Is de gigantische en nieuwe shopping mall in Hua Hin een aanwinst voor deze stad? In eerste instantie had ik daarover mijn twijfels, met de verwachte meer van hetzelfde. Na een eerste bezoek kom ik terug op mijn vooroordeel. Blúport is meer dan winkelen. Het is ‘beleving’, maar wel een met een prijskaartje.

Er is plaats voor 3500 auto’s in de parkeergarage, maar die is bijna altijd tot de nok gevuld. Van daar komt de klant in een waar winkelparadijs/paleis. Hier zijn kosten nog moeite gespaard om het de ‘gast’ naar de zin te maken. Uitgekiende verlichting, smaakvolle ontwerpen en een redelijk logische indeling. De ‘beleving’ kan beginnen.

Na ruim vijf jaar in Bangkok, ken ik een redelijk aantal winkelcentra, zoals Emporium, Central en Paragon. De een nog mooier (en duurder) dan de andere. Voor bezoekers uit de hoofdstad heeft Blúport weinig extra te bieden. Ze voelen zich er hooguit thuis.

De inwoners van Hua Hin en verre omstreken kijken hun ogen uit. De oude shopping mall in het centrum stelt weinig voor, terwijl Market Village tot voor kort het toppunt was van winkelgenot. Dat moet nu opboksen tegen het megalomane Blúport, naar verluidt het fraaiste winkelcentrum ten zuiden van Bangkok. Zo lang als het duurt.

Blúport is opgezet door de Mall Group in samenwerking met Proud Real Estate. De familie Liptapanlop zwaait hier de scepter en is tevens eigenaar van het naastgelegen Intercontinental Hotel, waterpark Van Nava en winkelcentra Paragon en Emporium in Bangkok. Om maar een paar bezittingen te noemen.

Blúport heeft 125 miljoen euro gekost en denkt in zeven jaar quitte te spelen. Het complex omvat 10 hectare grond, waarvan iets meer dan de helft besteed is aan het winkelcentrum, met een oppervlakte van 200.000 vierkante meter. De rest is bestemd voor wonen en recreëren, terwijl onderhandelingen gaande zijn over de aankoop van de naastgelegen 6 hectare.

De begane grond is ingericht voor ‘eten’, een favoriete bezigheid van Thai. Uiteraard vinden we hier een fraaie food court en de nodige restaurants. En zelfs een oesterbar. Schrik niet van de prijzen, de uitbaters moeten ook wat verdienen. De supermarkt is ongetwijfeld de grootste en meest gesorteerde in zijn soort, al vast het aanbod aan écht Nederlandse kaassoorten zwaar tegen. Maar wel de keuze uit ruim 20 soorten olijfolie en dertigplus pasta’s.

Voor de liefhebbers omvat Blúport ook een Cineplex bioscoop en een speeldeel voor kinderen, waar per kind wel 6 euro per uur dient te worden afgetikt.

Enfin: u kunt het zo gek niet bedenken of het is in Blúport te vinden. Inwoners van Phuket zijn als volgende klanten aan de beurt. Tegen een prijs van een half miljard euro verrijst daar op 150 rai het nieuwe Blúpearl. Dat moet in 2018 zijn deuren openen.

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Winkelcentrum Blúport in Hua Hin: voor de recreatief winkelaars”

 1. HarryN zegt op

  Ik ben er nog niet geweest. Mij te druk de eerste dagen/weken en het is pas 5 dagen open en we moeten dus nog maar even afwachten of die parkeer garage zo vol blijft en als het voor bezoekers uit de hoofdstad niets extra te bieden heeft zal het over een tijdje toch rustiger moeten worden.

 2. henry zegt op

  Inderdaad, van zulke Malls zijn er tientallem in en rondom Bangkok.
  Gourmet Hall heeft miscchien geen groot assortiment Hollandse kazen, maar die zijn maar een beperkt onderdeel van de meer dan 20 soorten andere voorgesneden harde kazen. En hun assortiment zachte Italiaanse en Franse kazen is ook om U tegen te zeggen.
  Ik ga er van uit dat zij in H.H hetzelfde assortiment als in Bangkok aanbieden.

 3. Sjaak S zegt op

  Toen wij er maandagmiddag heen gingen, kon ik nog niet eens een parkeerplaats voor onze scooter vinden, tenzij met veel geduld. Wij zijn toen weer verder naar Market Village gegaan. Ik verwachtte dat “leeg” aan te treffen.
  Integendeel, het was drukker dan ooit…misschien de overloop van blue port? Ik denk dat de eerste dagen/weken veel mensen van buitenaf komen om het te zien. Deze gaan dan doelgericht en alleen daarvoor naar Blue Port.
  Natuurlijk wil ik het ook graag zien, maar ga er pas in, wanneer de drukste tijd voorbij is…

  • Ger zegt op

   Begin van de oktober vakantie, overal in Thailand veroorzaakt dit drukte. Scholieren welke overdag gaan shoppen en ouders die nu overdag met hun kinderen op stap zijn.

 4. Marianne zegt op

  Zijn tijdens de openingsdag geweest. Het ziet er geweldig uit en kan zich meten met Siam Square. Een ding is zeker, neem een vest of jasje mee want het is er steenkoud. Oordoppen zijn ook geen overbodige luxe want men probeert elkaar te overtreffen in het maken van herrie (hopelijk eenmalig vanwege de opening). Maar buiten dat, eindelijk eens een echte parfumerie en hiep hiep hoera, herenschoenen ook in maten groter dan 45. Geen gezoek meer, geen bestellingen meer uit NL laten komen. Dat de prijzen wat hoger liggen heeft zeker te maken met de huurprijs van zo’n winkeltje (meer een groot hok) van TB 20.000 per maand. Je moet heel wat omzet draaien om dat eruit te halen. Ben dus benieuwd hoelang de kleintjes het gaan volhouden want de concurrentie is enorm. De food centre hebben we nog niet gezien dus dat wordt nog een kleine ontdekkingsreis maar al met al, een leuke shopping mall waar je best een tijdje kunt doorbrengen.

 5. Hans Struijlaart zegt op

  In Nederland ga ik al nauwelijks naar dit soort grote shoppingmalls. En in Thailand al helemaal niet.
  Laat mij maar een noodlesoepje eten op de hoek van de straat voor 30 bath of lekker gezellig winkelen op de plaatselijke openluchtmarkt. Stuk gezelliger en bovenal stukken goedkoper.
  Ik heb niets te zoeken in die dure, extravagante shoppingmalls.

  • Sjaak S zegt op

   In Nederland zijn de shopping malls ook lang niet zo gezellig als die in Thailand. Daar ging ik ook nooit vaak heen. Maar de shopping malls in de VS, Canada, Brazilië, Singapore en Thailand vind ik fantastisch…
   Ik eet wel eens in de foodcourt van Soi 88. Echt gezellig niet, de muziek is daar ook luid..echter houd ik op zijn tijd van palak paneer en chicken tikka… dat kun je daar voor een spotprijs bij de Indiër krijgen…

 6. Hurm zegt op

  Mooie mall maar maatje te groot voor HH. Verwacht binnen 3 jr leegstand. Ijskoud overigens, en tijdens een koffiemomentje konden we elkaar niet verstaan en moesten schreeuwen naar elkaar toe. Verschrikkelijke muziek. Ik kom er niet meer.

 7. magicmanneke zegt op

  Te koud inderdaad !! Dat die Thaien (Ingenieurs) nog steeds niet weten hoe een airco in te stellen?? Enne Tzal kil en koud blijven met de shopjes ook!! Niet echt gezellig, maar dat is mijn eerste indruk! misschien na een paar maand kom er op terug! Lets hope !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website