Champions League finale (kovop58 / Shutterstock.com)

Vandaag wordt in Madrid de finale gespeeld van de belangrijkste clubcompetitie, de Champions League, tussen Liverpool en Aja…., sorry Tottenham Hotspur. Tja, het dramatische verlies van Ajax in de halve finale maakt nog steeds vele tongen los, vele prominenten, inclusief Jurgen Klopp, vinden dat niet de Spurs maar Ajax in de finale had moeten staan.

Fans van Feyenoord en PSV zullen daar andere gedachten over hebben, maar die hebben het drama van Amsterdam dan ook niet gezien. Immers, de vele fans van de Rotterdamse en Eindhovense club kijken niet als Ajax voetbalt. Dat wil zeggen, ze kijken wel, maar kunnen dat natuurlijk niet hardop zeggen.

Maar goed, het is niet anders en dus staan er twee Engelse ploegen in de finale en kan elke Nederlandse voetballiefhebber met een gerust hart gaan kijken. Wie gaat er winnen? Liverpool met de Nederlanders Van Dijk en Wijnaldum of de Spurs met onze Belgische vrienden Vertonghen en Alderweireld, we zullen zien!

Thailand

Ook de Thaise televisie zal de wedstrijd uitzenden en dan zijn er nog andere mogelijkheden om de wedstrijd via de Nederlandse, Belgische of Engelse TV mee te beleven. In Pattaya zijn er genoeg horecagelegenheden waar men de wedstrijd kan volgen onder het genot van een biertje en in gezelschap van andere liefhebbers. In sommige plaatsen, zoals Bangkok, zal dat echter binnenshuis moeten gebeuren, want de horeca stopt daar onverbiddelijk om 2 uur ’s nachts. Dat is dan precies de tijd, dat de wedstrijd begint, want het tijdsverschil met Madrid is 5 uur.

Kijken of niet

Na de verloren halve finale van Ajax had ik mij voorgenomen de finale de finale te laten en niet te gaan kijken. Maar hoe dichter de wedstrijddag naderde begon het steeds meer te kriebelen, want ik ben een voetballiefhebber. Het late tijdstip was aanvankelijk mede een bezwaar, maar ik heb mijzelf overgehaald toch te gaan kijken en dan morgen maar wat langer in bed te blijven. Dat kijken doe ik dan met een aantal Engelse vrienden in Megabreak in Pattaya.

Tenslotte

Kort na de verloren wedstrijd van Ajax verscheen er een artikel van een of andere professor, die beweerde, dat het hele gedoe over voetbal best wat gerelativeerd mag worden. Ik ben het daar mee eens, een voetbalwedstrijd kan erg leuk en opwindend zijn, maar er gebeuren belangrijkere zaken in de wereld. Dus, kijk met plezier, geniet er van en morgen is het zondag, weer een normale dag!

15 reacties op “Kijkt u vandaag naar de finale van de Champions League?”

 1. Ik ben Feyenoordsupporter en ik geef toe dat ik gekeken heb naar 020 tegen Tottenham. Ik heb er ook erg van genoten maar dan vooral van de laatste seconden. Kan er nu nog van genieten. Vanavond ga ik ook kijken en ik hoop dat Liverpool de cup met de grote oren pakt.

  • Koos zegt op

   Ik heb geen zin om snachts uit te bed te komen voor voetbal.
   Maar kan wel smorgens genieten van leuke samenvattingen.
   En daar hoorde de wedstrijd jakkes tegen tottenham bij.
   Gun het ook Liverpool zeker nu ze geen kampioen zijn geworden van engeland.

  • Dick zegt op

   Ik heb al 48 jr een seizoenkaart van Feyenoord en ook ik heb gekeken en net als Peter heb ik genoten van de laatste seconden. Heerlijk en dat terwijl ik Tottenham, ook niks gun (denk maar aan 1978 UEFA cup finale).

  • Johnny BG zegt op

   Op WK en Europese competities moet je achter je eigen volk staan!

   Tijdens de veldtochten naar het buitenland met Feyenoord was het altijd een spel van uitdagen en landjepik met excessen om de kosten terug te verdienen.
   Duitsland was het leukste land om te narren maar in de loop der jaren met het ouder worden neemt de haat wel af heb ik gemerkt en daar ben ik blij om in tegenstelling tot minder vrije geesten.

   OT:Feyenoord speelt niet dus het heeft geen zin om mijn ritme te verstoren en moge de beste winnen.

 2. Bert zegt op

  Ik kijk al jaren geen voerbal meer.
  Heeft m.i. niets meer met voetballen te maken, maar wie de meeste poen heeft heeft de beste spelers, dus de beste kansen.
  M.i. zou iedere club verplicht de helft van de spelers uit eigen stad moeten betrekken. (en dan geen import, maar iemand die er geboren en getogen is)

  • Leo Bossink zegt op

   Ik erger me ook kapot aan de dominantie van zeer kapitaal krachtige clubs. Het voetbal zou eens een kijkje moeten nemen in de MLB, de Amerikaanse prof honkbalcompetitie. Daar zijn dit zaken veel en veel beter geregeld. Allemaal regeltjes waardoor je niet even een kampioens team kan kopen. Gevolg: als je ongeveer 55% van je wedstrijden wint (de Amerikaanse baseball competitie heeft 162 wedstrijden per seizoen, dus wat een gezeik dat de voetballers zo veel moeten spelen) word je misschien kampioen.

  • Hansest zegt op

   En dan een oranje kaart invoeren voor het elkaars shirtje kapot trekken en elkaar voor maanden lang ongelukkig schoppen. Ik ga steeds meer naar de dames kijken; daar zie je dat soort rotstreken niet. Dat damesspel heeft veel meer met sport te maken. P.S. Ik ben voor Liverpool. !!!

  • Thallay zegt op

   helemaal mee eens. Het heeft niets meer met sport en sportiviteit, pure commercie. En de mensen, die die clubs groot hebben gemaakt, het gewone werkvolk, kan de toegangsprijs en alle merchandise niet meer opbrengen. Ieder jaar nieuwe, dure outfit. Belachelijk. En dan de ruwheid van het spel, want er staat veel op het spel. Onbeschoft. Ik kijk er niet meer naar, maar het prima spel van Ajax en Liverpool is mij niet ontgaan. Daar kon je ook niet omheen, in ieder TV porgramma werd er aandacht aan besteed alsof de wereld stilstond.

  • Frans Nico zegt op

   Laten we wel zijn, top voetbalclubs zijn gewoon ondernemingen die het voetbal als verdienmodel hebben. Waarom afgeven op clubs die veel geld verdienen en daardoor de beste spelers te kunnen betalen? Het zijn toch die spelers die het ook waar moeten maken? Kijk eens hoe de champions leaque voor Real Madrid en Juventus tegen Ajax afliep? Waren hun topspelers hun geld wel waard? Laten we alles eens relativeren….

 3. Dirk zegt op

  Ik heb een abonnement op Euro-tv, dus kan kijken wanneer ik wil. Is meestal ook in de nacht want ik ben een slechte doorslaper. Ik ben zelf een Ado-mannetje, mijn vader was een Rotterdammer. Veel met hem ook Feonoord bezocht is mijn tweede club. Maar toch ik had het Ajax gegund de finale te spelen en ze hadden dat ook dik verdient. Kan sommige reacties dan ook slecht verteren, als je om sport geeft en zeker als er een Nederlands belang in het geding is, moet je niet met een bord voor je kop reageren. Maar goed laat :Liverpool maar winnen, dat hebben ze dit seizoen ook verdient.

 4. Jacques zegt op

  Als geboren en getogen Amsterdammer en Ajax fan moet ik toegeven dat ik wel een paar uren na de uitschakeling wakker heb gelegen en gelukkig heeft het bij mij nooit zo’n doorwerking als bij vele anderen. Het afkraken van een voetbalclub zonder goede reden, zou in mijn optiek niet moeten plaatsvinden. Ik ga altijd uit van de beste moet winnen en dat blijkt uit de wedstrijd. Als mensen daar niet tegen kunnen blijven ze beter weg van de voetbalvelden. Ook beter voor hun eigen gezondheid. Overigens had Feijenoord de beste Ajaxied nodig gehad om landskampioen te worden en is daar al een bedankje voor af gegeven. Ik zal het dan wel gemist hebben. Ik vond dat Ajax wel meer verdient had, maar dat er op het laatst wel dom werd gespeeld. Lange ballen vooruit die iedere keer weer werden onderschept en waaruit weer een aanval kwam waar dan zenuwachtig op gereageerd werd. Ja dat laatste deel deed ze de nek om draaien. Maar goed het is maar voetbal en relativeren is gelukkig iets dat mij in de genen zit. Ik ga wel kijken en je zou denken dat Liverpool moet kunnen winnen, maar dat dacht ik ook van Ajax. Het is een vervelend en volhardend team die Spurs dus het zal mij benieuwen.

  • Feijenoord is een wijk in Rotterdam, maar waarschijnlijk bedoel je de voetbalclub Feyenoord. Ze hebben geschiedenis geschreven door als eerste club ik Nederland een Europacup te winnen (1970) en ze waren ook de laatste die dat gepresteerd hebben en wel in 2002. Alles daartussen is niet belangrijk voor de geschiedenisboeken.

 5. tonymarony zegt op

  Eerst even dit ik heb alle wedstrijden van mijn club midden in de nacht gekeken en mag dan ook wel rustig zeggen dat ik genoten heb van het oogstrelende voetbal van Ajax en ik dacht niet de enige te zijn om dat te stellen maar ik kan ook rustig zeggen dat ze in Rotje knor nog een paar jaar achter lopen net als die lampe kappen uit Eindhoven nog even moeten door trainen misschien hebben jullie dit seizoen kans om wat hoger te eindigen maar ik denk het niet we zullen zien maar je weet het nooit als je nog nooit tegen een bal heb geschopt ,kan je dan ook beter rustig stiekem gaan zitten kijken dan commentaar geven .
  maar wat wel waar is en dat zette me aan het denken dat het voor de bookmakers beter is dat er 2 engelse clubs tegen elkaar spelen maar dat er ook een heel groot probleem aankomt daar in Madrid want ik heb diverse malen toen ik op vakantie was vroeger moord en doodslag meegemaakt in spanje tussen de hollyguns van de verschillende clubs die daar op vakantie waren en niet de finale speelde maar de gardia sevile weet daar wel raad mee en ff tusse haakjes het maakt mijn geen … uit wie er wint als ik maar als voetbal liefhebber een fijne wedstrijd zie en moge de beste winnen dus veel plezier als jullie niet in slaap vallen .
  Groet van een AJAX fan uit Amsterdam.

 6. tonymarony zegt op

  ER is maar 1 club die oogstrelend voetbal speelt en dat is de club in het rood/witte shirt en de naam is misschien bent u het alweer vergeten AJAX uit mijn Amsterdam .
  En ik wens u allen veel kijk plezier.

 7. GeertP zegt op

  Ik ga zeker kijken,als liefhebber van goed voetbal en supporter van de club die eigenlijk in de finale had moeten staan mag je deze wedstrijd gewoon niet missen.
  Dat er Feijenoord supporters zijn die niet gaan kijken snap ik ook wel,dan heb je gewoon niets met kwalitatief top voetbal.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website