Sensatie(sport) in Pattaya

Door Gringo
Geplaatst in Pattaya, Sport, Steden
Tags: , , ,
26 mei 2015
Parasailing Pattaya

Even genoeg van liggen aan het strand of bij het zwembad? Even genoeg van hangen aan de bar om een spelletje vier-op-een-rij te spelen met die aardige bardame? Mooi, kom in beweging dan, doe wat, actie!

Je kunt natuurlijk gaan tennissen, een fietstocht rondom het Mabprachan Meer maken, gaan poolbiljarten, een partijtje (mini)golf spelen, ook leuk hoor, maar daar hebben we het even niet over. We willen iets speciaals, iets spannends, iets sensationeels!

Pattaya

Pattaya heeft op het gebied van “spannende” attracties veel te bieden. Ik durf wel te zeggen meer dan welke andere stad in Thailand dan ook, misschien wel meer dan welke andere stad in Azië. Attracties, die alle gemakkelijk en snel van elk hotel of vakantieverblijf in Pattaya/Jomtien te bereiken zijn. Ik noem er een aantal.

Jetski

Een jetski is een boot met een waterjetmotor. Ze worden ook wel waterscooter genoemd. Overal langs het strand van Pattaya en Jomtien zijn jetski’s te huur (rond 600 Baht per half uur) Met grote snelheid, tot wel 80 kilometer per uur, leuk razen over het water, als je geluk hebt ook nog dwars door de golfslag. Uiteraard niet te dicht bij het strand en opletten voor zwemmers! Ook opletten om bij een betrouwbare verhuurder de jetski te huren. Er zitten “ondernemers” bij, die je willen bedriegen. Ik hoor goede berichten van de jestskiverhuurders tegenover Mike’s Shopping Mall.

Kijk voor een impressie naar onderstaande video:

[youtube]http://youtu.be/LEFqMt5a9qY[/youtube]

Parasailing

In de baai van Pattaya liggen, op een afstand van pakweg 800 meter van het strand, een aantal pontons, die als platform dienen voor parasailing. Bij parasailing gaat een persoon hangen in een soort parachute, de parasail genaamd, en wordt dan door een krachtige boot de lucht ingetrokken. Een spannende bezigheid met spectaculaire gezicht over het gehele strand van Pattaya. Eén tripje kost rond 500 Baht. Kijk voor een impressie naar onderstaande video:

[youtube]http://youtu.be/sBv0Qn7BWIc[/youtube]

Rocketball

De nieuwste attractie in Pattaya nabij de Bali Hai Pier. Twee stoere mannen of vrouwen gaan in een soort kogelvormig cilinder zitten en worden met grote kracht omhoog gekatapulteerd. Met een snelheid van 0 tot 100 km/uur wordt men met een kracht van 5G door elkaar geslingerd, omhoog, omlaag, en ronddraaiend. Je kunt het ook een omgekeerde bungy jump noemen. Misselijkheid en overgeven na afloop vrijwel gegarandeerd. Prijs voor een ritje voor twee 1000 Baht.

Zie ook de website: www.2skypattaya.com/

[youtube]http://youtu.be/cW13XHpPCHQ[/youtube]

Pattaya Park

Pattaya Park, het grote zwembad heeft nog wat bijbehorende attracties. Direct bij de ingang is een soort kermis, waar de Tower Shot het spannendste is. In een soort schietstoel vliegen tot 3 personen, goed vastgebonden, met een duizelingwekkende snelheid ca. 20 meter omhoog. Alleen om te kijken en te luisteren naar het gejoel en gegil van de deelnemers is al leuk. Dan vanaf de hoge televisietoren van 120 meter kan een waaghals, goed ingesnoerd, langs een kabellijn absailen.

Zie voor meer bijzonderheden de website van Pattaya Park: www.pattayapark.com/funpark.html

[youtube]http://youtu.be/-0pbzfWtkrg[/youtube]

Karting

Onze nieuwste Nederlandse troef in de Formule 1, Giede van der Garde, heeft het misschien ook wel gedaan. Als u zich ook even als Vettel of Hamilton wilt voelen, ga dan een keer karten in Pattaya. Er zijn wel vier kortingcircuits hier ga met een groepje en organiseer je eigen Grand Prix of Pattaya. Google Karting in Pattaya en je ziet alle vier locaties prima beschreven.

Voor dit verhaal heb ik gekozen voor de website van Pattaya Kart Speedway: www.kart.thai.li

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZGvLjf6YGV0[/youtube]

Bungy Jump

Moet ik daar nog iets over vertellen? Met een lijn aan je voeten van een 60 meter hoge toren duiken en dan weer omhoog geslingerd worden. Goed voor een flinke portie adrenaline, zou ik zeggen.

Kijk voor informatie: www.pattayabungyjump.com

[youtube]http://youtu.be/cL63UXELSMw[/youtube]

Paintball

Zin om met een groepje oorlogje te voeren? Nee, er vallen geen doden, het is een spel van vooral tactiek om de tegenstander(s) met een schot verf uit te schakelen. Op de website staat, dat het ook leuk voor kinderen is, maar ik ben er niet zo voor om kinderen al met “oorlogsgeweld” te confronteren. De meeste zien al genoeg op televisie.

Meer informatie op: www.pattaya.bangkok.com/

Skydiving

Voor mij de ultieme sensatie. Een duovlucht met een parachute, niet zo maar iets, want het risico is groot te noemen en een vlucht is veel strikte regels gebonden. Na een 15 minuten durende vlucht om op de gewenste hoogte van 13.500 voet te komen. Je springt met een ervaren instructeur en geniet van een vrije val, die ongeveer 50 seconden duurt. De instructeur opent dan de parachute voor een veilige landing.

Meer informatie en prijzen op: www.skydivepattaya.com/

Tenslotte:

Ik heb deze informatie voor u van Internet geplukt. Zelf heb ik wel ervaring met de Jetski en Karting, deelname aan de andere attracties laat ik graag aan de durfals over. Het enige wat bij nog zou kunnen bekoren, is het laatste, die parachutesprong. Misschien komt dat er nog een keer van!

11 reacties op “Sensatie(sport) in Pattaya”

 1. BA zegt op

  Dat absailen van die TV toren is volgens mij hoger, ca 240 meter. Vond het 1 keer leuk om te doen maar dan heb je het wel gezien. Je gaat namelijk niet echt hard omlaag alleen de hoogte kan imposant zijn. Verder moet je ook erg lang in de rij staan.

  Karting doe ik wel regelmatig bij Easykart, Bali Hai pier. Leuk om te doen en goed voor je figuur, 2 heats rijden en je kan meestal direct door naar de douche 🙂 Ik wil nog een keer op het BIRA circuit rijden met een auto maar ik weet zo niet of je die ergens voor een dag huren kan.

 2. Mathias zegt op

  Beste Gringo, ik begrijp uw voorliefde voor Pattaya en ik en vele anderen op dit blog delen in deze. U geeft een goed en overzichtelijk overzicht, aangevuld met websites. Helaas aan een ding wil ik toch een hele grote kanntekening maken en dat is dat Pattaya natuurlijk bij lange na niet het grootste of spannendste pretparken stad van Azie is! Ik durf zelfs te stellen dat het maar een heel klein spelertje is in Azie, wat niet wegneemt dat Pattaya zeker mooie verschillende attracties bevat. Hele leuke uitstapjes voor mensen zoals u, ik en vele anderen die in Thailand wonen en echt iets speciaals met hun ( nog jonge ) kids wilen doen is natuurlijk vliegen naar de nr. 1 by far :

  Tokyo ( stadsdeel Urayasu ), Bv. Disney land en Disney sea. Alleen dit laatste park kostte al 4 miljard dollar!!!

  Hong Kong ( eiland Lantau, ook o.a het in 2005 geopende Disney Hong Kong.

  Singapore in het deel Sentosa met o.a. Universal Studios. Beetje tijd over en zin in een leuk tripje met het gezin voor onvergetelijke dagen, u weet waarheen te vliegen met bv. Air Asia vanaf Bangkok!

  Ps. Vergeet de grote Chinese steden niet zoals bv. Bejing, die hebben ook de gas erop staan!

  • Gringo zegt op

   Ik geef mij gewonnen, Mathias, ik neem die woorden van Pattaya als grootste “pretpark” in Azie terug.
   Let echter wel op het feit, dat dit verhaal geschreven is vooral voor Nederlanders en Belgen, die met vakantie hier in Thailand zijn. Die zullen echt niet “even” naar die door jou genoemde steden vliegen. Zij moeten zich “behelpen” met het aanbod zoals in het artikel omschreven.

   • Mathias zegt op

    @ Gringo, daarom is het artikel van u ook van zeer grote waarde voor de “toerist” maar zelfs ook voor mensen die in Thailand wonen. Het was ook bedoeld als een aanvulling voor mensen die er wonen en eventueel nog mensen die voor een visa het land uit moeten. Dat het een centje kost is waar!

 3. l.lagemaat zegt op

  Beste Gringo,

  Vanaf verschillende plekken aan de Jomtien beach kan ook aan parasailing gedaan
  worden.Voor 500 B. doen sommigen het niet meer.
  Skydiving verloopt moeizamer omdat ’s middags de weercondities goed moeten zijn.
  Bovendien is mijn beste vriend Neil (Nawaporn Sawaetwong),tevens directeur van het vliegveld,op zaterdag 19 januari verongelukt bij het testen van een nieuw type v liegtuig.
  (Is ook op het journaal geweest.)

  groet,
  Lodewijk

 4. john zegt op

  In pattaya is er parasailing dit is aan een parachute hangen en meegetrokken worden door een boot , wat toch wat saai is . Vele mensen weten niet dat thailand ook veel paramotor clubs heeft waar men kan leren vliegen . Paramotor is een leuke sport en hier mag men bijna overal vliegen , overdreven wetten zoals in nederland kennen ze hier niet . Wekelijks vlieg ik van bij mij thuis naar mijn vriend 15 km van mijn woning , drink3n samen koffie en ontbijten samen ,Wat leuk om te landen in zijn tuin . Ook in pattaya is er een school .John pilot khon kaen

  • BA zegt op

   Toen ik vorige maand in Jomtien op het strand zat landde 1 van de parasailers tussen de strandparasols… Kan dus toch wel spannend zijn dat parasailen 🙂

 5. David H. zegt op

  Wel even je reisbijstand of andere verzekering die je hebt nalezen , de kleine lettertjes …… t’is maar dat je verwittigd bent indien er zich iets voordoet groot of klein , van de organisator zal je meestal niets moeten verwachten .

 6. Franky R. zegt op

  Leuk overzicht, doch een paar kleine kanttekeningen?

  “Onze” nieuwste troef in de F1 is Max Verstappen. GvdG ligt er helaas naast, na te zijn opgelicht door teameigenaar Peter Sauber.

  Parasailen was leuk, maar je voelt je een ballonnetje aan een touwtje…dat is het feitelijk ook. Niet voor herhaling vatbaar. Voor mij dan.

  Karten? Liever bij Pattaya Go Kart Speedway, die u terecht aanbeveelt. Want eerder was er een scam bij de ‘buurman’ aan de andere kant van van de Trepprasit, geheel gelijk aan de gebruikelijke jetski-scam aan de Beach-Road.

  Enne, skydiving?

  Ik ben op vakantie hoor, hahaha!

  • Jan van Kranenburg zegt op

   Beste Pattaya en Jomtien sporters!
   Denken jullie als jullie op die verschrikkelijke, benzineslurpende en vreselijk lawaai veroorzakende Jetski’s bezig zijn, ook wel eens aan de toeristen die rustig op het strand willen vertoeven?
   Vooral als de wind verkeerd staat is de stank niet te harden en het geluid ook niet. Let wel: ik gun iedereen zijn of haar pleziertje, maar vooral deze waterski’s zijn een bron van ergernis voor velen!

 7. peter zegt op

  Waterski is ook mogelijk op de sukhumvit road, de baan naar Nong Nooch , zelfde kant van de baan


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website