Badminton in Pattaya

Door Gringo
Geplaatst in Sport
Tags: , ,
25 mei 2012

Ik heb mijn hele leven redelijk veel aan sport gedaan. De laatste 20 jaar was ik voetbalscheidsrechter, een hobby die ik hartstochtelijk beoefende.

Toen ik in Thailand ging wonen, ging dat niet helaas niet meer. Je bent als zestiger toch wat te oud en bovendien kregen de Thaise scheidsrechters hier de voorkeur. Maar je moet toch wat aan je conditie doen en bovendien zorgen, dat dat buikje niet al te snel blijft groeien vanwege het goede leven in Thailand.

Rek- en strekoefeningen op een hobbelig voetbalveld van een school, joggen op Pratumnak Hill en uren wandelen door Pattaya, ik heb het allemaal gedaan. Ach, natuurlijk heeft het wel wat geholpen, maar dit soort “sport” gaf mij niet echt voldoening. Je doet het alleen, in feite is het stomvervelend. Om die reden is lopen op een bewegende band in een gym ook absoluut niets voor mij.

Badmintonhal

Onlangs werd ik door enkele biljartvrienden uitgenodigd eens mee te gaan naar een Badminton Hal. Badminton? Dat spelletje, waarbij kinderen proberen een shuttle met een kleine racket wat in de lucht te houden? Oh, ik heb het wel eens op straat gespeeld, maar is het echt wat?

Niettemin nam ik de uitnodiging – na veel aandringen – aan. Ik voorzag goed gespierde mannen in mooie badminton-sportkleding, badminton-schoenen, dure rackets; wat moet zo’n ouwe knar als ik daar nou? Ik kan u vertellen, dat er weer een wereld voor mij openging.

Ik ging naar de Diamond Badminton Hal op 3rd Road, ca. 100 meter na het eerste stoplicht voorbij Tony’s Gym richting Jomtien. Een grote hal met 7 badmintonbanen, geen airco, maar ook niet al te warm daarbinnen. Dat laatste is niet waar, want tijdens en na het spelen blijkt de hal een ware sauna te zijn.

Opvang

Naast mijn twee vrienden Olly en Gino waren er nog een stuk of twaalf anderen aanwezig, een stuk of twaalf expats, maar ook enkele jongere Thai. Niks dikdoenerij over de vaardigheid of zo en ik werd onmiddellijk in het gezelschap opgenomen. Geen racket? Nou, dan neem je toch even een racket van mij? Ken je de regels niet? Geen probleem, vertellen we je wel als je aan het spelen bent.

Ik werd meteen in het diepe gegooid en gevraagd met een partner een dubbelspel te spelen. Natuurlijk vlogen aanvankelijk de shuttles om mijn oren, maar gaandeweg kreeg ik het spelletje wel enigszins door en kon ik aardig meekomen. Ook alle andere spelers zijn geen profs en maakten veel fouten, maar geen mens die zich daar aan ergert of zich daarover opwindt.

Conditie

Het is veel bewegen in een leuk spelletje en heel veel zweten kan ik u vertellen. Twee uurtjes met tussenpozen spelen en je bent afgemat, het zweet ontloopt je door poriën over je hele lichaam. Ja, er worden wedstrijdjes gespeeld met steeds wisselende teams, waarbij de uitslag volkomen onbelangrijk is.

Moe, maar uiterst voldaan ging ik terug naar huis. Drie keer in de week doe ik het nu en nu al zeg ik, dat het voor mij een prima oplossing is om aan mijn conditie te werken. Eén van de spelers, een vijftiger, vertelde mij, dat hij in zes weken al 5 kilo was afgeslankt. Een mooi vooruitzicht!

Kosten

Om de kosten hoeft niemand het te laten. Zonder lidmaatschap kost het 130 Baht per uur, met lidmaatschap nog een stuk minder zelfs. Speciale kleding of schoenen mag wel, maar hoeft absoluut niet. Een echte aanrader voor iedereen, die aan beweging wil doen in een relaxed sfeertje van sympathieke Farangs en aardige Thai.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Badminton in Pattaya”

 1. lukas zegt op

  Een paar jaar geleden verging het mij ook zo,maar mijn sport was ping pongen.
  Ben nu 68 en deze sport kan je heel lang beoefenen,wij hebben nu in LK LEGEND
  een tafel,en elke dag word er gespeeld.
  Mischien zijn er meer liefhebbers om samen te spelen.
  Graag een paar reacties.

  • Chris Bleeker zegt op

   Lukas,
   Probeer Nol Ruys te strikken,is redelijk goed in ping pong,en een biizonder aardige vent,
   hij woont in Hua Hin.

  • justHarry zegt op

   Hallo Lucas,

   Ik ben geïnteresseerd maar kom pas over een maand naar Pattaya. Ik geloof zelfs dat ik daar dicht in de buurt zit (Soi BuaKhao). Zodra ik er ben zal ik contact met je opnemen.

   Tot Horens,

   Harry.

 2. Ma zegt op

  Hallo badmintonspeler,
  mijn man en ik doen dit al jaren samen met een vriend en vriendin, 2 x een uurtje in de week, heerlijk vinden wij dat, na het spelen buiten uitzweten, wat kletsen en daarna voldaan naar huis.
  We zijn de helft van het jaar in nederland, maar daar kunnen we geen hal vinden waar we zo kunnen binnen lopen om een baan te huren en te spelen. In nederland moet je weer lid worden en het hele jaar door betalen, jammer anders speelden we hier door.
  Veel plezier

 3. Franske zegt op

  Ik hou zelf ook wel van een beetje badminton. Wij spelen het wel eens op straat, of op de oprit. Maar weet er soms iemand een badmintonhal in de buurt van Hua Hin of Cha’am? Alvast bedankt…

  • robert vereecke zegt op

   Hello Franske,
   Palm Hills Golf Club heeft een sportzaal met 2 badminton terreinen. Palm Hills ligt in de buurt van de luchthaven ten noorden van Hua Hin. Verder is er Tavimook Golf driving range op de Petchkasem Road ter hoogte van soi 6. Heeft 4 of 5 terreinen.
   Ik zoek trouwens een badminton-partner, mocht je interesse hebben bel maar op het nr 0866097470. Ben sportief maar beginneling in het badmintonspel. Robert

   • Franske zegt op

    Thanks Rob,

    Ik zit momenteel echter effe terug in België.
    Ik weet nog niet exact wanneer ik terug kom.
    Maar ik noteer zeker je nummer en als ik terug ben laat ik het je weten.
    Ik woon trouwens in soi 6, absoluut niet ver van Tawimook driving range 🙂

    Franske

 4. Gringo zegt op

  Zie bijgaande link voor badminton in Hua HIn:

  http://huahin.thaivisa.com/badminton-squash-and-tennis-in-hua-hin/

 5. Ronald zegt op

  Pum en ik, spelen sinds een maand of 3, 1x wekelijks badminton in Nederland.
  Bij ons wordt het op dezelfde manier gespeeld als in het stukje. Mannen en vrouwen gemengd.
  Het is inderdaad een leuke en sportieve bezigheid.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website