Reisadvies App: handig als je naar Thailand gaat

Wanneer je op vakantie gaat naar Thailand, Laos, Cambodia of Birma (Myanmar) is het handig om de Reisadvies App van het ministerie van Buitenlandse Zaken te installeren op jouw smartphones en/of tablet.

Met deze app ben je goed voorbereid wanneer je naar het buitenland vertrekt. Je krijgt bijvoorbeeld actuele reisadviezen en je hebt in geval van nood de contactgegevens van alle Nederlandse ambassades in de wereld bij de hand.

Je kan de BZ Reisadvies App gebruiken voor:

  • Actuele reisadviezen, zodat je weet welke veiligheidsrisico’s je loopt in bepaalde landen;
  • Informatie over wat je kunt doen bij noodgevallen, bijvoorbeeld als je jouw paspoort verliest;
  • Contactgegevens van alle Nederlandse ambassades, consulaten en honorair consuls;
  • Nieuwsberichten wanneer er sprake is van een crisis;
  • Algemene informatie tijdens grote evenementen en mogelijkheden om jouw reis te plannen.

De informatie uit de app is ook toegankelijk als je geen internetverbinding hebt. Pagina’s uit de app die je eerder hebt bezocht, worden automatisch opgeslagen. Dat is handig wanneer je snel moet weten wat je moet doen, bijvoorbeeld bij een ongeval. Voor de meest actuele reisadviezen en pagina’s die je nog niet eerder hebt aangeklikt, is een internetverbinding wel nodig.

BZ Reisadvies App kan je een automatische melding geven als er een nieuw reisadvies is voor het land waaraan je een bezoek brengt. Binnenkort biedt de app ook meldingen aan wanneer er sprake is van een crisis. Deze meldingen verschijnen als een pop-up op jouw scherm. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele situatie.

De informatie uit de app is afkomstig van de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De app is te downloaden in de Android Market en de App Store.

Je kan voor actuele reisadviezen ook het Twitteraccount www.twitter.com/bzreisadvies volgen.

1 reactie op “Reisadvies App: handig als je naar Thailand gaat”

  1. Robert zegt op

    Dit is een goede app maar is die ook beschikbaar voor Belgie


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website