Craig S. Schuler / Shutterstock.com

Bijna driekwart van de buitenlanders komt aan in Bangkok. Deze megastad telt (vermoedelijk) ruim 12 miljoen inwoners, van schatrijk tot straatarm, van ultramodern tot uiterst conservatief en van blond tot gitzwarte kroes. Bangkok is een kwestie van leven en laten leven, temidden van honderden tempels, markten, winkelcentra en overvolle wegen die soms 24 uur per dag muurvast zitten.

De Thaise hoofdstad, door Thai vaak Krung Thep (Stad der Engelen) genoemd, is een duidelijk voorbeeld van ‘fascinerende chaos’. Je houd er van of je haat het. Het is een stedelijk conglomeraat waar werkelijk alles te doen en te krijgen is.

De hotels zijn er onovertroffen, zeker die met uitzicht op de slagader van de stad, de rivier Chao Phraya. Op de markten is alles te koop wat een mens zich maar kan voorstellen. Absolute koploper is op dit gebied de Chatuchak Weekend Market, met duizenden winkeltjes. Maar ook upmarket komt de fervente winkelaar aan zijn of haar trekken. Mahboonkrong (MBK) is in Nederlandse ogen al een fraai winkelparadijs, het wordt overtroffen door bijvoorbeeld Central Chit Lom, het Siam Center en zeker door Siam Paragon of Central World Plaza. Hier zijn alle topmerken uit alle windstreken van de wereld vertegenwoordigd. In Siam Paragon vinden we ook het grootste zoutwater-aquarium van zuidoost Azië, voorzien van 30.000 dieren. Je kunt er zelfs duiken met garantie dat je minstens 20 haaien tegenkomt.

Grand Palace

Cultureel is Bangkok een hoogtepunt, met het Grand Palace in de oude stad als onbetwiste ‘topper’. Wie slechts een korte tijd in Bangkok blijft, moet hier zeker de Wat Phra Kaeo bezoeken met de Smaragden Boeddha, het heiligste boeddhabeeld van Thailand. Denk aan gepaste kleding; dus geen blote schouders en korte broek

Vanaf het Grand Palace is het slechts een korte wandeling naar de Chao Phraya. Neem daar de spotgoedkope ‘Express’-boot, een soort busverbinding te water. Aan de overkant Wat Arun met een bijna 80 meter hoge pagode, ingelegd met kleine stukjes gekleurd porselein.

Het nachtleven in Bangkok is ronduit bruisend. De meeste bars liggen rond Sukhumvit Soi 4 (Nana) en Soi Cowboy (Asok). De avondmarkt van Pat Pong biedt eveneens het nodige vertier en avontuur. Spazzo in het Grand Hyatt Erawan is een trendy disco.

Vervoer in Bangkok is gemakkelijker dan het lijkt. Neem gerust een ‘Taxi-Meter’, want ze kosten niet veel. De ondergrondse en de skytrain brengen u naar de meeste plaatsen in het centrum. En dat zijn er nogal wat, want we hebben het nog niet gehad over Chinatown, Khao San Road en ga zo maar door…. Om nog maar te zwijgen van uitstapjes naar de oude hoofdstad Ayutthaya, de badplaats Pattaya en de drijvende markt Damnoen Saduak.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website