Countdown in Pattaya: Klagende straatverkopers

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: , ,
22 februari 2015

Recent was er een terugblik te lezen in het ‘Hallo Magazine’ van februari over de Countdown in Pattaya, dus de laatste dagen voor het nieuwe jaar.

Opvallend was dat veel straatverkopers op Beachroad niet te spreken waren over o.a. de omzet. Er moest 7.000 baht neergeteld worden om een week lang langs Beachroad te mogen staan, voor een niet al te grote staanplaats. Volgens de verkopers was het dit jaar erg slecht er werd weinig verkocht, niet eens voldoende om de huur van de staanplaats te betalen.

Veel kijkers, weinig kopers en als bijvoorbeeld Indiërs iets wilden kopen dan probeerden zij zoveel af te dingen dat er bijna geld op toegelegd moest worden. Een tweede reden was volgens de handelaren de economische teruggang, die er voor zorgde dat veel toeristen niet meer kooplustig waren. Zelfs de verkopers van ‘streetfood’ bleven met hun etenswaar zitten. Een reden voor straatverkopers die van verder weg kwamen en in Pattaya moesten overnachten om niet meer terug te keren. De minister president had volgens hen te weinig gedaan om de economie van het land te stimuleren en de democratie vorm te geven, waardoor veel toeristen weg bleven.

De Thaise toeristen hadden ook te weinig om uit te geven of waren zuinig omdat de economische situatie voorlopig nog erg onzeker is.

Tot zover een nabeschouwing over de jaarwisseling.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Countdown in Pattaya: Klagende straatverkopers”

 1. Christina zegt op

  De weekend market vlakbij de outlet doet het naar ons idee wel goed druk en veel kopers.
  En de markt achter Mike shopping mall daar zijn T shirts 100 baht veel goedkoper dan beach road.
  Als je de weg weet koop je daar. En de avond markt in Nakula die nieuwe loopt helemaal niet eet tentjes weg
  Maar degene die weer aan de straat kant zitten die weg die naar de dolfijnen loopt doen het naar ons idee redelijk. En je kunt niet achter je stal slapen dan gaan mensen weg.

 2. Peter zegt op

  Een belangrijke reden voor de tegenvallende verkoop moet ook gezocht worden in de waren die worden aangeboden. Weinig variatie en veelal overal verkrijgbaar om nog maar niet te spreken over de prijsverschillen. Kortom weinig redenen voor een bezoek laat staan de beurs te openen.

 3. khunhans zegt op

  Klagende straatverkopers, niet alleen die! Ik ben afgelopen vrijdag teruggekomen van 2 maanden vakantie in Thailand.
  Kom er nu 15 jaar! als ik een balans op moet maken hoe de sfeer is o,a, in Pattaya. Bedroevend! de glimlach is verdwenen. Loop je langs massagesalons ,bars, of div. andere shop’s en je koop niets, dan kijken ze je zo kwaad aan, of ze roepen je iets slecht na!
  Daardoor wordt de sfeer er niet beter op.
  Ook de grote aantallen Chinezen die in groepen op hoge tempo door o,a, Pattaya trekken, die kopen en nuttigen ook niet veel.
  Ook dat bevorderd de sfeer van o,a, de straatverkopers niet.
  Dan heb ik nog niet over de verkopers die je op strand “lastig” vallig..het zijn er te veel.

 4. Edwin zegt op

  Klagende straatverkopers.
  Geloof me. altijd precies hetzelfde liedje. Pattaya, Bangkok Hongkong Amsterdam Enschede.
  Altijd het zelfde. Vraag een ondernemer, marktkoopman, winkelier, agrarier, topman v&d, maakt niet uit.
  Altijd alleen maar misère. Nooit hoor je ze zeggen dat het fantastisch loopt die handel van ze en dat er tussen de regels door lezend wel ruimte genoeg zal zijn voor de nodige concurentie.
  Wat zeggen tienermeisjes dan ? Duh !! Kortere versie van lijkt me nogal wiedes.

 5. wilco zegt op

  “als de dominee niet meer doet vragen en de boer niet meer doet klagen,is het,het einde der dagen….

 6. richard zegt op

  Ik ben net terug uit Pattaya en geloof me het is echt crisis !
  De bars zijn op enkele uitzonderingen na uitgestorven. Ik heb vernomen dat vele bars de dames zelfs geen basissalaris meer uitkeren, uitbaters eisen nog wel de barfine van de klant. Het is no cure no pay. De dames moeten het nu hebben van de karige provisies. Zelfs vele a go go bars zijn zo goed als leeg.
  Het is momenteel hoogseizoen en ook deze periode wordt elk jaar korter.
  De nieuwe generaties toeristen uit China, Korea en India zijn een ramp voor deze vorm van vertier.
  Er moet grondig worden gesaneerd in deze industrie. De formule lijkt achterhaald, de helft van de bars
  zal echt moeten sluiten voor een gezonde bedrijfstak.
  De overheid gebruikt toeristenaantallen als graadmeter maar de uitgaansgelegenheden geven een
  heel ander beeld.
  In een kledingboetiek was ik om 16.00 uur de eerste klant die iets kocht….
  De daling van de euro maakt ook Thailand een stuk duurder vergeleken met een jaar
  geleden.Thailand gaat zware tijden tegemoet. Laat de koppeling met de dollar maar een los, de baht is overgewaardeerd.

  • Franky R. zegt op

   Hallo Richard,

   Je zegt het zelf al…”de vele A Go Go Bars”, net als de vele eetstalletjes, de vele tailors…En dan helpt het niet als men zich bezondigd aan geldwisseltrucs waardoor er minder toeristen deze kant op komen.

 7. jan zegt op

  Ben net terug uit Thailand en iedere keer als ik hier kom verbaas ik mij over de bier prijzen.die zijn nog duurder dan in Holland.
  Ik ga eens ik de twee jaar een paar weekjes en het wordt maar duurder en duurder ,als dit zo doorgaat
  prijst Thailand zich uit de markt let maar op

 8. Jos R. zegt op

  hoe komt dat.. De Thai is niet meer zo vriendelijk … Geen lachende engelen meer … Weinig service.. En de prijzen voor de toeristen worden maar verhoogd.. Soms drie a vier keer de prijzen verhogen als voor de Thai..we (de toerist) zijn de nieuwe melkkoe voor Thailand.. Omliggende landen zijn goedkoper dan Thailand, geen extra toerist-tax.. Nog effen en de Thai komt naar Europa… die zijn bijna goedkoper

 9. pieter zegt op

  Net terug van mijn jaarlijkse vakantie op Samui. Ook daar is te merken da de crissis toeslaat. Vorige jaren kon men “rond 22.00 uur niet fatsoenlijk lopen omdat het zo druk was. Zowel in Lamai als in Chaweng. Dit jaar was het ronduit stil om deze tijd. Ook hier zijn de drinkbars rond middernacht bijna leeg. En kopen doen de toeristen inderdaad erg weinig.

 10. cor zegt op

  Ik heb geen ervaring met straatverkopers in Pattaya, maar in andere plaatsen in Thailand valt het mij op dat de straatverkopers vaak meer met hun telefoontje bezig zijn dan met hun klanten. Dat was voorheen wel anders, toen waren zij vaak een voorbeeld voor ons. Het was ook vaak een leuk toneelspelletje om te onderhandel, nu is het vaak ongeïnteresseerd en niet leuk.

  • Kees 2 zegt op

   Mee eens: smartphone lijkt voor veel verkopers/verkoopsters belangrijker dan de klant binnen te halen.

 11. patrick zegt op

  Verkeerde keus gemaakt in een recent verleden. De Westerse toerist laten lopen en ingeruild voor Russen en Chinezen. De Russen zitten ondertussen in de miserie en komen niet meer. De Chinezen zijn kuddedieren en die zie je enkel als je heel snel bent. Die stappen van het hotel naar de bus voor een uitstap en komen ‘s avonds afgepeigerd terug en sjokken van de bus naar het hotel terug. Ik vraag me eigenlijk af wat die komen doen in oorden als Pattaya en Patong. Ze kopen er niets, komen niet buiten, houden de hotelprijzen kunstmatig hoog en zijn bovendien niet erg gezellig in de hotels. Ondertussen zit de Westerling inderdaad met een twijfelende Eurokoers en begint serieus te rekenen, àls hij tenminste nog naar Thailand komt. Het is inderdaad ook niet meer eerlijk te noemen als je in een lokaal eethuisje op 500 meter van het strand een cola koopt voor 10 Baht en in het toeristisch centrum diezelfde frisdrank 80 Baht kost. Voor een biertje betaal je in het lokaal ding tussen de 40 en 70 Baht, terwijl een bar met lifemuziek hiervoor minimaal 150 Baht aanrekent. Aan onze Belgische kust betaal je zelfs maar 3 EUR voor een pilsje en 2 EUR voor een frisdrank. En wij zijn een dure toeristenbestemming. Wil je een fles schuimwijn, dan beginnen de prijzen in de clubs van Bangla Road aan 5000 Baht of meer. Je moet het echt ook niet te gek gaan maken en dan jammeren dat je niet meer aantrekkelijk bent.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website