Cruiseschip strandt bij Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: ,
19 december 2019

Foto: archief

Harde winden hebben de laatste tijd de kust aan de Golf van Thailand geteisterd. Mensen werd bij Sattahip aangeraden niet in zee te gaan. En op schepen werden passagiers aangeraden reddingsvesten te dragen. Een merkwaardig advies, omdat dat laatste al verplicht zou zijn.

Interessanter wordt het als zelfs een groot cruiseschip uit Singapore op weg naar Hua Hin via Koh Samui en Koh Kood het niet aandurfde om verder te varen. Het schip met 150 passagiers aan boord maakte een ongeplande stop bij Koh Larn, een eiland voor Pattaya. De kapitein van het cruiseschip The World vond het veiliger om achter het eiland Koh Larn het schip te beschermen tegen de sterke wind en ging daar voor anker.

Lokale vissers begonnen wilde verhalen en fake nieuws te verspreiden dat het schip op de rotsen gelopen was en daarom niet verder kon varen. Echter zowel de Pattaya City Hall als het Marine Departement spraken deze valse geruchten tegen en was het schip onbeschadigd. Het is bekend dat wanneer een schip gaat “rollen” door een andere waterverplaatsing de diepgang verandert. Een groot schip kan daardoor soms een grotere diepgang van 10 tot 15 meter krijgen. Of daardoor toch iets in de betrekkelijk ondiepe Golf van Thailand geraakt is, valt moeilijk te zeggen. Vissers, die hier bekend zijn, zouden best eens gelijk kunnen krijgen.

De passagiers mochten als geste in de stad Pattaya overnachten en werden via de Bali Hai pier vervoerd. Waarom de mensen niet aan boord konden blijven, levert wel een vraagteken op. Zeker als zij bij slecht weer van boord moeten gaan. Merkwaardig is ook dat de bekende selfies of facebook berichten nergens te vinden waren.

Voor de stad Pattaya was dit wel een extra promotiekans en zou goed in het oostelijk economisch corridor plan (EEC) van de regering passen. Op het lijstje van de EEC stond al een Pattaya cruise terminal vermeld, die gerealiseerd zou moeten worden bij Pattaya.

Bron: Pattaya Mail


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Cruiseschip strandt bij Pattaya”

 1. ruud zegt op

  Als de bemanning de passagiers van boord stuurt, kun je voor bijna zeker aannnemen dat er een veiligheidsrisico bestond, of werd vermoed.

 2. Oliebol zegt op

  Zeg nu zelf Singapore,Ko Samui en dan Hua Hin liggen toch allemaal op dezelfde weg of het zou moeten zijn dat het schip Pattaya wou aandoen,wat ik betwijfel.Heeft iemand dat schip zien liggen?Ik ben gisteren aangekomen in Hua Hin met de ferry uit Pattaya en geen wind te bespeuren.
  Fake news?

  • l.lagemaat zegt op

   Gelukkig voor u dat de harde wind en de koude van afgelopen tijd afgenomen is!
   Fijne vakantie.

 3. Jeroen zegt op

  Schip op foto is niet The World en is gefotoshopt er zit helemaal geen funnel (schoorsteen op!) overigens is The World een privé cruise schip van rijke eigenaren, genoeg reden dus dat ze daar lagen.

  • Heb je enig idee waarom er ‘Archief’ staat bij de foto? Nee? Nou dat dacht ik al….

 4. Jos zegt op

  Een groot cruise-schip met maar 150 mensen aan boord? Mmmmmm, zou kunnen. Maar ik denk eerder dat er dat 1500 zijn geweest…..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website