Dakloze in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags:
30 december 2017

Gezondheidswerkers in Pattaya kwamen een dakloze man helpen, die aan tuberculose leed. Pimpa Ruangrattanakarn, assistent directeur van het gezondheidsdepartement Banglamung en een team van het Banglamung ziekenhuis vonden de verzwakte man, genaamd Somsak die tegenover het Tum Com gebouw lag.

Hij had ademhalingsproblemen en was zo verzwakt dat hij niet in staat was te bewegen en had een vervuilde luier voor een volwassen om. Straatverkoper Samlit vertelde, dat hij Somsak al een week had zien liggen. Bezorgde burgers hadden het gemeentehuis gebeld maar niemand had gereageerd. Zij gaven hem eten en belden het ziekenhuis, dat reageerde. Pimpa vertelde dat Somsak al eerder in het ziekenhuis geweest was en daar ontslagen was. Hij ging toen naar de Chaimongkol tempel, maar de man belandde weer op straat. Hij werd nu opnieuw naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Bij een dergelijk krantenbericht uit de Pattaya Mail komen een paar vragen boven drijven. Waarom reageert een gemeentehuis niet op een dergelijke melding? Waarom kon de man niet langer in de tempel blijven of wilde hij dat zelf niet? Positief dat de Thaise mensen hem eten gaven en het ziekenhuis belde. Was er geen betere opvang mogelijk na een eerste ziekenhuis bezoek? Het zal wel weer draaien om geld!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website