Grootse aanpak van de stad Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: ,
11 september 2019

Pattaya Beach

In een van de voorgaande postings is al eens melding gemaakt van de veranderingen of verbeteringen van de stad Pattaya. Langs de Jomtien Beach floreerde in het verleden een gezellige Jomtien Nightmarket. Helaas is nu het linkergedeelte waar men relaxt van de zee en het avondgebeuren kon genieten voorbij. Overdag is duidelijk een grote afscheiding geplaatst. De bedoeling is onduidelijk zonder verdere mededelingen.

Wie nu denkt dan maar gezellig naar de Pattaya Beach komt ook bedrogen uit. Het gedeelte vanaf Soi 13 tot de Walking Street is aan de zeekant volledig op de schop gegaan. Jammer als men in een restaurant in die omgeving rekent op een zeezicht. Wel interessant om de bouwwerkzaamheden te volgen. Misschien dat het voor het hoogseizoen vanaf halverwege november klaar zal zijn.

Nightmarket Jomtien

Een ander monument van afbraak is aan de Thepprasit Road te zien. Een compleet plein met een benzine tankstation met daarom heen allerlei verschillende zaakjes is met de grond gelijk gemaakt. Wat hier zal komen is nog niet bekend.

De belangrijkste in het oog springende bouwactiviteiten zijn nu vermeld, waarbij de voorgaande gebeurtenissen nog niet afgerond zijn.

Thepprasitplein

Opmerkelijk is wel dat nabij de Bali Hai Pier en Easy Cartbaan een nieuw gebouw gepland staat, “The Muse Balihai” met als bijzonderheid dat de ontvangsthal, de lobby zeven meter hoog gebouwd zal worden. Bovendien een dagelijks geopend groot buitenterras van 400 vierkante meter en diverse congreshallen. Op de 30e etage een “360 graden Skybar, zowel binnen als buiten te bezoeken. Of dit echt een aanwinst zal zijn, is de vraag. Men heeft wel een goed overzicht op de nabijgelegen Waterfront Building.

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Grootse aanpak van de stad Pattaya”

 1. KhunKarel zegt op

  Wat mij opvalt dat ze dit altijd doen als de hoog seizoen er aan zit te komen. De beachroad was voor de vernieuwing van enkele jaren terug bijna elk jaar aan de beurt met hele grote gaten in de weg waarin wel een auto paste, dit s’avonds met een slap lintje afgebakend. ook dit gebeurde altijd met kerst en nieuwjaar, mensen moesten dan zigzaggend en met grote bogen om de kraters heen, sommigen met rolstoel kwamen zelfs vast te zitten.

  Hoe krijg je het voor elkaar om het zo te plannen?

  Oh ja die vernieuwing van de beachroad vind ik ook geen verbetering, mag er misschien netter uitzien, Maar de charme van de oude beachroad is verdwenen, enorm veel licht, doet je haast aan de ogen, alle lange zitbanken zijn verwijderd, en het enige openbaar toilet (vlakbij bali pier) is ook verdwenen, ik heb bij de Amphur al vele malen geklaagd maar krijg geen antwoord.

 2. Erwin Fleur zegt op

  Beste Lodewijk Lagemaat,

  Ik ben er laatst geweest en was een ‘troep.
  Ik zelf heb voor de eerste keer in Thailand een motor taxi genomen die tegen het verkeer in reed naar mijn hotel.

  Heb hem 100 Bath betaalt, waarom? Anders moest ik de bekeuring betalen.
  Een grote zooi en weinig farang wat ik nu overal in Thailand hoor.

  Goed het zal dan een verbetering mee brengen maar…

  Met vriendelijke groet,

  Erwin


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website