Mountainbiken in Park Adventure Land, Rayong

Door Gringo
Geplaatst in Sport
22 februari 2013

Kent u dat heerlijke gevoel van vermoeidheid na een aangename inspanning als ontspanning? Een tocht per mountainbike bijvoorbeeld langs één van de uitgezette routes in een landbouwstreek in de provincie Rayong, genaamd The Park Adventure Land.

Met meer dan 800 hectare verborgen in een vallei, is het voor sportieve mountainbikers een aangenaam eco-avontuur door landbouwgebied, langs moerassen en bossen.

Routes

Vanaf het startpunt bij het restaurant “The Colonial” zijn in het gebied 3 routes uitgezet over verharde fietspaden. De eerste is een gemakkelijke route, zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. De route is redelijk vlak en vraagt niet al te veel energie en kracht van de kinderen. De tweede is al wat moeilijker, want daar zijn enkele behoorlijk stijgende stukken fietspad in opgenomen. De derde is voor de al ervaren mountainbiker, voor wie een aantal beklimmingen en stijgende weggedeeltes geen probleem vormen.

Onderweg

De tochten van 3 tot 5 kilometer nemen een uurtje of twee in beslag, maar het kan langer duren als men onderweg stopt om te genieten van het prachtige landschap met vergezichten. Men rijdt door een fascinerend natuurlandschap, waar bijvoorbeeld de vele vlambomen en de talrijke vogels opvallen. Onderweg kom je nog langs een rubberplantage, kan niet missen, want de geur komt je al van verre tegemoet. De reis gaat verder langs een fruitkwekerij en een hertenkamp. Dan ook nog een natuurlijk meertje waar regen en bergwater wordt opgeslagen voor verbruik door de plaatselijke landbouwers. Een duikje nemen voor groot en klein is een mooie verfrissing tijdens de tocht.

“The Colonial”

Het restaurant “The Colonial” is het centrale punt waar de tochten beginnen en eindigen. Daar kan men ook fietsen huren, er is een zwembad en op het meertje kan men een tochtje met een rubberen kano maken. Er is accommodatie beschikbaar voor hen, die een nacht of langer willen overblijven.

Tenslotte

Het is prachtige gelegenheid om – weg uit de drukke stad – een dag of langer in de natuur door te brengen met frisse lucht en een inspannende fietstocht ter ontspanning. Kijk voor meer informatie op hun website: www.theparkadventure.com (helaas alleen in Thai).

Voor Engelse info plus routebeschrijving zie: adventure.tourismthailand.org/eng/


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Mountainbiken in Park Adventure Land, Rayong”

 1. Cornelis zegt op

  Ziet er mooi uit en lijkt de moeite van de trip waard te zijn. Overigens vraag ik me af of de genoemde lengte van de fietsroutes wel klopt. Als ze inderdaad maar 3 tot 5 km lang zijn ben je wel heel snel terug……………

 2. pierre goossens zegt op

  Ja dat lijkt me ook, zal zich wel vergist hebben, of was wel heel steil daar, we zullen afwachten krijgen mischien meer uit leg hieover?

 3. Gringo zegt op

  @Cornelis en Pierre: de routes zijn echt 3 tot 5 kilometer lang. Als je er een race van maakt ben je inderdaad snel terug, maar men gaat er vanuit, dat je hier en daar stopt. Bezoek aan de fruitfarm, zwemmen, picknicken e.d. maakt al gauw, dat je een uurtje of twee onderweg bent.
  Als jullie het toch nog te kort vinden, doe je de route toch twee maal of nog beter, de tweede keer ga je wandelen, zie je nog meer ook!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website