Hua Hin in 1991 (video)

Door Redactie
Geplaatst in Geschiedenis, Hua Hin, Steden
Tags: ,
29 mei 2019

Een leuke video van Hua Hin in vervlogen tijden. In deze 32 minuten durende film zie je beelden van Hua Hin die zijn opgenomen in oktober 1991. De populaire badplaats was toen nog een slaperig vissersdorp.

Op het moment van het filmen was het Hilton Hotel nog in aanbouw. In Hua Hin waren er voornamelijk onverharde wegen, behalve tussen het Railway Hotel (Sofitel) en het treinstation. Op een condo in Takiab na waren er geen appartementen. Soi Bintabaht had slechts één bar genaamd: Ladda bar.

Leuk op te zien hoe Hua Hin er uit zag voor het toerisme haar intrede deed.

Video: Hua Hin in 1991

Bekijk hier de video:

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Hua Hin in 1991 (video)”

 1. henry zegt op

  Voor mij zeer herkenbare beelden, want ik was in januari 1992 in Hua Hin.

 2. Chris van het dorpje zegt op

  Ook voor mij herkenbare beelden , behalve Hilton ,
  want ik was er 1989 voor het eerst in Hua Hin .
  De strand was toen bijna leeg en je kam er niet veel farangs tegen .
  Alleen paarden had je toen ook al !
  Wat is het in een korte tijd doch van visserdorpje
  in een massa tourist holiday ladybar multi kulti pensioen paradies ( ? )
  verandert .

 3. Rien van de Vorle zegt op

  Ik was in 1990 en 1991 in Hua-Hin en toen was er geen Hilton in aanbouw!
  Ik bracht s’avonds veel tijd door in het Gee-restaurant naast het Jed Pee Nong hotel waar ik met de eigenaresse sprak over overname van het restaurant met terras. Miss (weduwe) Gee had aan mij een traditionele houten woning midden in het oude centrum verhuurd voor 70 THB per dag inclusief electriciteit, grote omheinde tuin, 2 slaapkamers….
  Later nam ik het Pattana Guesthouse van Rob & Lisa even waar met mijn toenmalige Thaise vriendin omdat Rob & Lisa naar het zieknhuis moesten en graag even terug naar Nederland want ze waren eigenlijk onderweg van een Wereldreis in Hua-Hin blijven hangen. Ik weet hoe het er toendertijd aan toe ging, dat de Politie de Motorsytaxi en ‘saamlot’ beheerden en b.v. konden verbieden dat ze met de bus of trein aankomende Touristen naar bepaalde guesthouses zouden brengen.
  Ik zag het Hilton pas weer toen ik in ’97 een vakantie met mijn kinderen in Hua-Hin doorbracht en het eerste geschreeuw van barmeisjes uit het centrum hoorde opstijgen. Daarna heb ik er nog eens 4 jaar een guesthouse gehad tussen het Sheraton en Dusit Thani Hotel, 10 km buiten Hua-Hin maar Hua-Hin was chaotisch, overlopen door toursiten, voorla in de weekends en zeer veel Aziaten en…..de Russen toonden zich ook al…. dat is een slecht teken want dan is de maffia er ook.

  • Teun zegt op

   Dat er geen Hilton in aanbouw was klopt wel want wat nu het Hilton is heette in de jaren 90 het Melia-hotel, wat in juni-juli wel degelijk gebouwd werd (toen was ik in HH op doorreis naar Koh Samui). Het heeft nog ongeveer een jaar een andere naam gehad (ben vergeten welke) en pas in 1999 of 2000 overgenomen door het Hilton. Soi Bintabaht, waar ik begin deze eeuw nog een tijdje een bar runde, had maar 1 klein barretje (Ladda bar) en ik was samen met een Canadees de enige buitenlander in het nachtleven toen. En inderdaad, als alles vroeg dicht was kon je doorhalen in het Gee-restaurant. Onvergetelijk…

   • Teun zegt op

    http://www.thailand-guide.com/tica/central/melia_hua_hin.htm

 4. Jack G. zegt op

  Alles ging lekker langzaam. Geen Hamburgerketen te zien in het straatbeeld. Je kon toen nog echt tot rust komen zonder dat bv je mobiel loopt te loeien om aandacht. Toen moest je nog naar een shop om overzees te kunnen bellen. Daarna gingen we modern doen en naar een internetcafé of internetshop. Dat gebeuren is ook weer verdwenen naar de geschiedeniszolder. Nu is het een selfie maken of een fotootje maken van je bordje met kreeft en erbij zetten dat geweldig is!! en iedereen die jouw kent weet binnen een paar tellen hoe geweldig het allemaal is. Ik denk wel eens was ik hier 30 jaar geleden maar geweest. Even weg van de snelle tijd van nu. Weg met Herman van Veens ‘maak plaats, maar plaats, we hebben ongelofelijke haast.’

  • l.lagemaat zegt op

   Er zijn gelukkig in Thailand nog plekken waar de tijd heeft stilgestaan.

   Geen loeiende mobiel en kreeft!

   Het diepste in jezelf leren zoeken.

 5. RobN zegt op

  Mijn eerste verblijf in Hua Hin was in 1985. Inderdaad ter plekke het nodige veranderd maar dat is gevolg van vraag en aanbod.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website