Harbor Pattaya, een nieuw winkelcentrum

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Shoppen, Winkelcentra
Tags: ,
2 juni 2016

In april is het nieuwe winkelcentrum Harbor Pattaya opgeleverd. Het ligt naast de Foodland Supermarkt aan de Pattaya Klang. Aan de voorkant toont het gebouw hoog en smal, maar aan de zijkant ziet men pas hoe immens groot dit gebouw is. Het staat op 8 rai grond en heeft een vloeroppervak van 100.000 vierkante meter.

Dit winkelcentrum wijkt op verschillende onderdelen af met wat men in het algemeen gewend is. In de onderverdieping “het keldergedeelte” bevinden zich een aantal autosalons met showmodellen zoals o.a. het merk M.G., Suzuki en Mitsubishi. Tevens treft men daar banken, een filiaal van de Krungsri verzekeringen, juwelierszaken, een postkantoor, een nagelstudio, een kapperssalon en veel bekende koffieshops bij elkaar aan zoals Starbucks, Au bon Pain en Swensen’s. Achterin dit gedeelte is een uitstekende grote keuze aan levensmiddelen.

Het tweede opvallende gedeelte van deze Harbor Pattayashop is, dat zij de grootste indoor- speelplek van Azië pretenderen te hebben. Het zou te ver voeren om alle attributen op te noemen die voor de kinderen aantrekkelijk zijn. Ouders kunnen de kinderen aan bevoegde begeleiders over laten en gaan shoppen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat er wel een prijskaartje aan dit gebeuren hangt. Ouders moeten een formulier invullen met gegevens en ondertekenen dat “Harborland” niet aansprakelijk gesteld kan worden voor welke calamiteit dan ook. Welk prijskaartje er aan hangt en voor welke tijdsduur was onduidelijk.

Kinderen hebben hier ook de mogelijkheid iets te leren, zoals musiceren in de Music Academy, koken in het Cook Cool Artino, kunst en omgaan met de computer in het Robot’s Child leercentrum. Vakantiegangers, die een activiteit voor hun kinderen zoeken, zouden hier kunnen informeren. Twee etages zijn te vergelijken met het IT-centrum Tukcom in de Pattaya Thai. In dit centrum heet het: ”Tukcom The Mall”.

Het zou te ver voeren om alle andere aanwezige shops te bespreken. Een aantal zaken zijn nog niet verhuurd, dat maakt het iets minder gezellig. Het bovenste gedeelte van het gebouw gaat dienen voor conferentieruimtes en kantoren. Totaal kunnen er 1000 auto’s in het pand gratis geparkeerd worden.

Er zijn plannen om in oktober een schaatsbaan aan te leggen (the Rink) en een sneeuwgebied (Snow Land) te creëren. De toekomst zal het leren.

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Harbor Pattaya, een nieuw winkelcentrum”

 1. Albert zegt op

  alhoewel diverse malen in pattaya geweest zijnde, kan ik
  mij niet voorstellen waar ik pattaya KLANG moet zoeken
  kan iemand mijn kennis bijwerken ?

  • Fransamsterdam zegt op

   Pattaya Klang = Central Road
   Pattaya Tai = South Road
   Pattaya Nua = North Road.

 2. ronnysisaket zegt op

  Klang betekent zoveel als het midden dus tussen Naklua fontijntje met de dolfijnen en walkingstreet.

  gr
  ronny

 3. william zegt op

  Twee maanden geleden bij Harbor Pattaya geweest, op de openingsdag nog wel, mijn inziens
  geen lang leven voorbehouden, te duur, en nou niet bepaald een sensatie wat je lang bijblijft. In die zelfde
  week zijn we naar de bioscoop geweest in Central Festival., en de film ZooUtopia gezien nou dat was grandioos, voor het hele gezin. een aanrader.

 4. Fransamsterdam zegt op

  Je kunt je afvragen of er in Pattaya zo langzamerhand niet voldoende lokaties zijn waar je wat kunt eten en drinken en een kapper kunt vinden.
  Dergelijke megacentra moeten het dan ook deels van klanten uit de regio hebben.
  Het probleem is dat daardoor simpelweg te veel auto’s in Pattaya rondrijden. Zo’n parkeergarage is prachtig, maar je moet er ook in en uit.
  Central Festival zorgt dagelijks op Second Road al voor opstoppingen, en het zal er op Central Road nu niet beter op worden.
  Ruimte voor meer wegen is er niet, zodat je vroeg of laat dit soort megacentra toch echt alleen nog aan de randen van de stad zult willen hebben.
  Het is jammer dat een vooruitziende blik in dit opzicht in Thailand veelal ontbreekt en dat problemen die voorkomen hadden kunnen worden uiteindelijk als onvermijdelijk worden geaccepteerd.

 5. Ruud zegt op

  Vorige week donderdag nog een paar uurtjes rond gelopen en niet echt bruisend moet ik bekennen.
  Op sommige etages te veel van hetzelfde en leegstand. In restaurants en winkels waren nauwelijks klanten.
  Bij thuis komst vertelde mijn vriendin dat het pas geopend was maar die indruk had ik niet toen daar rond liep. Het geheel kwam op mij gedateerd over.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website