Van 14 tot 19 juni aanstaande vindt het Centara World Masters Championship golftoernooi plaats op vier golfbanen in Hua Hin, te weten Black Mountain, Banyan, Majestic Creek en Imperial Lakeview.

De toegang is open voor golfers ouder dan 35 jaar met een officiële handicap, die op basis van leeftijd en handicap in 15 groepen worden onderverdeeld. Er worden meer dan 700 golfers uit meer dan 20 landen verwacht die aan dit groots opgezette toernooi, dat eerder vele malen in Australië heeft plaatsgevonden, zullen deelnemen.

19de hole

Natuurlijk komen de deelnemers om er met gelijkwaardige tegenstanders te strijden om US $ 30.000 aan prijzen en lucky draws, maar het evenement is niet alleen een golftoernooi. Op het hoofdkwartier van het toernooi, het Centara Grand Beach Resort, worden elke avond sociale evenementen georganiseerd met muziek en internationale artiesten. Thailand’s grootste 19e hole wordt elke avond “bespeeld” op het prachtige dakterras, het strand en aan het zwembad. Het feest aan het begin van het toernooi en een decadent afscheidsdiner zullen de hoogtepunten van de week zijn. Het succes van het evenement is de kameraadschap die onder de deelnemers wordt ontwikkeld. Er worden vele levenslange vriendschappen gesmeed.

Hua Hin: een mekka voor golfers

Hua Hin’s lot als een golf mekka begon in 1910 toen prins Chakrabongse het toen nog rustig vissersdorpje “ontdekte”, terwijl hij in de buurt op tijgerjacht was. Zijn enthousiasme was aanleiding voor koning Rama VII er een zomerpaleis te bouwen in 1928, dat hij Klai Kang Won, (Zonder zorgen) noemde. De huidige koning Rama IX en andere leden van de koninklijke familie maken nog altijd veel gebruik van dit paleis.

In de jaren twintig kwam de nu koninklijke badplaats ook in de belangstelling van de gegoede burgers in Bangkok. Er werd een spoorlijn aangelegd en een luxe hotel gebouwd. Over het hotel met de naam Railway Hotel (nu dus Centara Grand Beach resort) schreven we al eerder op dit blog, zie: www.thailandblog.nl/hotels/geschiedenis-van-het-railway-hotel-hua-hin

Aan de overkant van de spoorlijn kwam in 1920 Royal Hua Hin, de eerste golfbaan van Thailand. De legende vertelt ons, dat de caddies eerst de tijgers van de fairways moesten verjagen voordat er gespeeld kon worden. Tegenwoordig vindt men wel negen golfbanen langs de Golf van Thailand tussen Cha-am en Hua Hin.

Royal Hua Hin

Niet veel golfbanen zullen prat kunnen gaan op een historische gebeurtenis als op deze eerste golfbaan in Thailand. In 1932 speelde de koning Prajadhipok (Rama VII) een rondje golf en tijdens dit spel werd hem verteld dat een alliantie van bureaucraten en officieren in Bangkok eisten, dat Siam’s 700-jaar oude absolute monarchie zou worden vervangen door een constitutionele monarchie. De koning zei tegen zijn metgezellen: “Ik zei het je toch,” en speelde rustig door. En zo begon Siam-Thailand’s go-stop-go reis naar een liberale democratie.

Anekdote Chang bier

Een van de deelnemende golfbanen, Imperial Lake View, is in handen van de Chang bierbrouwerij, co-sponsor van het grote evenement. Vorig jaar werden de spelers op deze baan op meerdere plekken tijdens het toernooi getrakteerd op gratis Chang bier. Door de consumptie van dit bier werd het wedstrijdverloop danig vertraagd, omdat achteraankomende spelers steeds moesten wachten op hun drinkende en soms lallende voorgangers. Maar ook de achtervolgers lieten zich het bier goed smaken waardoor het hele toernooi op deze baan volledig uit de hand liep. Nieuwe regel voor 2015: gratis bier na de ronde in het clubhuis, niet op de baan.

Tenslotte

Voor meer informatie over de mogelijkheid tot deelname, prijzen, kosten en excursies tijdens het toernooi kijkt u op de website: www.thailandworldmasters.com


» Laat een reactie achter


1 reactie op “World Masters Golf Championship in Hua Hin”

  1. theo hua hin zegt op

    Het gevolg van het eigendom van Lake View door Chang Beers is dat er geen enkel ander merk bier meer te verkrijgen is. Tot enkele maanden geleden had men nog een restje Heineken a 120 baht per flesje! Je zult maar niet van Chang houden, zoals ik. Ook een gewone Coca Cola is niet verkrijgbaar. Raar beleid. Drink maar water tegenwoordig op hole 19….aarrgghhh.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website