Kort nieuws en tips uit Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: , ,
1 januari 2015

Voor de mensen die dit jaar naar Pattaya reizen is het wellicht handig om bepaalde telefoonnummers bij de hand te hebben voor het geval dat er iets gebeurt. Het Pattaya Courthouse is er een van.

Vorig jaar september is in Pattaya een speciale rechtbank geopend (Protection Section of the Pattaya Courthouse). Deze rechtbank behandelt in één dag de zogenaamde minor disputes: diefstallen, conflicten, ongelukken. Hierdoor geen ellenlange procedures meer, tenzij dit omvangrijker en gecompliceerder is. Openingstijden: Pattaya Courthouse: ma. – za. van 8.30 – 16.30 uur.  Tel.nr 038 – 252.130.2 ext 184

Strand van Pattaya

Een andere berichtgeving was kortgeleden dat er op het strand in Pattaya op woensdagen geen stoelen en parasols meer zouden staan. Dat heeft een reden. Het strand was dusdanig afgekalfd door de zee, dat er nog nauwelijks drie rijen stoelen op konden staan. Men wil nu trapsgewijs het strand een stuk verbreden, zodat iedereen de ruimte krijgt om fatsoenlijk te zitten. En ook de gepachte kavels worden opnieuw ingedeeld.Dat het nu pas gebeurt heeft te maken met de financiën en het weer. Beachroad heeft al een enorme opknapbeurt gehad, dus nu nog het strand.

Rustig in Pattaya en Jomtien

Een ander opvallend punt is dat het verhoudingsgewijs veel rustiger is in Pattaya en Jomtien. De economische teruggang is daar debet aan en voor wat het de Russen betreft de enorme waarde vermindering van de roebel. Een aantal Russen zijn gedwongen om hun condo’s te verkopen. Lukt dat niet en kunnen zij het niet verder betalen dan wordt zonder pardon de condo door de verkopende partij in beslag genomen zonder teruggave van de reeds betaalde gelden. Intussen gaat de bouw van andere projecten gedeeltelijk nog door.

Tot zover enig nieuws uit Pattaya en omgeving.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Kort nieuws en tips uit Pattaya”

 1. Bob zegt op

  Is het dan nu de aangewezen periode om een huis of condo te kopen in of rond Pattaya?

 2. loe zegt op

  ”The beachroad heeft al een enorme opknapbeurt gehad”, lees ik hier.
  Dat haalt je de koekoek!!
  Een extra rijbaan voor het voortrazende verkeer, zodat oversteken nog lastiger wordt en dat ging dan weer ten koste van de wandelpromenade. Noem dat maar een opknapbeurt. Het is een schande.

  • Jan van Velthoven zegt op

   Niet alleen het strand in Pattaya, maar ook de stranden in Jomtien worden op de woensdagen stoel- en parasolvrij gehouden. Het argument dat het strand verbreed moet worden gaat hier totaal niet op. Het is niet afgekalfd en er kunnen wel 15+ rijen stoelen op. Een ander gehoord argument, een wekelijkse vrije dag voor het personeel, gaat ook niet op, omdat de personeelsleden ook nu al afwisselend een vrije dag krijgen. Andere bedrijven in de dienstverlening (winkels, bars, ziekenhuizen, politie etc.) zijn bovendien ook zeven dagen per week in functie. Het onthouden van parasolgebruik is helemaal dubieus, in het licht van de waarschuwingen van de Wereldgezondheidsorganisatie tegen blootstelling aan direct zonlicht overdag, met name in tropische regionen.

 3. Joop zegt op

  Ik ga 13 januari met China air naar Bangkok om dan verder af te rijzen naar pattaya jomtien .
  Lekker rustig in jomtien en als ik de drukte in wil neem ik wel een taxi . Ik heb alleen nog geen hotel genomen, mijn oog viel op Grand jomtien pallace hotel van 13 jan tot 20 jan maar de prijs vind ik nog erg duur voor 7 nachten 417 euro bij boeking.com . Misschien dat ik ter plaatsen een betere prijs kan krijgen, maar dat is natuurlijk een gok ! Dit heeft denk ik ook te maken dat de euro ook niet echt goed staat tegen over de bath 1000 bath 25 euro. Al boek ik dit hotel voor een nacht om dan daar een prijs ter plaatsen te maken betaal ik voor een nacht zeker 70 euro.

  Ik ga het allemaal mee maken daar en hou jullie op de hoogte over jomtien en als jullie nog leuke tips hebben hoor ik dit graag. ik reis alleen en wil graag eindigen in Koh chang , ik ben al zeker 4 keer op deze plaatsen geweest.

  iedereen nog de beste wensen voor 2015

  • wim scharloo zegt op

   Joop probeer silver zand villa motie wij logeren daar altijd eerste klas hotel 2 zwembaden 1000 bath per nacht je kan hier taxi boeken naar kon Chang wij gaande ook naar toe advies gezien drukte nu al taxi boeken wij gaan 16 januari naar Goh chang misschien kunnen met zijn drieën taxi nemen

   • Joop zegt op

    Ik heb net even een mail verstuurt naar silver zand villa om te kijken of er nog plaats is
    ik wil jullie alvast hartelijk bedanken.

  • bob zegt op

   Ik zou maar niets reserveren. er is genoeg en tegen betere prijzen te huur in Jomtien. Kijk een bij Ons Moeder.

 4. jasmijn zegt op

  Je schrijft:”Een aantal Russen zijn gedwongen om hun condo’s te verkopen. Lukt dat niet en kunnen zij het niet verder betalen dan wordt zonder pardon de condo door de verkopende partij in beslag genomen zonder teruggave van de reeds betaalde gelden..”

  Moet ik daar nu uit concluderen dat Russen geld kunnen lenen in Thailand om een huis te kopen?
  Dus kunnen zij hun hypotheek niet meer maandelijks afbetalen?
  Ik neem toch aan dat Farangs helemaal geen geld kunnen lenen in Thailand?

  • sadanava zegt op

   Beste Jasmijn, er zijn verschillende opties voor “hypotheek” in Thailand.
   1. Loans harks (waaronder veel russen) zeer hoge rente en vaak gebruik van geweld bij late of niet betaling.
   2. Financiering Door de project eigenaar/eigenaar condo of his project.
   3. Bangkok Bank geeft hypotheken uit aan buitenlanders via hun Singapore vestiging voor Condo’s.
   ongetwijfeld zijn er meer mogelijkheden maar deze zijn het meest gangbaar.

   • Kees 2 zegt op

    …+ dat er ongetwijfeld kopers zijn die voor een in aanbouw zijnde condo een aanbetaling gedaan hebben en nu het dubbele aantal roebels moeten betalen voor de hoofdsom.

  • l.lagemaat zegt op

   Nee, je kunt geen hypotheek krijgen als Farang.
   Vanuit je thuisland maak je steeds geld over om te betalen.

   groet,
   Lodewijk

 5. Robert zegt op

  Misschien een idee voor het stadsbestuur?
  Ook voor de overige stranden, in het noorden.

  https://www.youtube.com/watch?v=t6WE84dzADU&feature=youtu.be

 6. paulusxxx zegt op

  Wat te doen met het nummer van het Courthouse? Bellen als je opgelicht wordt door de jetski-maffia, als je motorbike gestolen is of als er gestolen is uit je kluis in je kamer? Op hulp van de (toeristen)politie hoef je i.i.g. niet te rekenen.

  Tot nu toe is het strand nog niet gevrijwaard van stoelen, het stoelen en parasolvrije strand gaat pas op 7 of 14 januari 2015 in. Ik ben benieuwd of het ook echt zo is.

  Het is inderdaad relatief rustig voor de tijd van het jaar, het kleine aantal Russen valt op. Behalve tijdens de echte piekdagen zoals nu tussen de 31e en 4 jan.. De Beachroad en 2nd Road staan regelmatig vast vanwege het vele verkeer. Waarschijnlijk zijn er veel dagjesmensen (Thai) uit Bangkok. Je ziet ook veel grote bussen rijden.

  Heeft er al iemand ‘kosteloos’ kunnen pinnen?

 7. eduard zegt op

  hallo,allemaal de beste wensen en je kunt gratis pinnen bij de laatste pinautomaat in big-c- extra (carrefour),beneden bij de toiletten

 8. sadanava zegt op

  Hier een uitgebreide uitleg over hypotheken. Inmiddels verstrekken beide banken (Bangkok Bank en USB – Singapore branches). Vanwege de martial law welke op dit moment nog is ingesteld zijn nieuwe hypotheken voorlopig opgeschort tot deze wordt opgeheven.

  Ik heb alleen een Engelstalige uitleg zoals hieronder (hoop dat de redactie dit wil toestaan gezien de informatie oei te vertalen is.
  BUYING A CONDO
  BBL scheme woos foreigners
  Expats can get loans from its S’pore branch

  BANGKOK: — It is not uncommon for foreigners to buy a condominium in Thailand, but so far it has been quite difficult for them to seek a mortgage.

  That is set to change.

  Expats who want to own condominiums in Thailand can now ask for mortgages through Bangkok Bank’s Singapore branch, but the initial process can be done at branches in Thailand. Bangkok Bank (BBL) is the only bank offering such a facility to foreigners.

  Under the current law, foreigners are not allowed to own land but they can own a condominium if not more than 49 per cent of the units are foreign owned. For example, if there are 100 units in a condominium project, only 49 units can be sold to foreigners.

  However, the Bank of Thailand (BOT) does not allow banks in Thailand to lend directly to foreigners. Expatriates wanting to own a condominium have had to transfer their money from overseas, or save in order to buy, which may take a long time and waste money on rental costs before they can get their new homes.

  BBL requires borrowers to buy homes priced at least US$300,000 (Bt9.64 million) or equivalent, while offering a credit line of around 70 per cent of the price but not lower than $200,000 or equivalent.

  Loans will be given in three currencies, US dollars, Singapore dollars, and euros.

  The mortgage rates depend on the currency. They are: US dollars – prime lending rate (5.0 per cent) plus 1.5 per cent per annum, or 6.5 per cent; Singapore dollars – prime lending rate (6 per cent) plus 1.5 per cent, or 7.5 per cent; and euros – prime lending rate (6.5 per cent) plus 1.5 per cent, or 8 per cent. These rates are as of last Monday.

  The maximum term of a loan is 20 years but the term plus the borrower’s age shall not be over 65 years.

  Because lending to foreigners involves high risk and there are few competitors, the bank cannot lend more than 70 per cent of the purchase price.

  The bank also needs to quote floating interest rates, while the property asset will be pledged as loan collateral.

  Borrowers also have to pay $2,000 in front-end fees, which are payable in two stages.

  There is a non-refundable $200 fee when submitting a loan application, and the remaining $1,800 is to be paid when the letter of offer is accepted.

  If there are any amendments after loan approval, the borrowers must pay $120. There are also prepayment fees, which are charged at 1.5 per cent of the prepaid amount and a cancellation fee, which is charged at 1.5 per cent of the loan approval amount.

  Other expenses, including legal costs, valuation fees, fire insurance premiums and others must also be paid by borrowers. Documents required are a completed mortgage loan application form; copy of identification card (front and back) or the essential pages of the passport; signed copy of sales and purchase agreement or reserve agreement; a bank’s reference letter addressed to BBL to confirm the banking relationship and type of account, size of loan and deposits with the bank; the last six months’ bank statements; and a credit bureau report from the country of residence.

  Individuals earning a monthly salary need an employer’s letter addressed to BBL, confirming position, period of experience, and remuneration; income tax returns from the last two years; the last six months’ computerised pay-slips; and a work permit for those working in Thailand.

  Self-employed individuals need the last two years’ balance sheets as well as a profit and loss statement and the last two years’ income tax returns.

  Foreigners looking for a second home and who are interested in this mortgage can ask for more information at the bank’s head office.

  Everything will be done in Thailand through BBL’s cooperation with its branch in Singapore. If all required documents are submitted correctly, the approval process may take only two weeks. Customers do not need to travel to Singapore as the bank will process the application.

  –The Nation


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website