Boze tempelbezoekers bij Wat Boonsamphan in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: , , ,
23 oktober 2019

Pichit Kaewbutta / Shutterstock.com

Bij de Nongprue bewoners is de “pleuris” uitgebroken. Zij accepteren niet langer dat zij niet meer als buurtbewoners en bezoekers bij de Wat Boon Samphan mogen parkeren. De tempel medewerkers treden de mensen op een agressieve manier tegemoet. Zij hebben een nieuwe inkomstenbron ontdekt door de Chinese toerbussen parkeergeld te laten betalen en de bezoekers bij hen drinken te laten kopen.

Bezoekers klagen ook dat het geld dat wordt betaald wordt voor het parkeren niet onder toezicht staat en sommigen denken dat het bij de verkeerde personen terecht komt.

Na ontvangst van de klachten, bracht Nongprue Mayor Mai Chaiyanit met een team een bezoek aan de tempel om de situatie te inspecteren. Inwoners uit 6 gemeenschappen, waaronder Kao Noi 1-4 en Khao Talo 1-2, woonden de ontmoeting bij met Pha Kru Baideeka Chawalit Jatamaro, abt van de tempel.

De burgemeester raadt nu aan om een tempelcommissie te benoemen die bestaat uit lokale bewoners uit de gemeenschappen die de tempel gaan besturen. Deze commissie kan dan op de hoogte worden gehouden van het inkomen van de tempel en hoe deze wordt gebruikt, om zo met de abt te komen tot een “transparant en ordelijk” verloop.

Wanchai Sanngam, penningmeester van de Wat Boonsamphan, zei dat hij bij wet de leiding heeft over het geld en het financiële beheer van de tempel. Bij het beantwoorden van de klachten over het twijfels over de juiste registratie, zei hij dat hij en drie andere werknemers het geld tellen en het bedrag noteren in het kasboek van de tempel zodat de abt het kan controleren.

Hij zei dat de abt het geld vervolgens teruggeeft aan Wanchai om opnieuw te tellen. Elke dag worden alle baten en lasten geregistreerd met de geautoriseerde handtekening van de abt en dat kan worden gecontroleerd.

Of daarmee de Thaise bezoekers van de Wat daarmee al meer parkeergelegenheid hebben gekregen wordt niet vermeld. Ook niet hoe de “tempel medewerkers” op hun gedrag aangesproken worden. Daarmee is de kou nog niet uit de lucht!

Bron: Wochenblitz

1 reactie op “Boze tempelbezoekers bij Wat Boonsamphan in Pattaya”

  1. T zegt op

    Tempels,kerken etc. allemaal hetzelfde verhaal het draait vaak meer om geld en andere randzaken dan om het geloof, dat de mensen langzaam nergens in geloven is dus niet zo vreemd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website