Expats, die in Pattaya wonen, maar ook toeristen die deze plaats en omgeving bezoeken, krijgen een rijk aanbod aan mogelijkheden die veel andere steden missen. De stad telt veel hotels en restaurants met voldoende keuzemogelijkheden uit diverse landen en eveneens vegetarische en halal restaurants.

In eerdere postings zijn vele mogelijkheden opgesomd wat er allemaal te bekijken of te bezoeken valt. Bekende plekken zijn de Sanctuary of Truth, de Vienharna, de Jangsawararam, de Three Kingdoms Park, de omgeving van Kao Chin Chan met de Silverlake Winery, maar ook de Gems Gallery, Art in Paradise en Underwaterworld.

De laatste aanwinsten zijn Flowerland Pattaya en Siam Legend. Opvallend is het lage bezoekersaantal bij deze bezienswaardigheden zoals ook Sukhavadee aan de Sukhumvit Road. Een fantastisch bouwwerk van de familie Chotitawan, waar zowel de toren als het hoofdgebouw schitterend ingericht is met vele kunstschatten, Boeddha afbeeldingen en heilige voorstellingen. Interessant is het gebouw waar de Chinese dierenriem levensgroot staat afgebeeld. Het fraaie park met beelden nodigt uit tot een wandeling.

Voor de sportievere bezoeker van Pattaya zijn twee grote waterparken te bezoeken of een van de 27 golfparken. Ramayana is, voor zover bekend, het grootste waterpark van Thailand. Of bij de Ocean Marina Yacht Club met een gezelschap een boot huren en naar bijvoorbeeld Koh Khram varen, ongeveer 20 minuten. Wie het liever droog houdt, kan naar de skartbaan gaan nabij de Bali Hai pier of gaan schieten met een groepje met laserguns in het Central Festival Beach centrum. Een gebouw met een vloeroppervlak van maar liefst 220.000 vierkante meter verdeelt over 7 etages, waar letterlijk alles te koop is en voorzien van een aantal bankzaken. Pattaya kent meer grote zaken zoals de recent geopende Terminal 21.

De liefhebbers van shows kunnen terecht bij Kaan, Thai alangkarn cultural show en het Colosseum. De oudst bekende theaters voor cabaret shows zijn Alcazar en Tiffany, deze laatste werd recent gerenoveerd.

Wie toch behoefte heeft om verder te kijken? Dan biedt vliegveld U-Tapao, nabij Pattaya, zowel lokale als internationale vluchten aan. Bijvoorbeeld lokaal naar Chang Mai (ruim een uur) of internationaal naar Macao, Kuala Lumpur

Dit is slechts een greep uit de vele mogelijkheden, die Pattaya en omgeving te bieden heeft, maar het blijft verbazingwekkend, dat veel bezienswaardigheden zo weinig bezoekers trekken, terwijl soms de entree vrij is of vanaf 50 baht en hoger (zie folders en internet).


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website