De bouw van een voetbalstadion in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags:
22 mei 2014

In de vaart der volkeren wilde Pattaya een voetbalstadion laten bouwen, wat plaats moet bieden aan 20.000 bezoekers.

Aanvankelijk was er sprake van dat dit megaproject aan de beachroad (Jomtien) zou verschijnen. Maar de begroting was niet sluitend te krijgen omdat ook de beachroad (Pattaya) opgeknapt moest worden. Van onverwachte zijde werd hulp geboden door het leger, die het voor een aangepaste prijs wil bouwen. Weliswaar op een andere plek namelijk bij het National Indoor Stadium aan de Soi Chaiyapruek 2.

Op 13 maart jongstleden werd de overeenkomst getekend door Itthiphol en legercommandant Nakvnich. Deze maand is er gestart en over ruim drie jaar is moet het stadion gereed zijn. Het uiteindelijke plan is sterk versoberd, er was aanvankelijk sprake van 12 andere te huisvesten sportmogelijkheden waaronder tennisvelden, een zwembad en ruime parkeermogelijkheden voor 500 auto’s.

Op dit moment zijn er nog andere activiteiten gaande bij dit toekomstige voetbalstadion. Elke week wordt er met modelvliegtuigjes gevlogen, autorijlessen vinden plaats op het grote geasfalteerde parkeerterrein, jongelui halen met auto’s “kunststukjes” uit en er wordt geoefend met fanfare/marsmuziek. Kortom het is daar een levendige omgeving.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “De bouw van een voetbalstadion in Pattaya”

 1. LOUISE zegt op

  Morgen Lodewijk,

  Het leger, betaald door de regering kan dus ook gewoon handel drijven.
  Dan maken ze altijd een leuke winst, want alle personeelskosten zijn al betaald.

  Dacht ik daar toch even dat niets in Thailand mij nog zou kunnen vebazen.
  Had ik dus mis.

  LOUISE


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website