilde dieren. Je kunt er onder andere blaffende herten, krab-etende Makaken en Bosgemzen, een soort Aziatische kruising tussen een geit en een antilope, tegenkomen. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is Tham Phraya Nakhon. Dit is een grot met een opening in het dak. Hierdoor kan er licht schijnen op een paviljoen in Thaise stijl, die gebouwd was voor koning Rama V.

8. Plearn Wan – Hua Hin
Plearn Wan is een thematisch winkelcentrum niet ver van het paleis Klai Kang Won. Het unieke gebouw van bruin hout beschikt over vele winkels en cafés. Er zijn ook een aantal kamers ingericht in een Thaise stijl uit de jaren 1960. De winkels en eetgelegenheden zijn dagelijks vanaf ongeveer 10:00 uur geopend. Plearn Wan staat bekend om zijn ‘nang klang plaeng’ (openlucht films), livemuziek en het tempel fair festival. Dit festival wordt elke vrijdag- tot en met zondagavond gehouden.

Kaeng Krachan National Park

9. Kaeng Krachan National Park – Petchaburi
Kaeng Krachan wordt beschouwd als een van de grootste nationale parken in het Thaise koninkrijk. Het natuurgebied is 2915 vierkante kilometer groot. Het park beschikt over vele natuurlijke bezienswaardigheden, zoals watervallen, grotten en een stuwmeer. Je kunt er tal van wandelingen maken. Kaeng Krachan is de thuisbasis van vele wilde dieren. Het is de beste plek in Thailand om bijzondere vogels te spotten. Je vindt er diverse kampeerplekken en eenvoudige accommodaties.

10.  Cha-Am
Als je een ontspannen dag wil doorbrengen temidden van een uitzonderlijk mooi landschap, dan is het Cha-Am forest park zeker een bezoek waard. Het ligt aan de Phetkasem Road. Vanaf het strand is het gemakkelijk te bereiken via het kruispunt Narathip. Je kunt er apen, pauwen en interessante vogels zien. Veel Thaise families en verliefde stelletjes komen hier om te relaxen en te picknicken.

11 reacties op “10 tips voor Hua Hin – wat zijn interessante bezienswaardigheden?”

 1. Tjitske zegt op

  Wij zijn nu 2 x in Hua Hin geweest. Vinden het daar geweldig.
  Wij zitten dan buiten het centrum maar wel op loopafstand van de dagelijkse avondmarkt en voor ons ook lopend naar het centrum maar je kunt makkelijk het locale vervoer daar nemen.
  Wij hebben beide keren in guesthouse Nilawan gezeten. Kamer incl. ontbijt 1200 bath per nacht maar er is altijd te onderhandelen. Vraag naar mister Ford.
  Succes!!!
  Groet, Tjítske

 2. Tjitske zegt op

  Nog vergeten: Nilawan ligt 50 meter lopen van een prachtig breed strand. Altijd een lekker rustig plekje te vinden daar en de zee is niet diep in het begin. Dus ook super voor kinderen.

 3. Piet Geluk zegt op

  Maar om nog even in te haken op Tham Phraya Nakhon, dat is een mooie tempel en grot om te bezoeken maar als bewoner, in de omgeving van daar moet ik toch vermelden dat als je dit wilt bezoeken er entree geld betaald moet worden. Als je met een bootje aankomt, hoef je niet veel moeite te doen om de grot te bezichtigen…, ja je moet de “berg” op om later weer omlaag naar de grot te gaan. Maar als je over land gaat moet je een andere berg op klauteren om dan weer op dezelfde plek te komen waar je ook met het bootje kunt komen. Het irritante is dat als je dus over land gaat, er bij het begin geen melding wordt gemaakt van een toegangsprijs. En als je die prijs niet wilt betalen, je dezelfde klautering opnieuw moet maken om weer terug te komen. Als ik me goed herinner betaal je 200 bath als entree.

 4. marlous zegt op

  Het black mountain waterpark is, als je met kinderen reist, erg leuk. Vanaf Hua Hin rijd je er zo met je scooter naar toe, ook een leuk tochtje.

 5. Marc zegt op

  Ik mis in het overzicht van bezienswaardigheden nog de schildpadtempel van Khao Tao (5 km ten zuiden van Hua Hin). Interessant om weten is dat de meeste bezienswaardigheden (zelfs de Pala-U watervallen van het 60 km verder gelegen Kaeng Krachan National Park) vanuit Hua Hin bezocht kunnen worden met songthaews (goedkope collectieve taxi’s met 2 zitbanken) die nabij het treinstation hun standplaats hebben.

  Vanuit Hua Hin zijn ook interessante excursies te maken naar de paleizen en tempels van de oude stad Phetchaburi

 6. ergens in thailand zegt op

  Wat Huay Mongkol ligt niet in Khao takiap de tempel ligt richting Pa-la u Waterfall.
  1.Je hebt er ook een mooi viewpoint Lek Fai is de naam.
  2.Je hebt Forest Park dan zie de Manggroves en die ligt op de weg na Pranburi
  3.Je hebt er de Tempel Khao Tao die ligt ook op de weg na Pranburi
  4. je hebt er een Floating Market 2 zelfs

  Bij nummers 2 en 3 moet je richting Pranburi een keer linksaf kijk na de borden eerst komt Khao Tao en daarna Forest Park

  mzzl Pakasu

 7. Sjaak S zegt op

  Een ander leuk uitstapje en zelfs gratis zijn de twee grotten Tam Kai Kon en de kleinere Tam Lap Le ( de laatste is volgens mijn vrouw erg klein, de eerste ben ik zelf in geweest). Een zeer stijle, 200 treden tellende trap leidt naar de ingang van een mooie grot en er is ook een uitkijkpunt waarop een terras is gebouwd, een container met water om je een beetje afkoeling te geven en een wc, die, toen ik er was, verzorgd uitzag. De grot heeft in het midden een display, dat door de zon beschenen wordt, wanneer het 12 uur ’s middags is.
  Ik vond het de moeite waard. Alleen moet je echt fit zijn om de stijle trap naar boven te gaan.
  Trouwens is de grot vanuit Hua Hin (tenminste vanaf Soi 112) al aangegeven. Het is verder dan Wat Huay Mongkol, dus kun je beiden op één uitstap verenigen.

 8. Manon zegt op

  En ik mis de Cicada markt!

 9. rentenier zegt op

  Er is ook een ‘Elephant village’. Het vissersdorp aan de voet van de apenberg is ook leuk. Ik had eens een paar bezoekers en had geen tijd om me steeds met ze bezig te houden en ben naar de Entrance van het plaatselijke strand gereden waar een Tuk-Tuk standplaats is en ’n rijder uitgelegd wat men wou zien en of hij suggesties had. Hij had ook foto’s van bezienswaardigheden op z’n voertuig geplakt. Het is het ideale vervoer waarmee een hele dag op een leuke manier gevuld zou worden. Dan kan men voor een heel redelijke prijs heel veel zien en net zo veel tijd besteden als men wil, de rijder wacht wel. Er zijn trouwens 8 Golf Courses die zonder te Golven door hun ligging en landschappen al de moeite waard zijn voor ’n bezoek.

 10. Janin zegt op

  Plearn Wan bestaat niet meer. Gesloten net voor de epidemie en nu opgedoekt.
  Huay Mongkol ligt niet in Takiab maar een 15 a 20 tal km buiten het centrum van HH.

 11. henk zegt op

  Het Rajabhakti park is ook aardig om even te bezoeken.
  Heel uitgestrekt park met enorme beelden van voormalige Thaise krijgsheren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website