De sfeer langs de oevers van het Phadung Krung Kasem kanaal in Bangkok wordt verbeterd. Het is de bedoeling van de Bangkok Metropolitan Administration (BMA) om het project tegen het einde van het jaar te voltooien.

Medewerkers van de BMA zijn bezig met het verwijderen van structuren die zich aan de oevers van het kanaal hebben genesteld, inclusief stalletjes van verschillende straatverkopers. Torsak Chotimongkol, het hoofd van het adviesteam van de gouverneur van Bangkok, merkte op dat de verkopers meewerken met de autoriteiten. Zodra alle structuren volledig zijn verwijderd, worden er voet- en fietspaden aangelegd langs de oevers van het kanaal. Een gemengde werkcommissie houdt toezicht op de inspanningen en bestaat uit ambtenaren van de districtsbesturen Pom Prap Sattru Phai, Pathumwan en Dusit, en verkopers die voorheen hun waren aanboden langs het kanaal.

Torsak legde uit dat het plan is om de oevers alleen te gebruiken voor speciale evenementen, met de nieuwe promenade als locatie voor het Winterfestival van dit jaar.

Chadchart Sittipunt, de gouverneur van Bangkok, gaf aan dat de locatie voor het Winterfestival van dit jaar zich uitstrekt van het Hua Lamphong treinstation in het district Pathum Wan tot de Thewarat markt in het district Dusit. Decoratieve lichten en een scala aan geluiden en kleuren zullen worden gebruikt om het hele festivalterrein op te fleuren. Er worden verschillende activiteiten gehouden langs elk deel van de kanaaloever.

Eén oever van het kanaal wordt voornamelijk gebruikt als voetgangerspromenade, waar bij speciale gelegenheden ook een nachtmarkt kan worden georganiseerd. De andere oever zal voornamelijk worden bezet door de lokale gemeenschap en diverse kraampjes en winkels. De renovatie van de kanaaloevers wordt naar verwachting eind dit jaar voltooid.

Ook de oevers tussen de kanalen Bang Lamphu en Ong Ang worden door de BMA gerenoveerd en omgetoverd tot een toeristische route. Daarnaast wordt overwogen om een watervervoersdienst op te zetten.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website