Thaise voetbalscheidsrechter gemolesteerd

Door Gringo
Geplaatst in Kort nieuws, Sport, Voetbal
Tags: ,
24 november 2015

Een voetbalwedstrijd in de Tweede Divisie van het Thaise voetbal tussen Satun United en Khon Kaen United, eindigde in een 1 – 0 overwinning voor de bezoekende club, maar daarmee is niet alles gezegd. Een grote groep “fans” van Satun United rende na afloop het veld op en molesteerde de scheidsrechter, Mr. Pichit Tongchangmoon. De reden was dat zij het niet eens waren met de beslissing om twee spelers van de thuisclub met een rode kaart van het veld te sturen.

Op een video is te zien hoe hij belaagd, gestompt en geslagen wordt en hij “officieel”. erkent dat hij twee keer een foute beoordeling maakt. Hij wordt dan ontzet door de plaatselijke politie en naar een ziekenhuis vervoerd.

Persconferentie

Op maandagmorgen belegt hij een persconferentie in een hotel in Hat Yai en weerlegt zijn eerdere uitspraken over de rode kaarten als zouden die onjuist zijn gegeven. Ik erkende mijn “fouten” alleen om aan de eisen van de “fans” te voldoen, want ik vreesde voor mijn leven. Er stonden wel 200 mensen om mij heen, die duwden, trokken en sloegen en de ordedienst van de politie was niet in staat de bende in toom te houden.

Mijn beslissingen tijdens de wedstrijd waren wel degelijk juist. De eerste speler stuurde ik na een tweede gele kaart van het veld, omdat hij na een fluitsignaal van mij niet stopte met spelen. De tweede speler kreeg een rechtstreekse rode kaart wegens het ten val brengen van een doorgebroken speler.

Thaise voetbalbond

De Thaise voetbalbond stelt een onderzoek in en Satun United kan een boete verwachten van 100.000 Baht plus een verbod om twee thuiswedstrijden op eigen veld te spelen.

Politie

Maar ook voor de plaatselijke polite kreeg de wedstrijd nog een staartje. De lokale politiechef werd met onmiddellijke ingang geschorst en overgeplaatst wegens zijn onderschatting van het mogelijke geweld, dat aanwezig was. Er waren ter plaatse slechts 30 politiemensen aanwezig tegenover enkele duizenden toeschouwers.

Naschrift Gringo

Het behoeft nauwelijks betoog, dat ik als oud-scheidsrechter en voetballiefhebber geen goed woord voor de zogenaamde fans over heb. Wat er ook gebeurt en welke beslissing de scheidsrechter ook neemt, je blijft met je poten van die man af. De genoemde mogelijke straf vind ik dan ook maar matig.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website