Liefde is……..samen sporten!

Door Gringo
Geplaatst in Sport
Tags: , ,
11 juli 2012

Toen ik enkele jaren geleden noodgedwongen moest stoppen met mijn hobby van voetbalscheidsrechter, moest ik een andere bezigheid vinden om toch voldoende lichaamsbeweging te krijgen.

Ik ging wat joggen in een parkje in Naklua of op Pratumnak Hill en ik maakte lange wandelingen door Pattaya. Maar om dat alleen te doen begint toch al gauw te vervelen. Soms ging mijn Thaise vrouw mee en dat maakte het telkens weer een stuk aangenamer.

Badminton

Onlangs schreef ik een posting over badminton, dat ik nu enkele keren per week speel en waar ik heel veel plezier aan beleef en bovendien bijzonder goed is voor de broodnodige verbetering van de conditie. En zie, mijn vrouw is er ook enthousisast voor geworden en gaat een enkele keer (meestal eens per week) mee. Zij heeft het minder nodig dan ik, maar toch speelt ook zij met veel plezier. Soms spelen we samen een spelletje en soms speel ik met de aanwezige mannen en zij met de dames.

Relatie

Naast de voordelen van lichaamsbeweging voor ons beiden, is dat samen sporten ook goed voor onze relatie en ons liefdeleven. Ik verzin dat niet zelf, maar uit onderzoek is gebleken, dat samen trainen en werken aan de conditie de relatie versterkt. Goed, het kan ook tot frictie’s leiden, omdat de één fanatieker is dan de ander, maar daar moet een stel dan een goed comprimis in vinden, zodat beiden er plezier aan beleven. Uiteraard kun je samen vele sporten beoefenen, ik noem slechts hardlopen, tennissen, zwemmen, fitness, enz. Hoe dan ook, het is de moeite waard om het te gaan proberen en daardoor je relatie én je liefdesleven te intensiveren.

Voordelen

Soms hebben we geen tijd om samen door te brengen, ieder heeft zo zijn eigen bezigheden van werken of hobby’s. Een afspraak maken om gezamenlijk te gaan sporten is de manier om kwaliteitstijd samen door te brengen. In het algemeen kun je stellen, dat iemand actiever wordt als hij/zij aangemoedigd wordt en lof krijgt toegezwaaid van iemand anders. En wie anders dan je eigen partner is de beste motivator? Samen sporten geeft je ook gevoel van veiligheid. Zou er iets gebeuren, bijvoorbeeld een blessure,  dan is je partner in de buurt om je direct te helpen.

Liefdesleven

Oefenen en lichaamsbeweging stimuleren de productie van bepaalde chemische stoffen in de hersenen, die gevoelens van geluk verhogen, de stress verminderen en ook voor opwinding zorgen en de libido verhogen. Verschillende studies tonen aan, dat mensen, die regelmatig samen sporten betere seks hebben met hun partners.

Respect en trots

Samen een sport beoefenen geeft je ook een gevoel van trots en respect voor je partner. Je werkt beiden aan een goede conditie en goede gezondheid, want dat is goed voor een goede en langdurige relatie. Je groeit als het ware steeds verder naar elkaar toe. De voordelen zijn duidelijk en als je nog nooit samen hebt gesport, probeer het maar eens en je zult zien, dat het werkt.

Ten slotte

Je kunt natuurlijk reageren met de opmerking, dat “we doen al zoveel samen aan sport. We doen samen aan gewichtheffen (bier drinken) en ook in de slaapkamer (sexercise) zijn we heel actief”. Dat zijn echter takken van sport, hoe aangenaam ook, waarvoor dit artikel niet geschreven is.

Vrij naar een recent artikel uit de Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Liefde is……..samen sporten!”

  1. Robbie zegt op

    @Gringo,
    Ik dacht dat jouw favoriete tak van sport biljarten was, maar leuk dat je nu ook blijkt te badmintonnen. Groet.

  2. Evert zegt op

    Leuk. Nou als je dat allemaal bij elkaar optelt, dan wordt het een tienkamp of zo iets. Naast gewichtheffen van het bierglas heb je natuurlijk ook nog de oefening van het gaan zitten.
    Haha


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website