Thailand en de Olympische Spelen 2016

Door Gringo
Geplaatst in Sport
Tags: , , ,
16 juli 2016

Thailand zal als één van de meer dan 100 landen deelnemen aan de Olympische Spelen 2016, dat van 5 tot 21 augustus plaatsvindt in Brazilië. Met uitzondering van 1980 (Moskou) is Thailand onafgebroken aanwezig geweest op de Olympische Zomerspelen sinds 1952.

De totale score van Thailand aan medailles is 7 gouden, 6 zilveren en 11 bronzen medailles en staat daarmee op een geheel niet onverdienstelijke 54ste plaats van alle deelnemende landen.

In totaal zullen dit keer 52 Thaise sporters naar Rio de Janeiro reizen om in 16 sporten mee te doen in de strijd om medailles. Thailand behoort echter tot een grote groep landen, waarvoor “deelnemen belangrijker is dan winnen”. Tijdens de laatste Olympische Spelen (2012 Londen) was de magere score 2 zilveren en 1 bronzen medaille.

Dit keer wordt het anders, lees ik in de Thaise pers. In diverse sporten zijn de kansen op medailles behoorlijk gestegen, zodat de score zeker die van Londen zal overtreffen. Ik heb uit meerdere krantenartikelen en websites een overzicht gemaakt van de medaillekansen voor Thailand:

Badminton

Een “zekere” gouden medaille ligt klaar voor de nummer 4 van de wereldranglijst bij het damesbadminton, Ratchanok “May” Inthanon. Maar helaas, zij zit in een dopingaffaire verwikkeld. Tijdens een recent toernooi in China heeft zij een injectie gekregen (voor een knieblessure) met een verboden middel. Er wordt nog een tegenonderzoek gedaan, maar de verwachting is, dat die ook negatief voor haar zal uitvallen. Zij zal dan voor 2 of 3 jaar geschorst worden en dus niet in Brazilië kunnen schitteren

Fietscross (BMX)

Amanda Carr zou een goede kans op een medaille hebben in deze discipline. Zij is een Amerikaanse met een Thaise moeder, die voor het Amerikaanse team in 2012 afgewezen werd voor de Spelen in Londen. Zij heeft zich daarna gemeld bij het team van Thailand en zowaar een gouden medaille op de Asian Games behaald. Misschien kan zij een dergelijke prestatie in Rio herhalen.

Golf

Golf is na een 112-jarige afwezigheid terug op de Olympische Spelen. Thailand vaardigt 2 mannen en 2 vrouwen af naar de nieuwe, speciaal voor deze Spelen gemaakte golfbaan in Rio. Alle vier zijn in staat om een medaille te winnen volgens de voorzitter van de Thaise Golf Association, met als favorieten Ariya Jutanugarn bij de dames (nr. 7 van de wereldranglijst) en Thongchai Jaidee bij de mannen (nr. 27 op de wereldranglijst).

Taekwondo

Ook de bobo’s van het taekwondo in Thailand zijn optimistisch. Drie Thaise atleten doen mee, waarvan de grootste medaillekans wordt toegedicht aan Panipak “Tennis” Wongphattanakit, die vorig jaar wereldkampioen werd in de 49 kg klasse bij de dames.

Over de kansen van Thaise atleten in andere disciplines kan ik niets zeggen, maar wellicht kunnen bloglezers nog andere Thaise topatleten noemen, die naar de Olympische Spelen worden afgevaardigd.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Thailand en de Olympische Spelen 2016”

  1. chris zegt op

    Ik ken de namen van de sporters niet maar Thailand zou ook hoge ogen kunnen gooien bij gewichtheffen (voor dames), kleiduifschieten en boksen (mannen).
    Voorts zijn er aantal sporten waar Thailand uitstekend presteert maar dat zijn geen olympische sporten: takraew (mannen en vrouwen) en futsal (zaalvoetbal). In deze laatste sport is Thailand in oktober vertegenwoordigd op de wereldkampioenschappen in Colombia. Nederland heeft de kwalificatie niet overleefd. Niet getreurd: de coach van het Thaise team is al jarenlang Vic Hermans, een Nederlander.

  2. Jack G. zegt op

    Olympische helden zijn goede promotors voor de sport. Veel Nederlandse meisjes en jongens gaan nu op atletiek omdat Dafne nu zo in beeld is. Ook handbal en Volleybal trekken veel jonge sporters aan omdat Sloetjes en mevr. van der Vaart op tv komen. Hopelijk krijgt de Thaise jeugd ook hun olympische sporthelden zodat zij ook de sportieve smaak te pakken krijgen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website