Onze belangstelling als Nederlander gaat natuurlijk in de eerste plaats uit naar het Nederlands vrouwenvoetbalteam, maar ook Thailand is aanwezig in Frankrijk. De Oranjeleeuwinnen wonnen de eerste wedstrijd nipt met 1 – 0 van Nieuw-Zeeland, maar dat lukte het Thaise team niet.

Recordverlies

Sterker nog, Thailand schreef geschiedenis door met maar liefst 13 – 0 te verliezen van de Verenigde Staten, een record in de geschiedenis van het WK voor vrouwen. Het is ook niet niks om als nummer 35 van de FIFA-ranking te moeten beginnen tegen de huidige wereldkampioen. Nu maar proberen een goed resultaat te halen tegen de andere ploegen in de groep, te weten Chili en Zweden.

Kwalificatie

Thailand had zich voor de tweede achtereenvolgende keer geplaatst voor het WK door de halve finale te halen van de AFC Women’s Asian Cup. De eerste keer was in 2015 in Canada, waar Thailand toch maar mooi een wedstrijd won tegen Ivoorkust. De verwachtingen voor deze WK waren uiteraard niet hoog, de coach zei in een interview, dat ze het de andere teams zou trachten lastig te maken.

Voorbereiding

De forse nederlaag tegen de Verenigde Staten zal hard aankomen bij de Thaise dames. Hun voorbereiding zat best goed in elkaar, op weg naar Frankrijk heeft het team nog geoefend in België. Van de Rode Duivelinnen werd slechts met 3 – 0 verloren, maar Thailand won wel van FC Kontich (Eerste Belgische Klasse Vrouwen)

Tenslotte

Kijk hieronder naar de samenvatting van het Amerikaanse doelpuntenfestival en laat ons voor de rest van het toernooi niet alleen duimen voor het Nederlands team, maar ook duimen voor het Thaise vrouwenvoetbalteam.

13 reacties op “Thailand op het vrouwen WK voetbal 2019 ”

 1. Daniël M. zegt op

  Mijn Thaise vrouw heeft gisteren naar de Rode Duivels gekeken, die met 3-0 gewonnen hebben van Schotland. En ze heeft ervan genoten 🙂

 2. Als je naar de doelpunten van VS dames kijkt, dan gaat de keepster van Thailand niet geheel vrijuit. En dat is een understatement…

  • Fon zegt op

   Met een keepster van 1.65 m lang is het vragen om doelpunten.

  • Henk zegt op

   Ja dat klopt als ze geen betere hebben zullen ze weinig of niets winnen, maar het ligt natuurlijk niet alleen aan de kiepster.

 3. Eddy Scheers zegt op

  voor de volledigheid de uitslag tussen de dames van Belgie en Thailand was niet 3-0 maar wel 6-1

  • RonnyLatYa zegt op

   Daniel M zegt dat zijn vrouw naar de Rode Duivels gekeken heeft En dat was inderdaad 3-0.

   De Red Flames doen niet mee aan Women’s World Cup

   Ze hebben wel geoefend tegen de vrouwen van Thailand op 1 juni in Leuven en dat was inderdaad 6-1.

  • Daniël M. zegt op

   Rode duivels = mannen; Red flames = vrouwen.

   Uitslagen: zie antwoord van RonnyLat Ya.

 4. Hansest zegt op

  Je kunt de dames niets kwalijk nemen. Ik kan een heleboel noemen dat niet goed ging; maar dat lag niet aan de dames. Ik denk dat de dames een trainer uit het Westen moeten hebben die zo’n 3 jaar met de dames serieus aan de slag gaat en ze de Europese gebruiken en handelingen van het voetbal leert. Dan zullen ze wel niet van een topploeg winnen maar wel bij de “echte” teams behoren. En men moet geen keepster van 1 meter 50 in het doel zetten die pas enige vorm van reactie vertoont als de bal al achter haar in de touwen hangt. Dat vond ik wat zielig; in de eerste plaats voor de keepster zelf. Zoiets kun je als trainer(ster) toch niet maken. Dus op zoek naar een echte trainer(ster) en de juiste dames op de juiste plaats zetten. Pas dan kan het Thaise dames team met opgeheven hoofd het veld tijdens de volgende werelkampioenschappen verlaten.
  Ik ben daarvan overtuigd.

  • chris zegt op

   De Thaise voetbalbond had een Nederlandse voetbalcoach, Vera Pauw, vanaf Februari in dienst om te helpen. Op de dag voor de wedsrijd tegen de USA hield Vera het voor gezien. Problemen met de echte coach en met de voetbalbond. Ze nam met onmiddellijke ingang ontslag.

  • peter zegt op

   Ben ik met je eens, ze hebben farangs nodig om flink bij te schaven. Ze zijn absoluut niet getraind voor dit voetbal event. Ik lees dat er een Nederlandse was ter assistentie en weer opstapte.
   Kzou zeggen bestaande coach, managers, trainers en al wat dan meer eruit en tja buitenlandse erin.
   Wat er nu in zit, moet zich schamen. Maar ja, Thaise trots natuurlijk, waarbij Nederlandse inbreng niet werd omarmd, vandaar dat Nederlandse is opgestapt, logisch dan. Zet er dan Thaisen in, die weten hoe het spelletje rolt. Nu is dat niet het geval, vind ik.
   De keepster, ook de anderen, vond ik wel de spirit hebben, maar keepster is te klein en gehele ploeg nog te onervaren.
   Elke tegenstander weet dan, doel schieten op bovenste deel doel of uiterste hoeken.
   De ploeg had verder maar 1 funktie, indien bal bezit, bal weg trappen naar voren. Er was geen opzet tot een aanval. Passes gingen meestal in de fout, mentaal aangeslagen door de 3-0 in 1ste helft? En dan in 2e helft binnen no time op 7-0, werkt ook niet positief.

 5. Martin zegt op

  Helaas voor de Thaise dames. Ze moeten dringend op zoek naar een keepster. Degene die in het doel stond kan er echt helemaal niets van. Overigens waren beide teams slecht. Weinig passes die bij teamgenoten aankwamen.

  • chris zegt op

   In de vriendschappelijke wedstrijd tegen Frankrijk vorige week stopte ze twee penalties…….

 6. Martin zegt op

  Een trainer uit het westen? Ja, dat is wellicht een goed idee. Misschien een laatste kunstje voor Guus Hidding? Hij heeft veel succes gehad met Zuid Korea.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website