Veilingen en markten in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Markten, Shoppen
Tags: ,
7 september 2015

Voor mensen, die het leuk vinden om eens rond te snuffelen tussen “kunst en kitsch” bestaan er in Pattaya en Jomtien verschillende mogelijkheden.

Voor de liefhebbers van een veiling is het aardig om aan de Chayapruek 2 het veilinghuis Collingbourne te bezoeken. Aan de zijkant links van de weg staat een geel geschilderd huis met daarop “Pattaya Motor Auction”, daar vinden op zaterdags de veilingen plaats.

Verwacht geen “Sotheby”,maar soms zijn er onverwachte pareltjes te ontdekken. Het aanbod is erg ruim. Van sieraden, schilderijen, meubels, huishoudelijke artikelen en gereedschap tot aan sportartikelen.

Voor iedereen die op zoek is naar iets speciaals is het best aardig om hier eens rond te kijken. Op woensdag is er een totaal andere veiling. Dan komen brommers, motoren en auto’s onder de hamer. Voordat deze artikelen ingebracht worden, wordt nauwkeurig nagegaan of dit eerlijke handel is en geen gestolen goed. Hier is al eens een fraaie BMW 750 van eigenaar gewisseld, maar over het algemeen zijn het “doorsnee” voertuigen. Over alle gekochte artikelen moeten wel veilingkosten betaald worden.

Een tweede aardige plek om te bezoeken is de antieke, rommelmarkt aan de Thepprasitroad tegenover het tankstation. Veel oude Boeddha prullaria, amuletten en dergelijke, maar ook telefoons, kleding, schoeisel en gereedschap. Alleen al voor de sfeer is dit interessant om te bezoeken. Je zier er weinig Farang. De aankleding is erg primitief. Kleedjes worden op de grond uitgerold en daarop komen de spulletjes te staan voor de verkoop, vaak omringd door families.

Wat dat aangaat heeft de “Night Market@TB” aan Jomtien Beach tegenover het volleybalveld een hele verbetering ondergaan. Het gehele rechter gedeelte van de markt is keurig van een verharde betonnen ondergrond voorzien. Geen geploeter meer door zand en grind en modder na een regenbui. Wat het aanbod betreft zijn er geen verrassingen. De spulletjes overal elders te koop, soms zelfs iets voordeliger. Aan de buitenzijde zijn een aantal eet- en drink gelegenheden, zodat op een relaxte manier van “The Beach” genoten kan worden.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Veilingen en markten in Pattaya”

 1. Henk zegt op

  Op de site van Collingbourne staat al maanden dat de motorveiling er niet meer is op woensdag .

  • l.lagemaat zegt op

   Beste Henk,

   Ik ben er 3 weken geleden nog geweest.
   Het brommer aanbod is inderdaad wat schaarser.

   vr.gr.,
   Lodewijk


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website