Politiecontrole op naleving noodverordening in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: ,
29 april 2020

Terwijl de samenleving tot stilstand is gekomen, blijken op sommige gebieden nog activiteiten te bestaan. Aan de Sukhumvit Road zijn politiemensen en verkeersregelaars, voorbijgangers aan het controleren.

Opmerkelijk is dat alleen de temperatuur gemeten wordt en geen opmerking gemaakt wordt op het niet dragen van een (verplichte) helm! Kennelijk stond dat niet in het lijstje met opdrachten. Daarnaast nog vragen over het reisdoel en het tonen van een identificatiebewijs. Ook aan de Jomtien Beach wordt door motorpolitie gecontroleerd. Vorige week werden 23 mensen met busjes naar het politiebureau Soi 9 gebracht wegens overtreding van het strandbezoek. Borden zowel in het Engels als in het Thais geven aan dat dit verboden is.

In Soi 9, zijstraat van de Thungklom Tanman (Soi 89) wordt op een rigoureuze manier een landbouwgebied met cassave op een grove manier omgeploegd en afgegraven. Het doel is volslagen onduidelijk. Misschien, maar dat is speculeren, wordt dit een uitgebreider golfterrein nadat het vorige oefenterrein wat er tegenaan lag, werd afgebroken. De tijd zal het leren. Het landbouw terrein stak voor die tijd wel op een aantal plaatsen ruim een meter boven de naastliggende nieuwe weg uit. Bij heftige regenval spoelde een deel van de grond op de naastgelegen weg en de nieuwe riolering wat tot problemen leidde.

Maar het is een triest gezicht om een prachtig landbouwgebied in deze troosteloze toestand te zien veranderen.

1 reactie op “Politiecontrole op naleving noodverordening in Pattaya”

  1. Constantijn van Ruitenburg zegt op

    Het al dan niet verplicht dragen van een helm stond niet in het lijstje met opdrachten. Ach in de meeste lijstjes in Thailand missen wel opdrachten en die zijn dan vervangen door de meest wazige opdrachten. Rare jongens die Thai. De meesten weten niet eens wat een helm is laat staan dat ze hem überhaupt dragen of je ziet dat de bestuurder geen helm draagt en degene die achterop zit wel of omgekeerd….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website