Dolfijn rotonde in Pattaya een onderwerp van discussie

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags:
1 september 2017

Opnieuw staat de Dolfijn rotonde in Pattaya in het middelpunt van de belangstelling, al meer dan 20 jaar wordt er  over deze rotonde gesproken. Recentelijk omdat dit beeldbepalend punt zou verdwijnen. Er zou een gewoon kruispunt voor in de plaats komen.

Door de steeds grotere verkeersdrukte kan dit een betere en snellere oplossing zijn. Het Dolfijn beeldhouwwerk krijgt dan elders een plek.

Rotondes hebben wetenschappelijk bewezen veiliger en efficiënter te zijn dan conventionele kruispunten. Ze laten meer auto’s door en verhoudingsgewijs gebeuren er minder ongelukken. Echter de gemeente heeft de rijstroken wat “aangepast”. Zij komen nu met het voorstel om de rotonde op te heffen en een kruispunt te maken met verkeerslichten! Verontwaardiging en protest zijn alom te horen.

Voor de verandering, als dit doorgaat, is al een bedrag van bijna 7 miljoen Baht gereserveerd. De enige toezegging is nu, dat er nogmaals een verdere studie zal volgen, ook omdat het nabij gelegen enorme winkelcentrum , Terminal 21, in de toekomst geopend zal worden en ongetwijfeld extra verkeer zal aantrekken.

Het laatste woord hierover, na 20 jaar, is nog niet gezegd.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website