Als we de berichten mogen geloven, moet Hua Hin een voorbeeld vormen voor de rest van Thailand. De politie heeft laten weten dat bars in het vervolg om middernacht de deuren dienen te sluiten, terwijl de aanwezige dames en meisjes geen aanstootgevende kleding meer mogen dragen.

Veel uitbaters van bars vrezen voor hun nering, als toeristen straks vroeg hun bed op moeten zoeken. Gedwongen verkopen zijn dan beslist niet uitgesloten. Vooral de lokale karaoke wordt in Hua Hin door de nieuwe maatregel getroffen. Het was een ontmoetingsplaats voor dames en heren die in de bars nog geen passende partner hadden gevonden. Hua Hin heeft toch al te lijden onder een teruglopend aantal toeristen. Sommige uitbaters melden 24 procent minder omzet over afgelopen jaar.

De politie patrouilleert in groepen van soms wel 20 man of de exploitanten zich aan de sluitingstijd houden. Met videocamera’s maken zij opnames van bars die na middernacht nog open zijn. Insiders verwachten dat feestbeesten en sekstoeristen door deze maatregel hun  heil in Pattaya zoeken.

Gisteren ben ik uiteraard poolshoogte gaan nemen. Even na middernacht hangt in de belangrijkste bar-straten een wat onwerkelijke sfeer. De ene helft van de uitbaters neemt het zekere voor het onzekere en laat de rolluiken zakken. Vervolgens staat het vrouwelijk personeel buiten sip te kijken. Maar er zijn ook exploitanten die zich nergens iets van aantrekken en denken: na mij de zondvloed. Er zijn betrokkenen die zeggen dat het een kwestie is van geld betalen aan de politie. Misschien is het ook een kwestie van tijd en gaan in Hua Hin binnen korte tijd weer de remmen los.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

22 reacties op “Hua Hin wordt een ‘nette’ stad”

 1. Robert zegt op

  New sherrif in town? In Bangkok heb je dit soort aankondigingen ook wel eens bij een wisseling van de wacht. Is het even rustig aan en vroeg sluiten totdat de nieuwe ‘tarieven’ onderhandeld zijn. Dan gaat het weer vrolijk los een paar weken later.

  De 4 en 5 sterren hotels zijn overigens goed gevuld en vragen ook fikse prijzen. Volgens mij gaat het best goed met Hua Hin.

  • Ik heb het idee dat er voor Hua Hin sowieso andere regels gelden. Ze willen het wat exclusiever houden denk ik. Zal wel te maken hebben met het verblijf van de Koninklijke familie. Daarnaast heeft de Thaise upperclass er vaak een tweede woning.
   Er zijn ook geen Gogo-bars het is wat minder extreem en kleinschaliger. Het is er daarom ook gemoedelijker. Leuk om het contrast te zien met andere toeristenplaatsen.
   Over ruim twee maandjes ga ik er weer een kijkje nemen 😉

   • Henk van't Slot zegt op

    Nu ik dit heb gelezen,denk ik er steeds meer over om Pattaya te verlaten en naar Hua Hin te verhuizen.

    • @ Henk, waarom wil je Pattaya inruilen voor Hua Hin? Omdat het wat rustiger is?

     • Henk van't Slot zegt op

      Ik heb al jaren een haat liefde verhouding met Pattaya,ik mag graag door Thailand reizen,maar ben altijd weer blij als ik terug ben.
      Pataya is goedkoop om uit te gaan,eten en drinken in Pattaya is nog steeds redelijk geprijst.
      Alles is hier te krijgen,zometeen ga ik naar Foodland,heerlijk bruin brood,alle beleg soorten,goed en goedkoop vlees.
      In de beerbarretjes kom ik al een poosje niet meer,pokke herrie en dronken touristen,heb ik geen zin meer in.
      Als ik dan s’ochtends om 8 uur naar het Thaise nieuws kijkt”ik versta het wel niet,maar beelden zeggen meer dan 1000 worden”wat er allemaal weer gebeurt is in Pattaya,drugs moord berovingen.
      Ze pakken jongetjes op van 16 jaar met een revolver.
      Ik heb geprobeerd om mij in de Isaan te settelen”Roi Et” is niks geworden,veels te rustig.
      Met oud en nieuw in Loei geweest voor een paar dagen,daar gaat het helemaal niks worden,aardige mensen mooie bergen,maar voor de rest niks.
      Loei Citty lag 64 kilometer verder,beetje te ver om een biertje te gaan halen.
      Ik ben een paar keer in Hua Hin geweest,beviel me goed,rustig en minder criminaliteit.
      Huisje huren of kopen is ook een stuk goedkoper dan Pattaya,en voor de rest hebben ze er alles wat ik nodig heb.

      • Peter holland zegt op

       ik geef je 100% gelijk,ik heb het ook wel in Pattaya gezien met al die herrie en drukte, Russen en Indiers Arabieren, etc
       Hua hin lijkt wel een beetje op Pattaya uit de jaren 1970/1980, voordat de gekte los barste.
       Maargoed als we iedereen nu gaan adviseren omdaar naar toe te gaan, word het net zo’n gekkenhuis als pattaya , ha Ha !!

  • Robert zegt op

   Ik hoor dat de openingstijden alweer verruimd zijn tot 1 AM. Nog even en het is weer business as usual.

   • Hans Bos (redactie) zegt op

    Dat klopt, hoewel enkele bars het zekere voor het onzekere nemen. Vermoedelijk een golfbeweging tot straks weer een nieuwe politiechef de piketpaaltjes in de grond ramt…..

 2. Bert Gringhuis zegt op

  Ik had al geen plannen daartoe, maar nu ik dit gelezen heb, denk ik er nog minder over om van Pattaya naar Hua Hin te verhuizen. Saaie boel lijkt het mij daar!

 3. Dutch zegt op

  Mijn vakantie in Thailand!
  Over anderhalve week zit ik weer lekker in Hua Hin.
  Voor het vierde opeenvolgende jaar.
  Lekker ontbijten,overdag lekker luieren,s’avonds lekker eten en na het diner een avondwandelingetje,fruit kopen op de avondmarkt etc etc.
  Geen Pattaya toestanden en zo moet het maar blijven.

 4. andrew zegt op

  was in 1967 voor het eerst in pattaya(n.b.ook nog twee weken)en heb gezegd:dit nooit meer.Ben toen al die jaren2x per jaar naar Hua Hin gegaan.Wat een opluchting wat een verschil.Wat een lief stadje en ngjep sangop,dee.Overigens de uitbaters van die barretjes hebben vooruit geweten dat dat oogluikend toegestaan wordt.Nu de vakantietijd weer nadert beginnen de thais te morren.Hua Hin is het enige wat ze nog hebben in de omgeving vanBangkok re rest is verziekt.In de reactie hierboven is het sfeertje goed verwoord.Hopenlijk kunen we het nog lang blijven proeven.En ten slotte:de mid class hotels hebben het moeilijk,komt om dat ze zich te veel op europeanen gericht hebben.Hua Hin heeft immers in verhouding tot pattaya er weinig azaiatische touristen.Laat er a.u.b.voor de Thais(en zeker nietde welgestelden)nog wat overblijven.Voor de bargirls ligt de weg naar Pattaye open ook al zal daarde concurrentie veel groter zijn.Inderdaad laat het ook voor ons oudere echtparen zo blijven.

  • Peter holland zegt op

   1967 ??? Wat was er toen te beleven in Pattaya?? ik wou dat ik dat meegemaakt had, maar was toen 10 jaar.
   Ik ken het vanaf 1977, en zoals onze opa’s al zeiden ‘vroeger was alles beter’, wel dat gold zeker voor Pattaya, maar goed als je 20 bent en een vracht bier en speedpillen op hebt zal het waarschijnkijk nog steeds goed vertoeven zijn in Pattaya. ik pas daar voor, maar dat zal wel met de leeftijd te maken hebben.

 5. Henk B zegt op

  Hua Hin een heerlijke plaats voor ouderen, en wat te zeggen van jongere toeristen met kinderen, als mijn kids over komen, willen graag naar het strand, maar met mijn kleinkinderen beslist niet naar Pattaya of Phuket, een ieder weldenkend mens begrijpt wel waarom.en hoop dat het ook zo blijft.

  • Hansy zegt op

   Je haalt, denk ik, Phuket en Patong door elkaar, op Phuket zijn buiten Patong in feite alle stranden schitterende gezinssstranden.

   http://www.bmair.nl/Informatie/Thailand/Kaarten/Kaart-Phuket.htm

 6. Henk V zegt op

  Ik woon nu sinds een goeie week in Hua Hin en ben ook redelijk goed bekend met Pattaya, ben daar een jaar of 8 jaarlijks of soms twee keer met vakantie geweest. Hotel in Jom tien en dan s avonds stappen in Pattaya eerst lekker eten enz. Maar de laatste twee keer dat ik er geweest ben viel het me erg tegen en van mij hoeft Pattaya dus echt niet meer. Nu zeg ik niet dat Hua hin paerfect is en het zal door al de regeltjes komen maar voor ik in Hua hin ben gaan wopnen heb ik een maand of 8 in Khon kaen gewoond tussen de wat welgestelder Thais, geen yuppen maar gewoon politie mensen en leerkrachten en ik moet zeggen dat sfeertje mis ik nu al. Hua hin is een leuk plaatse met mooie bergen, mooie stranden die niet overvol zitten met Russen en je wordt niet gek van de bar dames om het maar vriendelijk te zeggen. Voor een par jaar geleden kon je s avonds in Pattaya nog een rustige avondwandeling maken langs de zee van Beach road, nu staat er iedere meter een bar dame die over het algemeen ook steeds brutaler worden. Maar zoals ik al zei we zijn vrij nieuw in Hua Hin en we hebben nu een paar maal (mijn Thaise vriendin) de weg gevraagd en je wordt bijna afgesnauwd of ze lachen je uit. Maar het is hier heerlijk rustig en een prachtige omgeving.

  Gr Henk.

  • Leon zegt op

   Hoi Henk
   Ik zag jou verhaal,mijn vrouw is ook thais en woont in Hua Hin ik kom daar nu al zo’n 6 jaar.
   In die tijd is er inderdaad wel het een en ander veranderd. Na die 6 jaar kan ik merken dat de gemiddelde thai veel mondiger is geworden in Hua Hin. Al moet ik zeggen dat ik nog nooit onbeschoft behandeld ben. ( voor zover ik weet,want wij horen als falang ook niet alles). Anders zou ik het wel horen van mijn vrouw. En ja mensen uit Isaan worden toch gezien als het werkvolk (bars). Zelf hebben wij nu een stukje grond gekocht in Nakhon Sawan (ligt groots gezegd tussen Bangkok en Chiang Mai. Daar zijn de mensen Echt vriendelijk, maar van toeristen is daar vrijwel geen sprake. En ik denk dat dat wel mee zal spelen. Ik zie in Hua Hin ook vaak mensen niet alleen nederlanders, die denken dat ze gewoon in hun eigen woonplaats zijn, en nog nooit hebben gehoord van aanpassen. Het is en blijft toch Azie. Ik ben weer blij om weg te gaan nog 6 weekjes dan mogen we weer.En hopelijk binnen nu en 2 jaar voorgoed, het kan mij niet snel genoeg gaan. Sawas dee.

   • Henk V zegt op

    Hallo Leon,

    Dank voor je reactie, ik ben hier natuurlijk nog te kort om een oordeel te kunnen vellen, maar dit was mijn eerste indruk en ook die van mijn vriendin. Dat ze veel moniger zijn geworden is alleen maar goed en echt onbeschoft behandeld zijn we ook niet, maar ook niet erg vriendelijk. De mensen meer naar het noorden zijn zeker een stuk vriendelijker is onze ervaring. Mijn vriendin heeft daar een Farm (rijstvelden) en houdt ook erg veel van werken (zeker niet in een bar), maar daarom zijn ze toch niet minder? We zullen wel wennen denk ik en anders gaan we over een jaar of twee terug naar Khon Kaen. Dat je graag deze kant op wilt begrijp ik heel goed, Nederland is niet echt een prettig land meer om te wonen. Sawas dee.

 7. kees zegt op

  Dit schrijf jij Henk :en je wordt bijna afgesnauwd of ze lachen je uit.
  Bedoel je dat de zuid Thai bewoners niet aardig zijn in Hua Hin.?
  Het is wel mijn ervaring en ook de rede dat ik er niet meer kom.
  Mijn vriendin en ik denken dat het ook komt omdat de zuidelijke Thai bewoners de Isaan mensen niet zo aardig vinden, (ze kijken op hen neer) dat is wat ik vermoed.

  Ik ben benieued naar andere meningen.

  • Henk V zegt op

   Ja dat bedoel ik dat we de mensen in Hua Hin tenminste onze ervaringen tot nu toe niet erg aardig zijn. Er zullen wel uitzonderingen zijn of wij hebben net de verkeerde gevraagd, maar dit is tot nu onze ervaring.

 8. Malee zegt op

  Wij komen al jarenin HH maar iedereen is altijd aardig en behulpzaam hoor, zelfs als je een lekken band heb….. ze brengen je helemaal naar de banden maker. Ik voel me goed en veilig in HH en overal is wel wat.
  Het enigen wat mij hier bezwaard zijn de Skandinaviers zuipen, zijn luidruchtig,en zeer onbeschoft van mij mogen die naar dieRussen in Pattaya.

 9. Ik woon al ong.5 jaar in Hua-Hin met onderbreking, ik vind het een heel fijne stad om te wonen, als je getrouwd ben met een mooie thaise vrouw, ik heb ook 3 jaar in Jomtien gewoond , vlak bij Pattaya, Als vrijgezel is Pattaya een plaats om te butterflyen ( stappen)
  Ten eerste is Hua-Hin veel goedkoper om een huis te kopen of te huren.
  Hua-Hin heeft voor mij alles, mooie natuur, schitterende stranden , een paar goede bakkers, 10 km onder Hua-Hin een grote Makro, alle soorten restaurants met europeesch
  eten, enz. Groot winkelcentrum met Tesco Lotus.
  onvriendelijke mensen heb je overal,als een thai een beetje bruin is ,word hij of zij al
  gediscrimineerd. maar dat is in heel Thailand., daarom komen ze zo min mogelijk in de zon,en gaan zwemmen met hun kleding aan, kijk ook maar hoe de bouwvakkers in gepakt zijn.
  Ik heb het prima na mijn zin Hua-Hin, heb heel veel Thaise vrienden , bij mij staat altijd de deur open ., voor een drankje of eten, er komt regelmatig onverwacht wel iemand langs, en ik word ook vaak uitgenodigd.
  Heel wat anders dan nu in Den-Haag.
  Kijk nu al uit om eind dit jaar voorgoed naar Thailand ( Hua-Hin ) te verhuizen.

 10. hans zegt op

  Ik woon 90 kilometer ten zuiden van Hua Hin bevalt me prima lekker weinig toerisme ben er een paar geweest in HH voor een maandverlenging van een maand. Een nederlander brengt me dan er even heen met de auto naar toe zet me af bij de immigration en hij gaat naar zijn masseuse voor een happy end.

  Van hem de laatste keer gehoord dat veel hotels last hebben van onderbezetting, desondanks blijven ze doorbouwen. Hij vertelde me dat veel hotels aan het strand de stranden claimen voor hun gasten, en dat de de thai dat niet echt waarderen daar de farang smijten met het geld, de grondprijzen opdrijven, vaak ook nog onbeschoft zijn,

  ik kan me in de beleving van de thai wel voorstellen dat ze denken “klote farang””.

  In hun ogen is een rus engelsman amerikaan duitser en vul maar in allemaal dezelfde farang.

  En ik schaam mij zelfs vaak dat ik een witneus ben als ik bovengenoemde farang zo te keer hoor gaan en dan maar hoop dat de thai mij dan maar niet over dezelfde kam scheert


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website