De letters Pattaya bij Phratamnak Hill

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: ,
29 mei 2019

Het is altijd weer de moeite waard om de Phratamnak Hill in Pattaya te bezoeken. De vrij steile heuvel is op verschillende manieren te bezoeken. Dat kan gemakkelijk met de auto of motor richting vuurtorenen verder steil omhoog gaan.

Op diverse plaatsen kan men uitstappen, gaan wandelen en genieten van het prachtig aangelegde park met bijzondere beelden. Jammer, dat soortgelijke beelden van de Pattaya Beach verdwenen zijn. Er bestaan hier meerdere mogelijkheden tot sporten en in de namiddag kan het soms best druk zijn op het fraai aangelegde trimparcours of genieten in het aantrekkelijke koffie restaurantje. Voor de sportieve wandelaar of fietser is het hier ook een eldorado van mogelijkheden (“Voor elck wat wils”).

Interessant is het om de grote “Pattaya Letters”eens van dichtbij te bestuderen. De letters bestaan uit een stalen frame, die dichtgemaakt zijn met oranje platen. Uit nieuwsgierigheid ben ik maar eens aan het meten geslagen. De breedte van zo’n plaat is 135 centimeter en de hoogte bedraagt 125 centimeter. Totaal waren in de hoogte 9,5 platen nodig, dus reken maar uit hoe hoog de letters zijn. Op enige afstand staan grote schijnwerpers opgesteld, die de platen verlichten. Op de randen van de platen zitten duizenden ledlampjes, die de wisselende kleuren verzorgen. Dit wordt elektronisch aangestuurd.

Deze letters vormen het boegbeeld van Pattaya en zijn op vele afbeeldingen te bewonderen.

5 reacties op “De letters Pattaya bij Phratamnak Hill”

 1. kees zegt op

  Ik ben toch wel benieuwd of dit ook al wandelend te doen is. Staat het ook een beetje goed beschreven hoe je hier al wandelend kunt komen. Ik ben al vaker van Pattaya soi 8 naar Jomtien soi Welcome gelopen dus de afstand lijkt mij niet het probleem. Iemand een routebeschrijving ??

 2. William zegt op

  Kees,

  Het is makkelijker te ‘bewandelen’ dan te fietsen.
  Die poging ben ik 2 X aangegaan (fiets) maar daar waag ik me niet meer aan.

  Route beschrijving is niet nodig.
  Vanaf de vuurtoren naar boven , dan kun je alle kanten op.

  Suc6.

 3. l.lagemaat zegt op

  Er zijn meerdere wandelmogelijkheden. Je kunt starten bij de Bali Haipier en richting vuurtoren lopen.
  Door het verwijderen van de boten is links een fraaie stenen trap te voorschijn gekomen nog een stuk voor de vuurtoren. Deze opklimmen, bovenaan links aanhouden.
  Nog voor het koffiehuis gaat een stenen trap naar beneden naar de Pattaya letters.
  De achterzijde van de letters zijn op sommige plaatsen al te zien. Evt. vragen aan de taxi chauffeurs, die er
  in de buurt altijd staan.

 4. Fransamsterdam zegt op

  Ja, wie kent ze niet.
  Ik heb het nooit veel meer dan een naäperijtje van ‘Hollywood’ gevonden.
  En ook wel een beetje overbodig. Als er nou één stad in de wereld is waar je, als je er desnoods midden in de nacht wordt gedumpt, binnen twee seconden weet waar je bent, dan is het Pattaya wel.

 5. Marc zegt op

  Heel gemakkelijk te bereiken en het was altijd een leuke wandeling, via tunneltje onder Pratamnak door naar de rotonde bij de zee. Alleen…..nu echt genieten met de recente ongelofelijke explosie van straat honden. Plotseling niet leuk meer. Gelukkig is parcours rond Bhudda hill nog wel redelijk “honden vrij”.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website