Plannen of luchtballonnen in Pattaya?

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: , ,
7 februari 2017

Het is interessant te lezen en te zien hoeveel (bouw)plannen in Pattaya gemaakt zijn en hoeveel wel of niet gerealiseerd worden.

Strand

Het strand van Pattaya zou verbreed worden en er zou een fraai breed strand, badplaats waardig, ontstaan. Inderdaad waren er werkzaamheden tot eind vorig jaar te bespeuren, maar deze zijn gestopt. Het bleek dat het gebruikte zand niet dezelfde structuur en kleur had als het originele zand. Een universiteit (!) zal ingeschakeld worden om te onderzoeken, waar dit zand wel gevonden kan worden. Een paar jaar geleden speelde dit al (zie posting) maar toen was men nog niet gestart met de werkzaamheden.

Bovengrondse kabels

Elektriciteitsleidingen, een soort spaghetti, die in de lucht hangt, waar men langs rijdt. Eigenlijk verbazingwekkend, dat het toch nog functioneert behalve bij tropische regenbuien of wanneer een auto een electriciteitsmast ruïneert. Steeds werd er aangekondigd, dat deze kabels ondergronds zullen gaan om een betere infrastructuur te bewerkstelligen. Maar na deze populistische kreten, blijft het weer stil. Reeds in 2013 werden al plannen gelanceerd, maar niet uitgevoerd. Ondanks kortsluitingen, kabelbranden en stroomuitval. Na een halve dag functioneert alles weer en vergeet men de plannen.

Wel is in Jomtien een proefproject van 1,5 kilometer gestart en stierf een stille dood. Nu komt men op het idee dat het wellicht handiger zou zijn om bij grote bouwprojecten tegelijkertijd ondergrondse kabels aan te leggen. Niemand schijnt daar verantwoordelijk voor te zijn. Nu wordt het thema opnieuw in de City Hall aangekaart. Er is zelfs een budget van 75 miljoen Baht voor gereserveerd en er zou 1 februari begonnen worden. Het geheel zou 290 dagen duren. Het verkeer zal wel de nodige overlast ondervinden aan de straatzijde waar men aan het werk is langs de Pattaya Klang.

Stadion

Het stadion aan de Chayapruek 2 is nog steeds niet af. Aan twee tegenover elkaar opgestelde tribunes wordt gewerkt, het veld ertussen is zoals de rest van de omgeving, gras, zand en stenen. Wel staan er 4 enorme lichtmasten opgesteld van veraf al te zien. Het leger zou indertijd de helpende hand bieden. Er staan inderdaad wat zware legervoertuigen in een hoek te roesten. In de verte klinkt het armzalig gehamer van een paar (Cambodjaanse?) arbeiders.

Tot zover de ontwikkelingen van een paar projecten in Pattaya anno 2017


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Plannen of luchtballonnen in Pattaya?”

 1. ruud zegt op

  Kabels onder de grond is ook niet alles.
  Als daar wat gebeurt, zit je ook in de problemen.
  Bovendien past dit helemaal niet bij de bovengrondse transformators, die je overal in palen ziet.
  Dan moet je dus ook transformatorhuisjes bouwen, net als in Nederland, en aanmerkelijk betere, waterdichte kabels.
  De hele infrastructuur van de electra zal dus op de schop moeten.
  Het is niet alleen maar een sleuf graven en een kabeltje erin.

  Zeker de hoogspanningskabels, die dan ook onder de grond zullen moeten.
  Ik vrees, dat een en ander technisch nog een stapje te ver zal zijn voor Thailand, gezien de kwaliteit van werk in het algemeen in Thailand.

  Die hoogspanningskabels onder de grond beloven schitterende ondergrondse ontploffingen, op het moment dat er water bij komt.

 2. henry zegt op

  In mijn straat waar een 20 High Rises staan en kantoorgebouwen ligt alles ondergronds. Ook in het centrun waar ook een 40 tal grote appartementsgebouwen en ook de de grootse tentoonstellingshallen zijn van Thailand ligt alle electriciteit onder de grond. ook in de vilawijken, Ik woon hier nu 8 jaar en en heb 2 stroomonderbrekingen gehad van 30 minuten.
  Misschien belangrijk te vermelden, het ganse gebied is privaat eigendom van 1 firma


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website