‘Facebook geblokkeerd in Thailand’

Door Gringo
Geplaatst in Social media
Tags: , ,
28 mei 2014

In grote delen van Thailand konden gebruikers van Facebook hun account vandaag niet openen. De blokkade begon om 3 uur ’s middags maar de meeste gebruikers konden om half vijf gewoon weer gebruik maken van Facebook.

De blokkade riep een storm van protesten op via o.a. Twitter, waarbij de nieuwe militaire machthebbers de schuld kregen. Van die kant werd echter elke betrokkenheid ontkend, het zou gaan om een technisch probleem in het telecommunicatie systeem.

Een woordvoerder van het leger, Sirichan Nga-thong zei, dat de junta geen opdracht had gegeven om Facebook te blokkeren. Van het Ministerie van Information and Communication Technology kwam nog het aanvullend bericht, dat een “new national gateway” werd geïnstalleerd om Internet beter te kunnen filteren en de sociale media worden gemonitord voor opruiend materiaal.

Sommige gebruikers zijn echter niet zo overtuigd en speculeerden dat het om een proef gaat voor een mogelijke “black-out” of een waarschuwing voor de sociale media geen kritiek te publiceren betreffende de coup. De junta heeft inderdaad al eerder de waarschuwing uit doen gaan dat sociale media platforms zouden worden geblokkeerd indien daar tot geweld wordt opgeroepen of kritiek wordt geuit op de militaire leiders.

Op Thaivisa werd ook massaal gereageerd, acht bladzijden met meest onnozele prietpraat (bij mij geen FB, oh, nu is het weer terug, hier geen probleem), maar ook een aantal grappig bedoelde uitspraken:

“De productiviteit in veel bedrijven zal tijdens de blokkade met 95% zijn gestegen”.

“Veel Thaise vrouwen zullen plotseling opkijken van hun tablet, laptops en mobieltjes en denken: ”Wie is die vent, die daar tegenover me zit?”.

“Dit is het einde, je kunt nu een veelvoud aan zelfmoordpogingen verwachten van hen voor wie het leven zonder FB geen zin meer heeft”.

“Denk eens aan al die Farangs in het buitenland die denken dat hun “girlfriend” ze willen ontlopen”.

“Als Candy Crush niet gespeeld kan worden, zal de productiviteit in veel bedrijven stijgen!”. 

“Een nationale ramp! Je moet nu gaan eten zonder een foto van je eten op FB te hebben gezet”.

“Een goede zaak, wellicht gaan mensen tijdens het eten weer met elkaar praten in plaats van tussendoor bezig te zijn met hun mobieltjes”.

3 reacties op “‘Facebook geblokkeerd in Thailand’”

 1. bert zegt op

  Zal wel openbaring zijn voor de thai!!Zouden ze wereldwijd moeten doen!!Zou een sociale top dag worden!

 2. Simon Sloototter zegt op

  “meest onnozele prietpraat (bij mij geen FB”
  Thailandblog heeft zoals ik het leest geen hoge pet op van sociale media. Maar Thailandblog vergeet dat het aantal bezoekers, per dag die deze site bezoeken voor een groot deel is te danken aan FB. Want

  Thailand blog gebruikt FB, net als velen, om de consument naar haar site te lokken. En ik mag stellen, dat doen ze goed. Dus zo onbelangrijk is FB dus ook weer niet.

  • Khun Peter zegt op

   Beste Simon: Alle bloggers schrijven op persoonlijke titel en verkondigen niet per definitie het standpunt of de mening van de redactie.
   Uw conclusie: “Thailandblog vergeet dat het aantal bezoekers, per dag die deze site bezoeken voor een groot deel is te danken aan FB.” is feitelijk onjuist en volledig uit de lucht gegrepen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website