Overlast door wegwerkzaamheden in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: ,
19 augustus 2019

Naklua Road

Veel bewoners reageren geïrriteerd op de vele werkzaamheden aan de wegen, die momenteel in Pattaya plaatsvinden.

Het is onmogelijk om vanaf de Bali Haipier linksaf de Second Road op te rijden, volledig afgesloten. Op de Sukhumvit Road tussen Pattaya Thai (Zuid) en Pattaya Klang (Centraal) richting Sri Racha is de weg versmald vanwege werkzaamheden zodat er een opstoppingen ontstaan en soms de Pattaya Thai blokkeert als daar het verkeer groen licht krijgt.

Aan het begin van de Khao Talo is ter hoogte van de markt de weg opgebroken. Op de parallelweg bij de spoolijn vanaf de Khao Talo tot de Soi Nong Kraborg (Soi 87) is de weg gehalveerd en zijn daar verder geen werkzaamheden meer waar te nemen. Deze week was te zien hoe het waterreservoir Chaknork aan de oevers leeggebaggerd werd. Opvallend dat door de lage waterstand de machines daar in het water aan het werk konden gaan.

Waterreservoir Chaknork

Rijdt men over de Naklua Road dan moet vanaf Soi 11 rekening gehouden worden met opstoppingen door de aanleg van afvoerpijpen voor overvloedig regenwater. Na Soi 9 gaat het verkeer weer normaal verder.

De bewoners van Pattaya vinden dat de wegwerkzaamheden niet tegelijkertijd op veel plaatsen moet plaatsvinden en soms onafgewerkt een poos blijven liggen, waardoor het verkeer onnodig hinder ondervindt.

Het stadhuis bestrijdt het idee dat het om verschillende projecten zou gaan met verschillende budgetten zoals een voor het wegwerken van bovengrondse elektriciteitsleidingen en een voor de afvoer van overtollig water.

De belangrijkste knelpunten in Pattaya en omgeving zijn aangegeven. Hoe lang het een en ander gaat duren, is niet te voorspellen.

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Overlast door wegwerkzaamheden in Pattaya”

 1. Jacques zegt op

  Het is zeker opvallende de laatste tijd en als wegwerker kom je zo niet zonder werk te zitten. Altijd wat te doen in die branche. Waterafvoer is natuurlijk wel een groot probleem en achterstallig onderhoud daar kan men ook wat van. Gelukkig is het met toeristen niet zo druk dus het valt nog mee qua doorstroming is mijn ervaring.

 2. Henk zegt op

  Och ,doen ze niks is het niet goed en nu ze lekker bezig zijn is het ook niet goed .Op sommige plaatsen lijkt het inderdaad een eeuwigheid te duren en zie ja in een week totaal geen verandering in de werkzaamheden .Daar staat tegenover dat er aan de darksite ook jaren is gewerkt maar moet er eerlijkheidshalve bij zeggen dat het resultaat buitengewoon prachtig is met supermooie straatverlichting . Ook mijn buurman klaagde eens ooit over het vele vrachtverkeer en geluid van de werkzaamheden bij ons nieuwe huis .Op mijn vraag of zijn huis als een paddenstoel uit de grond was komen rijzen bleef het een hele lange tijd knap stil vanuit zijn zijde .Het is al eeuwen zo .er moet gewerkt worden met de bijbehorende overlast voordat het mooi en goed in orde is ,dat is wereldwijd .

  • l.lagemaat zegt op

   Prima dat het opgeknapt wordt, hopelijk voor langere tijd.

   Maar het doet soms meer denken aan: ” Help mijn man is klusser!”


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website