De Nederlandse superzwaargewicht Ricardo van den Bos uit Zwolle heeft vrijdagavond in Bali Hai (Pattaya) de wereldtitel veroverd.

Hij versloeg in de tweede ronde de Amerikaan Marvin Eastmen Beastmen. Deze laatste moest opgeven, omdat hij een scheur in z’n voorhoofd opliep. Dit soort blessures ontstaan vaak aangezien bij de Thaise regels knieën en ellebogen naar het hoofd zijn toegestaan.

Ricardo, inmiddels geen onbekende meer in Thailand, kreeg na zijn overwinning een staande ovatie van het publiek.

Ricardo werd bijgestaan door Murthel Groenhart en zijn vader Loek van den Bos.

7 reacties op “Nederlander Ricardo van den Bos wint Muay Thai wereldtitel in Pattaya”

 1. jeroen tak zegt op

  Een andere bekende Nederlander Fred Sikking won
  ook een wereld titel gevecht afgelopen vrijdag in Pattaya..
  Nadat hij verleden jaar al Nederlands kampioen was geworden in zijn klasse.

  Staat op Youtube.;

  MuayThai SuperFight Part VI

  MuayThai SuperFight Part VI June 14th, 2013 Dewey Cooper vs. Fred Sikking

 2. Cor van kampen zegt op

  De dagen gaan terug naar Ramon Dekkers. Helaas te vroeg overleden.
  Nu komt Ricardo van der Bos. Hij doet het ook maar weer. Muay Thai. de sport voor onze Thaise vrienden. Nederland laat zien dat ze in de zogenaamde vechtsporten een woordtje meespelen. De dagen gaan ook terug dat ene Anton Geesink die de grote
  japanse kampioen uitschakelde. We moeten meer waardering krijgen voor die mensen
  die aan die sporten doen. Jarenlang ook elke dag trainen en dan de top bereiken.
  Dan ook nog vergeleken worden met iemand die een criminele achtergrond heeft die mensen in een nachtclub zwaar mishandelen en uiteindelijk van de eerste beste bokser
  de ring uit gemept word. Dat is jammer.
  Ik ben als Nederlander trots op die sportmensen.
  Cor van Kampen.

 3. ferdinand zegt op

  Ik zal wel tot een minderheid behoren, die deze “sporten” walgelijk vinden. Heb enkele gevechten mogen aanschouwen in het Lumpini Stadium in Bangkok. Heerlijk, prachtige “sportieve” prestatie om elkaar met knieen en vuisten in het gezicht en kwetsbare organen te treffen. Kinderen die opgefokt worden om er hun kariere van te maken omdat de famiie anders niet te eten heeft, maar dan helaas voor de rest van hun leven invalide getrapt worden.
  Lijkt veel op het “beroemde” (ufc ?) cage fighting waar de vloer na enkele gevechten van het bloed schoongedweild moet worden.
  Maar als gezegd, ik behoor tot een minderheid, veel mensen genieten van dit hersenloze oergeweld.
  Vergelijkingen met kampioenen als Anton Geesink gaan mank, kompleet andere sporten, waar het niet om geweld maar om behendigheid gaat..
  Trots dat wij Nederlanders het zover “geschopt” hebben ? ok … maar meer respect voor het lopen van een marathon of iemand die zijn hoofd niet gebruikt om een ander in elkaar te rammen maar gewoon om een potje schaken te winnen. Maar ja da’s saai om naar te kijken.

  • bart zegt op

   Als je deze sport niet zelf beoefent hebt weet je ook niet waar je het over hebt gaat wel degelijk over techniek zoals boksen en judo, alleen onwetende mensen doen deze uitspraken. Om in deze sport uit te blinken moet je jaren trainen en heb je een ijzeren discipline nodig. Zou zeggen ga eerst eens kijken in een sportschool waar deze mensen trainen en maak eens een praatje met deze ATLETEN, denk dat je dan snel van mening verandert.

 4. rob phitsanulok zegt op

  Als je schrijft dat je meerdere keren partijen hebt gezocht in het lumpinistadion heb je er wel erg lang over gedaan om je mening te vormen. Ikzelf zou als ik er zo over dacht als jij na 10 minuten buiten hebben gestaan.
  Ik heb nooit sporters meegemaakt die voor de rest van hun leven invalide waren door toedoen van deze mooie sport. Natuurlijk zijn het harde sporten maar de wedstrijden worden alleen gedaan door zeer getrainde sporters. Ik kan u vetellen dat de blessurres erg meevallen en dat bloed op de vloer niets voorstelt als ik het vergelijk met o.a. voetbal.
  Ik vind het jammer dat U die niets van deze mooie sporten afweet deze mening heeft.
  Ik hoop als de volgende keer iets over onze sporten schrijft U zich eerst er meer iets in verdiept.
  Natuurlijk respecteren wij Uw mening maar ikzelf vind hem iets tekort door de bocht.

 5. Rick zegt op

  Wel Ferdinand cage fighting is heel iets anders als Muay Thai, en over Judo etc.
  Wat denk je dat de bedoeling van die sport is iemand een lekkere massage geven.
  Die sport is ooit uitgevonden om iemand in een houdgreep KO te krijgen ipv. met je vuisten of benen.
  Het ziet er alleen iets minder heftig uit maar de intentie blijft hetzelfde je tegenstander uitschakelen

 6. KhunRudolf zegt op

  Moderator: uw reactie is off-topic. Het is niet de bedoeling dat er eren discussie ontstaat over de gezondheidsrisico’s van boksen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website