Hier op Thailandblog komt regelmatig de vraag langs of Pattaya ook toegankelijk is voor mindervaliden zoals mensen in een rolstoel of een scootmobiel. Uit deze video blijkt dat dit zeker mogelijk is.

In deze video zie je een aantal hotels en toeristische attracties die ingericht zijn op rolstoelgebruikers.

Pattaya ligt op 140 kilometer ten zuidoosten van Bangkok, aan de kust van de Golf van Thailand. In het noorden, tegen Pattaya aan ligt het rustiger Naklua met uitstekende visrestaurants. In het zuiden ligt Jomtien met een mooier en breder strand.

Vooral de vele toeristische attracties en het uitgebreide nachtleven hebben Pattaya op de kaart gezet. Wil je een uitstapje maken dan kan je naar het tropische eiland Koh Samet reizen. Dichterbij ligt Koh Larn.

Video: Pattaya bezoeken met een rolstoel

Bekijk hier de video:

3 reacties op “Pattaya bezoeken met een rolstoel (video)”

 1. Rori zegt op

  Eh een paar opmerkingen. Ik ken 5 mensen met een scoot mobiel aan de condos aan beachroad 1 en 2. Ik gebruik zelf en enkelen met mij een rollator. Geen probleem zelfs niet in de batbus.

  Over het strand in jomtien vanaf palm Beach hotel tot soi 12 daar waar geen echte beach meer is wil ik kort zijn met de mededelen Van 1 grote plastic zooI hier tegenwoordig. Vind het maar een gore bedoening. Heb aan het complex gelukkig drie zwembaden. Aan beachroad 2 is het zoutwater en aan complex 1 binnenkort ook. Ze zijn nu aan het ombouwen Van de installlatie.

 2. Corrie zegt op

  Ik heb een paar jaar geleden 1 maand met een vriend die in een rolstoel zit door thailand getrokken. Nergens problemen gehad en iedereen was zeer behulpzaam. Ook in pattaya.

 3. BERT HAANSTRA zegt op

  Beste mensen,
  Ik heb jarenlang in Pataya rond gereden met een z.g rolstoel alswel met kleine en grotere scootmobielen. Met de rolstoel was dit wat minder gemakkelijk als met de scootmobiel. Met de scootmobiel rijden op de rijweg was het meest eenvoudigst. Een oprit vinden gaf dan soms wat problemen,maar na enig zoeken lukte dit wel.In grotere winkels eigenlijk helemaal geen probleem,behalve bij R. oyal garden dat gaf echt heel veel problemen. Dit is een wat ouder shopping center en ik geloof dat men hier niet zoveel zorg besteed aan voorzieningen zoals opritjes of liften groot genoeg voor scootmobiel. Op het zg invaliden toilet word heel veel gebruik gemaakt door personeel om te roken of spelen met smartphone.Ik heb hier diverse keren melding van gemaakt doch enige verbetering zat er niet bij ook niet na jaren. Op de boulevard rijdend op de promenade vergat met afritten te maken zodat ik met scootmobiel een paar honderd meter voor terug moest en dan rijden op de straat (heel druk daar altijd) In Jomtiem boulevard verbeterd maar geen afritten , op de promenade plantenbakken dusdanig geplaatst zodat rolstoel of kinderwagen er niet langs kan. Heb het gemeente bestuur ook aangeboden om bij nieuwbouw of straatvernieuwing gratis mijn advies te geven maar hier nooit wat van gehoord. In invaliden toilet maakt men gebruik van heel lage closets gewoonweg bizar en haast niet te gebruiken. Wel moet mij van het hart dat men zeer vriendelijk en hulpvaardig is. Als men gebruik maakt van binnenlandse vluchten en een rolstoel of scootmobiel gebruikt met luchtbanden zou ik aanraden een pomp bij de hand te houden of massieve banden te gebruiken .Uit veiligheidsoverweging laat men ze vaak leeglopen. en is er vaak geen pomp aanwezig. Scootmobielen kan men huren in JomtienCompex bij Gulio Sluis de owner.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website